(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 761 Dislike
今次賠硬架啦
最多賠少d

我就唔明,明明係樓主做錯野(大部份),成班就教佢點走灰色地帶,試圖逃避法律責任。
俾人捉到出貓,就屈張貓紙由窗邊飛過嚟。
child 登

咪撚on9
中stopper
爆左 你肯定唔係度門老化?
你同樓主一撚樣 去自首啦
樓主好撚廢 咁既人唔值得咁多位巴打幫佢

而家呢個世代,心地好唔識搞大件事,就已經係錯誤?

所以腥港咪搞到今日咁囉

平時有良心, 但個人就因為啲惡人而變成怕事
漸漸就唔會再做一個有良心既人

依單野如果揚開左
港豬 99% 一定個撚個都唔會再主動開門
新紅A可能keep 住爆門D片
有理有據咪告囉

近排新紅A唔係好多單爆玻璃門
仲有人已經post 上區域fb ,發覺炒車多

所以樓主覺得自己無錯好快D進入司法程序
無謂令連登炒車啦 …

佢自己都話心急推到盡啦
大部份事只要牽涉到大財團,小市民就做乜都係無辜

係,樓主就係一個最佳例子
今次賠硬架啦
最多賠少d

我就唔明,明明係樓主做錯野(大部份),成班就教佢點走灰色地帶,試圖逃避法律責任。
child 登

佢做錯既野就係用一個正常成人既力度黎推門

最錯係簽名認乜認物
推門/翻轉頭都無錯
不過樓主証明到簽名果陣係俾人嚇既簽到
咪得囉

有警察在場簽認,你仲點拗
放心,依D野有巡邏條友簽,場地主叫有盡責任,而且鬆左較冇阻力就會鎖地腳鎖,紅白帶,待修牌出齊

如果 當真係 有人 認真 咁檢查過道門 是否運作正常,咁就係設計問題

要證明好撚簡單,拆對上下較出黎去公証行就知,成本貴,時間長,唔玩寸個埸都好難行到依步

保安 每日檢查 唔洗 檢查咁仔細

check下有無 生銹/變形/無裂/唔見縲絲之類
開關順暢 就係咁
On9仔 即場報警入院 再吊鳩人整傷你
而家要人賠萬九既就係你

咪係,即場插水

人蠢無藥醫
今次賠硬架啦
最多賠少d

child 登

學撚埋支那果套,笑笑口沒事兒》走〉反屈
今次賠硬架啦
最多賠少d

child 登

用圖來表達
搵蘋果,佢哋會幫到你

蘋果最幫新鴻基
最好其實係第一時間側身插水落玻璃碎度,贏晒輿論,東張西望又會報你搞大件事,理論上屈幾廿萬冇走雞,退一萬步講就算屈唔倒都可以叫屋企人扮窮扮慘r眾籌
有無諗過真係你自己無情力推爆
唔係雙手推
一定無事
點解會番去?
你有冇用腳踢先。平常用手快開到爆
唔係你問題。係商場既設施唔安全。
反咬番你。推爆
保險公司唔會賠?

心地好同懦弱係兩回事來
搞大件事同據理力爭係有所分邊
可憐人必有可憎之處
今次賠硬架啦
最多賠少d

child 登

咪撚on9
中stopper

如果當時我唔撚肯定,我就唔會好似樓主咁乜鳩都會簽
但前提係至少我唔會推盡道門,
假設無推盡道門,道門依然爆左,我都唔會離開現場
睇個Cctv 好難睇你大力定唔大力。你動作似大力定唔大力
保險公司唔會賠?

會,不過道門幾千蚊,墊底費都唔夠俾
你吊返轉諗
困lift係唔係你問題
lift斷鋼帶又係唔係你問題
如果正常使用緊係唔關你事啦
咁宜家你正常使用道門
道門有咩壞當然唔關你事
除非你拉門變推門
用力撞門呢d不正常使用先可以入你數
你正常使用佢都爛係佢問題
你係屬於不幸
唔通你困lift又係你用壞左佢部lift
今次賠硬架啦
最多賠少d

child 登

錯在 SHK無請條友 係負責開門。
任由 其他人 任意開佢地隻門

有人開門但係要一人一度門,人手開唔切引致就係埸地主問題了,捉蟲入屎弗啊
學到野了,下次出事都知要點做

影相, 拍片,搵證人, call 蘋果東方
如果無律師意見, 乜都唔簽, 乜都唔講

班保安狗圍你, 唔俾你走,
你即 call 警察, 話俾人非法禁錮
今次賠硬架啦
最多賠少d

child 登

咪撚on9
中stopper

如果當時我唔撚肯定,我就唔會好似樓主咁乜鳩都會簽
但前提係至少我唔會推盡道門,
假設無推盡道門,道門依然爆左,我都唔會離開現場

咁你又肯定樓主既
你又係姓屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞