(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 761 Dislike
聽日開始睇鐵打啦
死口話痛就得。
由佢照報驚
由佢驗傷。
玩撚到2046輸嗰個一定唔會係你
大前提要你真係咩嘢都無做過

人地大把錢,你點夠人玩

你唔好傻啦 人地成個大集團會貪你個萬九蚊? 佢開一日冷氣都唔止啦 係物管d人驚穫氣 難得有個傻仔肯食未算

認係地產商問題佢名譽點計?
聽日開始睇鐵打啦
死口話痛就得。
由佢照報驚
由佢驗傷。
玩撚到2046輸嗰個一定唔會係你
大前提要你真係咩嘢都無做過

人地大把錢,你點夠人玩

你唔好傻啦 人地成個大集團會貪你個萬九蚊? 佢開一日冷氣都唔止啦 係物管d人驚穫氣 難得有個傻仔肯食未算

係 一怕就total lose
咪撚on9
中stopper
爆左 你肯定唔係度門老化?
你同樓主一撚樣 去自首啦

如果當時我唔撚肯定,我就唔會好似樓主咁乜鳩都會簽
但前提係至少我唔會推盡道門,
假設無推盡道門,道門依然爆左,我都唔會離開現場

現場係好多好多人

現場多人關你撚事
仲係咁嘅心態你賠錢算啦
以後唔好出街啦
多多錢都唔夠你賠
人地大把錢,你點夠人玩

有個傻仔肯認 到時候無啦啦有人走出黎話傷左 都可以入佢數 以唔係管理採購ge 問題
人地大把錢,你點夠人玩

所以佢最尾會同你和解唔玩

有個傻仔肯認 到時候無啦啦有人走出黎話傷左 都可以入佢數 以唔係管理採購ge 問題

係呀 唔關佢公司有幾多錢事
呢D事不嬲有得打 未去到佢公司上層層面
要打都係管理公司處理
法律諮詢中心,快D去預約定啦

謝謝你 圖已cap

民政處義務法律諮詢得個問字,排隊排成個幾兩個月,見面又見得半個鐘,個義務律師又唔會幫你打官司。

我就唔信多信有議員肯幫你出頭,班尊貴議員 你都係要有心理準備自己俾錢搵律師。

我都擔心
唯有博下 問左先

咁d報社又會點寫哩單野
我有冇得主動入小額同佢拗賠幾多?

心理醫生

清左一單先還一單, 你家下要盡快處理好佢 claim 你. 清左去你先可以玩返轉頭 (但係咪要呢? 你自己諗. 無錢就唔好貪)

唔會貪呀
真心唔洗賠 or賠小啲就夠

你真係好on9. 根本呢單野係shk賠比你。唔係要你賠
追完post,認真樓主不如扮弱智,反正你行為表現出來都差唔多

叫你屋企人,搵蘋果
話你自小輕度弱智,爆門之後俾警察同保安恐嚇,驚得濟之後簽咗logbook
如果你係正常咁打開對門, 即係用手開而唔係用腳踢, 去到民事嗰陣, SHKP要指出你開門嘅力度超過咗對門嘅安全系數, 同時間佢要有類似請輕力開門嘅notes ,你先有機會要賠

建議樓主乜都唔好理, 同班保安講, 問過法律意見, 叫佢首先提出對門嘅證書同埋所有安全系數嘅資料, 同埋最近檢查嘅紀錄
再叫佢搵公證行證明你當時開門嘅力度係超過呢個安全系數

yes
2來係公眾地方個個可以用, 一定會有損壞

問下商場有無開門前日日CHECK下隻門是咪正常先?
樓主簽左承認不小心推爆道門,已經承認左責任
賠萬九係最少既損失
如果當時我唔撚肯定,我就唔會好似樓主咁乜鳩都會簽
但前提係至少我唔會推盡道門,
假設無推盡道門,道門依然爆左,我都唔會離開現場

現場係好多好多人

現場多人關你撚事
仲係咁嘅心態你賠錢算啦
以後唔好出街啦
多多錢都唔夠你賠

正常人有啲公德心應該會去搵管理人先
小心跟車太貼,樓主可能發反四 當時發狂 大力推門踢門

咁又唔好老定 會同你和解唔玩
呢加樓主認咗好蝕底
對方實咬住唔放

萬9係佢地眼中少 但佢地唔係開善堂
唔會俾人就咁搏賠

呢加樓主真係要表達自己所想 賠錢唔係你想既事 係你俾人兇 唔識處理先跟佢做法 將條數入返當事保安
新鴻基啲嘢出名好硬實。。
睇山竹就知,新地嘅樓冇爆過玻璃
而你嘅破壞力一定好大下

我唔明 點解唔可以係樓主無情力推爆?佢自己都認有推到盡
CLS ,告咩刑事毀壞啫? 差人都落左簿雙方同意和解。刑毀可以用民事告咩?
話你on9真係已經俾足面你,又話自己無情力一下推到盡,又走場,乜柒都不利因素都係你自己度
重要過左一兩日先聽呢度d巴打話邊度邊度痛,到時人地有心玩你,上到庭你點講?話自己真係受傷呀?
擺明比保安狗咁撚, 冇撚用, 呢d門你正常去開佢碎 咁梗係度門有事啦
樓上班人算唔算老彷?
唔想樓主搞柒件事做左先例
到時個個入商場ge人都好似行過海隧道咁收費
樓主最on9係走咗又返返去
你估個官會覺得樓主係心虛自首定係under stress呀
新鴻基啲嘢出名好硬實。。
睇山竹就知,新地嘅樓冇爆過玻璃
而你嘅破壞力一定好大下

我唔明 點解唔可以係樓主無情力推爆?佢自己都認有推到盡

因為冇睇CCTV
對方話保密問題唔俾睇
盡量俾d意見樓主姐 無話樓主一定冇錯
但唔想佢俾人就咁屈 嘔錢出黎囉 大家都想知真相
點解唔開口話要睇CCTV
除非你惡意整爆
否則係你可以告返佢道門整傷你

話係私隱問題唔俾睇 除非再報警
好驚再報警又俾人告刑事毀壞

新鴻基啲保安真係好撚惡
我覺得佢好想嚇到我快d俾錢

正常係唔會比外人睇CCTV,除非係差佬 應該唔會刑毀,你都唔係惡意

利申:而家做緊JLL
佢自己都話心急推到盡啦
大部份事只要牽涉到大財團,小市民就做乜都係無辜

一道門可以俾人正常成人力度下一推就爛既話,咁我學樓上話齋,我以後都唔主動開門啦

如果樓主係真係推門 點會立刻簽簿和解 死都唔認啦
應該係見到19000蚊 覺得好貴 想上連登 搵連登仔攪大佢

利申:有道理 打死唔認

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞