(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 762 Dislike
咪係,即場插水

呢家野真係鬥邊個聲大...

窮人含撚

關乜事,班保安未又係基層,係樓主on99
好肯定樓主有野隱瞞

當日見到玻璃爆左之後,樓主番黎自首個心虛樣
你用把手推門係合規則行為, 力度速度佢又唔會憑 CCTV 證明度啲咩 , 答案咪就係佢根本入唔到你罪

都唔明你簽咩名 自咩首
簽咩鬼
唔洗賠嫁
老屈
你正常使用 又唔係惡意破壞
班保安玩狗你
傻膠,本來可以食新鴻基水,
依家比人食返轉頭
好肯定樓主有野隱瞞

當日見到玻璃爆左之後,樓主番黎自首個心虛樣

8點鐘就咁早開工?
辦公時間唔係一般都9點既咩
擺明就係 啲門跤鬆左 / 壞左
變到道門太鬆, 所以你一推就推到盡 , 撞到「某啲野」而爆

1. 門跤鬆左 係商場責任
2. 撞到「某啲野」而爆係佢地設計缺憾
3. 爆出嚟 你有機會受傷
就住依幾個 point 都已經可以 大撚返佢轉頭啦
lm
簽咩鬼
唔洗賠嫁
老屈
你正常使用 又唔係惡意破壞
班保安玩狗你

擺明兇鳩佢 恰鳩佢啦
夾玻璃個地較(上同下)有調較阻力,玻璃俾你推得爆,姐係你太大力玻璃撞地下粒門頂整爆,有乜事查返就知,好麻煩
利申:以前做物管,最憎大力推門D仆街細路

憎班細路 唔係驚佢整爛道門,而係佢地整親受傷投訴上報紙

以前聽D保安ic吹,試過有單父母冇理任個仔跑,一野推盡,門頂都起撚左出黎爆左,父母報警想屈返商場,俾人判父母有一半責任,門照賠,賠小D咁1/3左右。
重有shk住宅每次巡邏有得填玻璃門情況係咪正常,睇到child登仔鳩up真係

父母要負部分責任 無錯 因為無好好睇住個細路
係普通法基礎下 好多案 都係控辯雙方都要負部分責
但你當講個張 每日檢查表 如果後面無影相做backup 其實係廢
睇標題仲以為樓主串緊獌狗
唔好理佢,你唔賠佢吹你唔脹,
最多
去small claim
樓主唔撚離開現場都仲有得打

推爆門走左成粒鐘先返現場

仲創你老母傷咩傻閪

屈創傷係都即場插水

而唔係離開現場

咁都打得入屈到賠償

我幫全連登既人含撚啦

Under duress 佢簽咩都可以係無效.
一個 Reasonable person 無咩機會會遇到爆門重要係咁大, 亦無足夠法律知識清楚知道自己權利.

商場應該確保及有足夠指示, 如果你話開門過大先爆. 你道門有無提到可開合度?
PTSD 唔一定係即刻發生, 所以叫佢搵 GP 再 Refer Delayed-Onset PTSD. 再 Counter Sue

你有無推爆過商場既門? 你推爆左後點處理? 不如你又分享下?

雖然 要無賴 可以屈返千零蚊睇醫生 用
但樓主 功力未夠 唔洗賠都當贏啦

我只係唔明點解有人會講到 OP 死緊, 講真單睇個 Management 死左九成.
重有 PTSD 唔一定係即時發生, 佢走左去一個鐘再返好明顯就係受創而迷失. 直到後來精神上回復一定水平先返去面對.

係呢個情況下佢心理同精神狀態係極到驚恐下被誤導簽左 Statement, 一野就比個官 set aside 啦.

試問香港有幾多個人係試過推爆度門? 有咩人有經驗點 Handle 同追究責任? 你商場好明顯無足夠指示 Breach 左 DOC, 今次好彩係無物理上受傷. 但係一個人每日會推好多道門, 佢點面對呢?

未計其他在場人仕見到既心靈創傷佢有無諗過點陪?
笑死人咩,連登仔拎住鍵盤就兇狠,真人乖乖地簽字自首賠錢
點解會咁驚刑事毀壞?你有心整爆?意外的話應該唔構成刑毀

利申: 9up 不過都祝你好運 轉頭去睇下爛成點先

成道門消失左
冇心整爛呀 但真係急急腳 咁推門 推到盡
下一秒已經全世界好似聽到核爆咁望哂過黎

我唔想有案底呀 因為我好驚有案底

你係咪食左誠實豆沙包,唔驚保安都有上連登
呢家野真係鬥邊個聲大...

窮人含撚

關乜事,班保安未又係基層,係樓主on99

基層?佢代表個商場喎
所以有陣時做西人都冇計,你明知隻門爆係因為老化
你直接認左你不小心咁邊個都兜唔返
一開始就應該死口話正常開門,爆左嚇一嚇仲扭傷隻腳
支持樓主

This is child 登
呢D 唔第一時間留現場講, 就準備任人作故仔
仲要再返現場 畏罪再返現場
除左on9 都無野可以講

如果你係現場果個,你都可能只係網上兇狠
第一次遇到咁既情況,受壓力下講出對自己不利既說法,都好正常姐
一個 Reasonable person 無咩機會會遇到爆門重要係咁大, 亦無足夠法律知識清楚知道自己權利.

商場應該確保及有足夠指示, 如果你話開門過大先爆. 你道門有無提到可開合度?
PTSD 唔一定係即刻發生, 所以叫佢搵 GP 再 Refer Delayed-Onset PTSD. 再 Counter Sue

你有無推爆過商場既門? 你推爆左後點處理? 不如你又分享下?

我只係唔明點解有人會講到 OP 死緊, 講真單睇個 Management 死左九成.
重有 PTSD 唔一定係即時發生, 佢走左去一個鐘再返好明顯就係受創而迷失. 直到後來精神上回復一定水平先返去面對.

係呢個情況下佢心理同精神狀態係極到驚恐下被誤導簽左 Statement, 一野就比個官 set aside 啦.

試問香港有幾多個人係試過推爆度門? 有咩人有經驗點 Handle 同追究責任? 你商場好明顯無足夠指示 Breach 左 DOC, 今次好彩係無物理上受傷. 但係一個人每日會推好多道門, 佢點面對呢?

吹到好大wor
推爆左對門之後即刻ptsd

你無錯,呢個係高階有錢佬玩法,唔岩連仔
學到野了,下次出事都知要點做
點解唔開口話要睇CCTV
除非你惡意整爆
否則係你可以告返佢道門整傷你

話唔係惡意都口同鼻拗
我講邊有人信 真係無情力

而加你對所有玻璃門都有陰影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞