(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 761 Dislike
樓主好撚廢
有冇諗過死撚左去算
笑死人咩,連登仔拎住鍵盤就兇狠,真人乖乖地簽字自首賠錢

咁又唔係

樓豬出過既 post 反映到佢其實心地應該唔差, 有良心嗰啲人嚟

應該係平時太守法嗰啲絕種人嚟
所以咪要人兇到自簽囉
人善被人欺呀嘛
刑事係政府落控訴

你簽左和解唔賠

坤熊基最多告你民事

5皮以內,上小額

小額拖返一年半載,就算輸左,唔賠都無人吹得你漲
憎班細路 唔係驚佢整爛道門,而係佢地整親受傷投訴上報紙

以前聽D保安ic吹,試過有單父母冇理任個仔跑,一野推盡,門頂都起撚左出黎爆左,父母報警想屈返商場,俾人判父母有一半責任,門照賠,賠小D咁1/3左右。
重有shk住宅每次巡邏有得填玻璃門情況係咪正常,睇到child登仔鳩up真係

父母要負部分責任 無錯 因為無好好睇住個細路
係普通法基礎下 好多案 都係控辯雙方都要負部分責
但你當講個張 每日檢查表 如果後面無影相做backup 其實係廢

放心,依D野有巡邏條友簽,場地主叫有盡責任,而且鬆左較冇阻力就會鎖地腳鎖,紅白帶,待修牌出齊
自首嗰下先搞笑
成件事根本係覺得自己犯咗案咁

種感覺似車親人不顧而去之後返去自首
萬九咪入小額.
去睇醫生話好撚驚, 再睇心理醫生證明有創傷後遺.

佢個設施係比你推, 無警告你點知推得幾深?
重有以後你推門都驚呢? 做愛回想個畫面搞到交配唔到呢?

我有冇得主動入小額同佢拗賠幾多?

心理醫生

清左一單先還一單, 你家下要盡快處理好佢 claim 你. 清左去你先可以玩返轉頭 (但係咪要呢? 你自己諗. 無錢就唔好貪)
樓主好撚廢 咁既人唔值得咁多位巴打幫佢
以前聽D保安ic吹,試過有單父母冇理任個仔跑,一野推盡,門頂都起撚左出黎爆左,父母報警想屈返商場,俾人判父母有一半責任,門照賠,賠小D咁1/3左右。
重有shk住宅每次巡邏有得填玻璃門情況係咪正常,睇到child登仔鳩up真係

但你當講個張 每日檢查表 如果後面無影相做backup 其實係廢

放心,依D野有巡邏條友簽,場地主叫有盡責任,而且鬆左較冇阻力就會鎖地腳鎖,紅白帶,待修牌出齊

如果 當真係 有人 認真 咁檢查過道門 是否運作正常,咁就係設計問題
窮人含撚

關乜事,班保安未又係基層,係樓主on99

基層?佢代表個商場喎

你個emoji 好得意
都有得打, 佢地又有cctv影晒, 出返段片就証明到你係咪有心

推門既野有安全標準, 問佢拎個出廠証明係咪安全佢頭都大埋, 你簽同意書時有無人講唔簽唔準走呢d野?有就得啦
開門快,即係幾快?快極你都係一個正常人,佢又無標明你只可以用幾多joules 嘅力度開門。
再者,你又唔係突登攞嘢扑爛度門,又唔係突登開開閂閂好多次咁好有意圖地整爛,佢唔可以告你刑毀

佢見你咁淆底,梗係惡啲兇你啦。你成個傻仔咁所以先咁多負皮。記住睇錄影唔好淨係睇你自己果段,要佢俾哂前3日你睇,你點知係咪之前有人仲大力已經整到鬆鬆地。你咩都淆無人幫到你
人地度門應該有証書証明安全
不過唔係無得打但你走左去就難啲
今次賠硬架啦
最多賠少d

我就唔明,明明係樓主做錯野(大部份),成班就教佢點走灰色地帶,試圖逃避法律責任。
俾人捉到出貓,就屈張貓紙由窗邊飛過嚟。
child 登
樓主好撚廢 咁既人唔值得咁多位巴打幫佢

而家呢個世代,心地好唔識搞大件事,就已經係錯誤?
樓主記住 法律 只係 幫 聰明人;唔幫 蠢人

即使係窮撚 識玩 都可以 好好玩
萬九咪入小額.
去睇醫生話好撚驚, 再睇心理醫生證明有創傷後遺.

佢個設施係比你推, 無警告你點知推得幾深?
重有以後你推門都驚呢? 做愛回想個畫面搞到交配唔到呢?

我有冇得主動入小額同佢拗賠幾多?

心理醫生

清左一單先還一單, 你家下要盡快處理好佢 claim 你. 清左去你先可以玩返轉頭 (但係咪要呢? 你自己諗. 無錢就唔好貪)

你唔洗賠咪算
你屈對家賠,未必贏
同埋你有無錢同佢打民事索償
Lm
今次賠硬架啦
最多賠少d

我就唔明,明明係樓主做錯野(大部份),成班就教佢點走灰色地帶,試圖逃避法律責任。
child 登

佢做錯既野就係用一個正常成人既力度黎推門
雖然 要無賴 可以屈返千零蚊睇醫生 用
但樓主 功力未夠 唔洗賠都當贏啦

我只係唔明點解有人會講到 OP 死緊, 講真單睇個 Management 死左九成.
重有 PTSD 唔一定係即時發生, 佢走左去一個鐘再返好明顯就係受創而迷失. 直到後來精神上回復一定水平先返去面對.

係呢個情況下佢心理同精神狀態係極到驚恐下被誤導簽左 Statement, 一野就比個官 set aside 啦.

試問香港有幾多個人係試過推爆度門? 有咩人有經驗點 Handle 同追究責任? 你商場好明顯無足夠指示 Breach 左 DOC, 今次好彩係無物理上受傷. 但係一個人每日會推好多道門, 佢點面對呢?

未計其他在場人仕見到既心靈創傷佢有無諗過點陪?

吹到好大wor
推爆左對門之後即刻ptsd

我要去巡樓啦, 不過 PTSD 我已經講左幾時都可以發生.
https://www.clearlawonline.co.uk/personal-injury-claims/post-traumatic-stress-disorder

個場自己根本衰緊, 有人話咩簽晒簿定期 Check. 呢樣只可以 Lower 個 Payout 並唔可以推卸責任. 我好擔心 OP 以後點面對同出入要推門先入同出到既建築物.
拎法援上庭同佢砌過等個官判
今次賠硬架啦
最多賠少d

child 登

最錯係簽名認乜認物
推門/翻轉頭都無錯
不過樓主証明到簽名果陣係俾人嚇既簽到
咪得囉
我只係唔明點解有人會講到 OP 死緊, 講真單睇個 Management 死左九成.
重有 PTSD 唔一定係即時發生, 佢走左去一個鐘再返好明顯就係受創而迷失. 直到後來精神上回復一定水平先返去面對.

係呢個情況下佢心理同精神狀態係極到驚恐下被誤導簽左 Statement, 一野就比個官 set aside 啦.

試問香港有幾多個人係試過推爆度門? 有咩人有經驗點 Handle 同追究責任? 你商場好明顯無足夠指示 Breach 左 DOC, 今次好彩係無物理上受傷. 但係一個人每日會推好多道門, 佢點面對呢?

未計其他在場人仕見到既心靈創傷佢有無諗過點陪?

吹到好大wor
推爆左對門之後即刻ptsd

我要去巡樓啦, 不過 PTSD 我已經講左幾時都可以發生.
https://www.clearlawonline.co.uk/personal-injury-claims/post-traumatic-stress-disorder

個場自己根本衰緊, 有人話咩簽晒簿定期 Check. 呢樣只可以 Lower 個 Payout 並唔可以推卸責任. 我好擔心 OP 以後點面對同出入要推門先入同出到既建築物.

ptsd有佢嘅diagnostic criteria,唔係你話係就係

如果 當真係 有人 認真 咁檢查過道門 是否運作正常,咁就係設計問題

要證明好撚簡單,拆對上下較出黎去公証行就知,成本貴,時間長,唔玩寸個埸都好難行到依步
今次賠硬架啦
最多賠少d

child 登

錯在 SHK無請條友 係負責開門。
任由 其他人 任意開佢地隻門
仲講番樓主點柒冇意思,單野一定唔會係刑事毁壞,已經簽左和解警方應該唔會再理,民事的話唔想煩就等上小額錢債啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞