(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
54 Like 762 Dislike
civil都會有案底
其實你都戇尻尻 cctv咁高影落黎只會影到你推完爆玻璃 點影到你出盡奶力推到盡 你冇動機形毀差佬都告唔到你 賠錢個到而家搞到咁你都幾難唔賠
你睇都睇唔撚明就話人高質,不如問下自己有幾低質先喇
香港其實好多鱷魚頭老襯底
樓主死毒撚
根本樓主如果冇疏忽責任係條cctv片睇到
一蚊唔使賠, 大佬度門係遇左比人推拉, 就算我大力d推同拉你都吹我唔賬, 只要我唔係一腳車落度門度就得

你同apm講, call支那01記者, 要求要雙方一齊睇片,你連cctv都未睇就認責任只係你一時無知, 佢威嚇你要賠更多錢ar ma, 咪同佢搞大佢
賠錢啦 講咁多
我覺得我地俾意見的同時 要先記得樓主是個乜撚都驚的人
對住個乜都驚一餐的人 你叫佢去抗爭 真係算9數啦
俾一堆英文拋窒
都好過樓主俾萬九蚊一個銀碼嚇窒呀
所以佢乖乖地賠錢吧啦
呢個世界係弱肉強食架啦
弱肉唔想抗爭又唔想比人食呀?有無咁著數呀
好低質回覆
有巡邏同維修logbook
就可以證明度門無問題
己經唔洗睇
管理公司有冇講咩野叫大力?咩野叫快?佢有冇係事發嘅玻璃門寫門唔可以快,唔可以大力?
個stopper嘅存在就係防止個門撞壞,依家有stopper,但個門都爛,會唔會本身個門有defect,所以你只係開下個門就壞呢?

叫佢證明曬呢啲先算啦。
佢性格咁撚驚,解決方法比錢啦。
你都認你一推到盡,關鍵係法官接唔接受你咁樣推門係正常使用或商場要接受你呢種使用方法,你自己認為呢?
當下走左去真係好傻仔
俾d時間我
一定會搵議員
謝謝巴打你o既經驗
嗱。。我就同你係apm個fb度問下啦
議員 笑話
希望佢地會幫你爭取啦

唔好講你搵佢地約時間見面果段時間
講你自己本身認哂理虧
你呢加一定唔係搵議員 係去搵法律上專業人士尋意見
你無惡意意途 刑毀好似唔會告得入
佢話係強化玻璃呀
但點解會自爆?
已經爆左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞