(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 761 Dislike
推爆門唔係斷正,梗係即刻消失風雨中
仲跑返去認,拎好學生獎咩

警方驗指紋
check cctv
上門拉人

1. 蚊咁大件事黑警點會彩班食Q, 最多咪兜下附近
2. 道大門一日幾百人摸過,你拉晒佢地做疑犯?

但人哋郭家有錢,佢出聲話追究,到黑警唔做嘢咩
擺明就係 啲門跤鬆左 / 壞左
變到道門太鬆, 所以你一推就推到盡 , 撞到「某啲野」而爆

1. 門跤鬆左 係商場責任
2. 撞到「某啲野」而爆係佢地設計缺憾
3. 爆出嚟 你有機會受傷
就住依幾個 point 都已經可以 大撚返佢轉頭啦

其實玻璃門一定重
用力推究竟有咩問題
因為係一推就盡
走咗成粒鐘仲on99咁返去
唔砌你都對唔住自己啦
樓主最需要處理既唔係呢$19000
而係點解決自己心理咁脆弱
On9仔 即場報警入院 再吊鳩人整傷你
而家要人賠萬九既就係你

請問點扮呢?
當時就應該call報紙, 話佢地度門唔穩陣先爆 , 邊個怕邊個
佢真系報警,你就推上報
On9仔
年中大把人出盡力推門啦
係咁爆門啦
你講野用下腦啦
串親你幾句追住我咬

笑撚死咩支那狗
年中年中 ,年中無人爆就代表無問題呀,支那狗

認真答返
你首先喺無任何樓主既身高體重既資料之下,認為佢既推門既最大力道係不足以破壞道門,其次係你忽略左佢當時既移動速度而增強的衝擊力係幾多(點撚知

你忽略哂所有野然後老定判斷佢單手用盡力推門,道門都唔會爛。你唔係支那狗係乜野

你未一路屈樓主囉
你做啟勝嫁
你未又係憑空臆測
點解你可以咁肯定

如們我咁叫屈,你地又何嘗唔係屈道門先係責任方
而家要人賠萬九既就係你

請問點扮呢?

頸痛,腰痛

其實樓主睇下心理醫生,搵蘋果東張西望報下,有cctv証明你開門爆玻璃,佢驚撚過你啦
報蘋果搞大佢
最好講到個管理員有幾衰得咁衰
唱到無人敢再去apm 實大到佢
即刻無人敢再去
警方驗指紋
check cctv
上門拉人

1. 蚊咁大件事黑警點會彩班食Q, 最多咪兜下附近
2. 道大門一日幾百人摸過,你拉晒佢地做疑犯?

但人哋郭家有錢,佢出聲話追究,到黑警唔做嘢咩

幾個商場物管仔,代表郭家咩

真係要追究,打個電話俾大sir, 個到洗既錢止唔止2皮
其實你咁驚刑事毀壞,係咪你有嘢冇講出嚟?
正常意外導致,點會咁驚係刑事毀壞
暫時都唔好去新鴻基既商場....睇定些先...
爆左門 更係企向到之後 叫去醫院 ,你先發爛炸 佢會怕左你
而家要人賠萬九既就係你

咪係,即場插水

即刻用玻璃𠝹下自己出下血先

Agger
如果你係正常咁打開對門, 即係用手開而唔係用腳踢, 去到民事嗰陣, SHKP要指出你開門嘅力度超過咗對門嘅安全系數, 同時間佢要有類似請輕力開門嘅notes ,你先有機會要賠

建議樓主乜都唔好理, 同班保安講, 問過法律意見, 叫佢首先提出對門嘅證書同埋所有安全系數嘅資料, 同埋最近檢查嘅紀錄
再叫佢搵公證行證明你當時開門嘅力度係超過呢個安全系數
點解唔開口話要睇CCTV
除非你惡意整爆
否則係你可以告返佢道門整傷你

話係私隱問題唔俾睇 除非再報警
好驚再報警又俾人告刑事毀壞

新鴻基啲保安真係好撚惡
我覺得佢好想嚇到我快d俾錢

On9 你報警先咪羸LO
點解唔開口話要睇CCTV
除非你惡意整爆
否則係你可以告返佢道門整傷你

話唔係惡意都口同鼻拗
我講邊有人信 真係無情力

你受傷或者嚇親 你根本就sure win

如果真係度玻璃自爆你食佢保險陪起馬收三四萬啦
而家要人賠萬九既就係你

請問點扮呢?

頸痛,腰痛

其實樓主睇下心理醫生,搵蘋果東張西望報下,有cctv証明你開門爆玻璃,佢驚撚過你啦

有冇詳細D?想學野
樓豬智力有冇80😂😂😂
即時扮傷送院佢送返十幾萬比你都得😂
笑撚死咩支那狗
年中年中 ,年中無人爆就代表無問題呀,支那狗

認真答返
你首先喺無任何樓主既身高體重既資料之下,認為佢既推門既最大力道係不足以破壞道門,其次係你忽略左佢當時既移動速度而增強的衝擊力係幾多(點撚知

你忽略哂所有野然後老定判斷佢單手用盡力推門,道門都唔會爛。你唔係支那狗係乜野

你未一路屈樓主囉
你做啟勝嫁
你未又係憑空臆測
點解你可以咁肯定

如們我咁叫屈,你地又何嘗唔係屈道門先係責任方

有門鼓 減低推門力度
你上面講既助跑 推都唔會爆
呢d安全野唔裝
叫屈
返學啦夠鐘
而家要人賠萬九既就係你

咪係,即場插水

即刻用玻璃𠝹下自己出下血先

唔好教壞人, 如果驗傷證明做假仲大罪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞