(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 761 Dislike
商家佬又恃著自己大把錢,唔怕同人打官司,係度恰鳩小市民,連錄影片段都唔俾人睇下

呢單野要散出去俾多d人知,如果唔係樓主做錯既,就唔應該要樓主賠錢

(大家諗下,呢單野樓主需要既,其實唔係各位既專業意見)

個保安好撚惡
樓主唔撚離開現場都仲有得打

推爆門走左成粒鐘先返現場

仲創你老母傷咩傻閪

屈創傷係都即場插水

而唔係離開現場

咁都打得入屈到賠償

我幫全連登既人含撚啦

Under duress 佢簽咩都可以係無效.
一個 Reasonable person 無咩機會會遇到爆門重要係咁大, 亦無足夠法律知識清楚知道自己權利.

商場應該確保及有足夠指示, 如果你話開門過大先爆. 你道門有無提到可開合度?
PTSD 唔一定係即刻發生, 所以叫佢搵 GP 再 Refer Delayed-Onset PTSD. 再 Counter Sue

你有無推爆過商場既門? 你推爆左後點處理? 不如你又分享下?

等等google下啲

推爆門唔係斷正,梗係即刻消失風雨中
仲跑返去認,拎好學生獎咩
試下立即出返封律師信比佢要佢地賠先,幾年前有fd係銅鑼灣某大廈大堂跣低左,出封律師信比個大廈管理公司就收左賠償5萬
樓豬急需聯絡嗰個咩大學物理系教授幫拖計數 「無情力」幾大先會推爆
話係私隱問題唔俾睇 除非再報警
好驚再報警又俾人告刑事毀壞

新鴻基啲保安真係好撚惡
我覺得佢好想嚇到我快d俾錢

首先你唔好驚

你夠可以話佢係用次貨 / 無用安全制動

令到上述事件發生

你只係誤中呢個陷阱既受害人

如果佢地唔改善以上問題,就會有第二第三個受害人

試問係咪每個受害人都要賠返錢比商場?

商場執住我cctv好快咁開門依個問題

點為之好快開門
一度門嘅design唔係應該consider埋呢個factor架咩
你話我拎碌木衝埋去就話姐
度門開快d就唔得,係咪at the beginning你個design就無incorporate呢個factor呀?
開快d都唔算係正常用途??

最緊要遇到呢d野唔好驚

揾議員,揾傳媒幫手啦
屌樓主咁驚青
企硬話係度門質量有問題
嚇到頭痛要入醫

質量
Under duress 佢簽咩都可以係無效.
一個 Reasonable person 無咩機會會遇到爆門重要係咁大, 亦無足夠法律知識清楚知道自己權利.

商場應該確保及有足夠指示, 如果你話開門過大先爆. 你道門有無提到可開合度?
PTSD 唔一定係即刻發生, 所以叫佢搵 GP 再 Refer Delayed-Onset PTSD. 再 Counter Sue

你有無推爆過商場既門? 你推爆左後點處理? 不如你又分享下?

等等google下啲

警方驗指紋
check cctv
上門拉人
夾玻璃個地較(上同下)有調較阻力,玻璃俾你推得爆,姐係你太大力玻璃撞地下粒門頂整爆,有乜事查返就知,好麻煩
利申:以前做物管,最憎大力推門D仆街細路

憎班細路 唔係驚佢整爛道門,而係佢地整親受傷投訴上報紙

以前聽D保安ic吹,試過有單父母冇理任個仔跑,一野推盡,門頂都起撚左出黎爆左,父母報警想屈返商場,俾人判父母有一半責任,門照賠,賠小D咁1/3左右。
重有shk住宅每次巡邏有得填玻璃門情況係咪正常,睇到child登仔鳩up真係

商場黎

單手 出盡力 如果都爆門
度門都有問題
個stopper 唔應該 因爲個力度而導致爆門

你係咪支那狗來
出盡力都 唔應該爆門 ,笑撚死

On9仔
年中大把人出盡力推門啦
係咁爆門啦
你講野用下腦啦
串親你幾句追住我咬

笑撚死咩支那狗
年中年中 ,年中無人爆就代表無問題呀,支那狗

認真答返
你首先喺無任何樓主既身高體重既資料之下,認為佢既推門既最大力道係不足以破壞道門,其次係你忽略左佢當時既移動速度而增強的衝擊力係幾多(點撚知

你忽略哂所有野然後老定判斷佢單手用盡力推門,道門都唔會爛。你唔係支那狗係乜野
你同新鴻基法律部就咪玩啦
你一係用三千蚊或免費律師出翻封律師信同新鴻基講你都有心理問題,家下唔敢推門,賠翻一半算啦

萬9 就係坤熊基開,作到鳩咁大
可以還價,你肯賠,一定唔洗19000
如果段片睇到你係無心整爛,就唔會告刑事毀壞
如果段片影到你係故意/惡意,就會刑事毀壞⋯

單手 出盡力 如果都爆門
度門都有問題
個stopper 唔應該 因爲個力度而導致爆門

你係咪支那狗來

on9 仔, 你講既全撚部係主觀野,
何謂大力? 何謂推爆 ?

但每道安上去之前就有哂報告 , 證明玻璃可以承受咩力度等既客觀資料

你柒撚完好深潛啦

客觀就唔撚會叫人走灰色地帶啦
你地係就建議樓主報警,然後追查到底
我同唔少物管交手嘅
佢地一向都係搵替死鬼
邊個最後經手壞就咬住條友/公司叫對方賠
你牙力唔夠/心態唔夠就實畀佢地咬住
因為佢地職責就係咁
如果咬唔死人,佢自己就要寫份report 講解返點解壞,仲要畀上面d 大佬問點解無檢查,點解無喺壞之前搵人整,係咪收到次貨,申請用錢有無搵幾間公司報價,點解搵呢幾間公司報價等等嘅煩多好多倍
所以巴打你果下爆玻璃個心態咁弱,畀我係物管都屈你賠錢,等自己唔使寫咁煩report,又唔畀申請用錢
你家陣仲係諗住我唔想畀人告同留案底呀呢d 心態
呢d 類似嘅事都會發生喺你身上多次
尤其係果d 咩眾人目光喺你身上面所以好驚,我建議你以後唔好揸車,一陣轉線有目光喺你身上又話驚又呢又路炒車累埋人地
呢單嘢你搵多個fd 陪你去搵區議員啦,一陣我怕你又話好驚唔敢入去搵人
區議員一定幫到你,我同d 物管客傾過,區議員最撚麻煩,所以佢地唔敢同區議員正面打口水戰

我之前都拉爆過道門(道門淨可以推,唔可以拉,拉會撞地下所以lock 咗),一爆完我揸住個手柄呆咗,之後d 保安9秒9嚟到都係屌我嚇我要告我損壞
跟住我定心好之後屌返佢地設計錯誤,淨推唔拉得但整個手柄喺到誤導人;個推嘅指示太低太細個唔清晰,第一次嚟嘅人唔會知點用;而且一拉就成道門爆成碎片好危險等等
最後屌到保安要叫個經理出嚟講對唔住,我都趕住同fd 食飯所以無同佢地再坐低傾賠償,經理叫我留電話我都有留,之後一直無人打畀我,無咗回事
後來問返fd ,話道門改咗design,推嘅方向得粒的,推嘅指示牛龜咁大
而且道門厚同重咗
報上毒果啦,你係死賤民點夠打

到時肥佬黎 VS 郭家
樓豬急需聯絡嗰個咩大學物理系教授幫拖計數 「無情力」幾大先會推爆

香港伽里略
樓主係戇鳩仔 賠錢啦
好肯定樓主有野隱瞞

當日見到玻璃爆左之後,樓主番黎自首個心虛樣

推門可以有咩隱瞞
我又冇打道門 我除左捉住個門把
隻手根本冇掂過塊玻璃

未反應到道門爆左已經全場人望住我
屌自首又係好撚驚
等等google下啲

警方驗指紋
check cctv
上門拉人

1. 蚊咁大件事黑警點會彩班食Q, 最多咪兜下附近
2. 道大門一日幾百人摸過,你拉晒佢地做疑犯?
1.成件事最on9你反正都係走你返去托咩 雖然咁有d不負責任 但係你估阿蛇真係會得閒全城通緝咩
2.如果你真係只係推就爆左係道門設計有問題 門上面有無裝氣壓定油壓果舊唔知叫乜鳩 門推到盡會唔會撞到野
3.上面有巴打講左 即場訓低報警可能佢要倒轉賠返錢比你
仲知成件事係你處理得唔好 又要走又要返轉頭事發即時又唔醒目
你係咪支那狗來

On9仔
年中大把人出盡力推門啦
係咁爆門啦
你講野用下腦啦
串親你幾句追住我咬

笑撚死咩支那狗
年中年中 ,年中無人爆就代表無問題呀,支那狗

認真答返
你首先喺無任何樓主既身高體重既資料之下,認為佢既推門既最大力道係不足以破壞道門,其次係你忽略左佢當時既移動速度而增強的衝擊力係幾多(點撚知

你忽略哂所有野然後老定判斷佢單手用盡力推門,道門都唔會爛。你唔係支那狗係乜野

你未一路屈樓主囉
你做啟勝嫁
你未又係憑空臆測
點解你可以咁肯定
你用把手推門係合規則行為, 力度速度佢又唔會憑 CCTV 證明度啲咩 , 答案咪就係佢根本入唔到你罪

都唔明你簽咩名 自咩首

我試過同個女仔朋友都係依個商場推度門 因為好重就大力少少推 跟住成度門轟埋左去隔離 勁大聲 勁驚佢爆 第二日見佢封左待修 根本個門鼓有問題 我諗如果我地係男仔大力少少可能已經爆左
樓主可以睇塊玻璃係咪強化玻璃,塊玻璃有機會自爆
Cls 商場呢啲公眾野你正常動作賠乜9
我同唔少物管交手嘅
佢地一向都係搵替死鬼
邊個最後經手壞就咬住條友/公司叫對方賠
你牙力唔夠/心態唔夠就實畀佢地咬住
因為佢地職責就係咁
如果咬唔死人,佢自己就要寫份report 講解返點解壞,仲要畀上面d 大佬問點解無檢查,點解無喺壞之前搵人整,係咪收到次貨,申請用錢有無搵幾間公司報價,點解搵呢幾間公司報價等等嘅煩多好多倍
所以巴打你果下爆玻璃個心態咁弱,畀我係物管都屈你賠錢,等自己唔使寫咁煩report,又唔畀申請用錢
你家陣仲係諗住我唔想畀人告同留案底呀呢d 心態
呢d 類似嘅事都會發生喺你身上多次
尤其係果d 咩眾人目光喺你身上面所以好驚,我建議你以後唔好揸車,一陣轉線有目光喺你身上又話驚又呢又路炒車累埋人地
呢單嘢你搵多個fd 陪你去搵區議員啦,一陣我怕你又話好驚唔敢入去搵人
區議員一定幫到你,我同d 物管客傾過,區議員最撚麻煩,所以佢地唔敢同區議員正面打口水戰

我之前都拉爆過道門(道門淨可以推,唔可以拉,拉會撞地下所以lock 咗),一爆完我揸住個手柄呆咗,之後d 保安9秒9嚟到都係屌我嚇我要告我損壞
跟住我定心好之後屌返佢地設計錯誤,淨推唔拉得但整個手柄喺到誤導人;個推嘅指示太低太細個唔清晰,第一次嚟嘅人唔會知點用;而且一拉就成道門爆成碎片好危險等等
最後屌到保安要叫個經理出嚟講對唔住,我都趕住同fd 食飯所以無同佢地再坐低傾賠償,經理叫我留電話我都有留,之後一直無人打畀我,無咗回事
後來問返fd ,話道門改咗design,推嘅方向得粒的,推嘅指示牛龜咁大
而且道門厚同重咗

明明就你做錯不過你夠惡姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞