(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 761 Dislike
唔洗淆佢架 當年有個friend又係推mall道門推爆左 保安狗衝報警
後尾個friend搵議員幫手一蚊都唔洗賠仲屌到個mall班友反皮 話佢地道門本身就垃圾
點解唔開口話要睇CCTV
除非你惡意整爆
否則係你可以告返佢道門整傷你

話係私隱問題唔俾睇 除非再報警
好驚再報警又俾人告刑事毀壞

新鴻基啲保安真係好撚惡
我覺得佢好想嚇到我快d俾錢

首先你唔好驚

你夠可以話佢係用次貨 / 無用安全制動

令到上述事件發生

你只係誤中呢個陷阱既受害人

如果佢地唔改善以上問題,就會有第二第三個受害人

試問係咪每個受害人都要賠返錢比商場?

可以同佢再拗下
但次貨問題 佢地話揾公證行 check嘅話 收費都入我數
當時就應該報警啦,驚咩
你又唔係蓄意
對門自己爆可能係對門質素有問題
嚇到妳精神受損
以後都唔敢去商場或者開門
點解唔開口話要睇CCTV
除非你惡意整爆
否則係你可以告返佢道門整傷你

新鴻基啲保安真係好撚惡

首先你唔好驚

令到上述事件發生

商場執住我cctv好快咁開門依個問題
當時就應該報警啦,驚咩
你又唔係蓄意
嚇到妳精神受損

依家見到玻璃門諗住開都驚 又要賠$19000
https://www.info.gov.hk/gia/general/201710/18/P2017101800447.htm
當時就應該報警啦,驚咩
你又唔係蓄意
嚇到妳精神受損

我落時嚇到走都走唔切
事返因為我走左 cid落左案
再cancel返

新鴻基啲保安真係好撚惡

首先你唔好驚

令到上述事件發生

咁下一個開門開得快既人又要賠啦喎?
咁兒戲,叫晒姨媽姑姐千祈唔好開佢地d 門

多謝你呀

新鴻基啲保安真係好撚惡

首先你唔好驚

令到上述事件發生

商場有冇指示叫人唔好開門開得快
唔洗淆佢架 當年有個friend又係推mall道門推爆左 保安狗衝報警
後尾個friend搵議員幫手一蚊都唔洗賠仲屌到個mall班友反皮 話佢地道門本身就垃圾

真係? 邊個商場 點推法
我聽日打去議員問下
首先你唔好驚

令到上述事件發生

咁下一個開門開得快既人又要賠啦喎?

又好似岩喎
聽日開始睇鐵打啦
死口話痛就得。
由佢照報驚
由佢驗傷。
玩撚到2046輸嗰個一定唔會係你
大前提要你真係咩嘢都無做過
要幾on9先番去自首
搵你老母比啦.生左個智障
https://www.info.gov.hk/gia/general/201710/18/P2017101800447.htm

唔該巴打
睇左 可以點做
我諗都係揾議員 律師傾下

真係? 邊個商場 點推法
我聽日打去議員問下

唔記得 不過大概係將軍澳區既
淆西咩 佢地又無寫明要慢慢 細力開 企硬話根本你係正常力度開 一定唔會奶野
你淆底講錯野 或者認左自己大力快開就仲衰
要幾on9先番去自首
搵你老母比啦.生左個智障

說來話長
搵埋心理醫生寫好報告屌返轉頭
首先你唔好驚

令到上述事件發生

商場有冇指示叫人唔好開門開得快

冇……
就當快推都無可能會壞
就當會壞都唔會咁兒嬉道門會碎啦on9,
誰怕誰
玩撚大佢啦
樓主有無update?
依鋪撐你呀,啲門有咩可能大力小小推就爛
我鋪頭對正商場玻璃門,日日都有on9推到盡,彭彭聲震晒果隻,我睇遲早爆
通常係d十零歲小朋友居多
樓主有無update?
依鋪撐你呀,啲門有咩可能大力小小推就爛

APM東亞銀行地下道門
指撚住負責人個頭話
你老母個篩咩咁易爛
搵埋心理醫生寫好報告屌返轉頭

心理醫生好難book好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞