(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
54 Like 762 Dislike
仲要亂咁簽名
樓主毒過隻豬
人哋俾緊「人埃」你咋
樓主夠18歲未?
未夠既話,返屋企叫阿媽去管理處投訴
再報蘋果 「商場陷阱」「大陸玻璃門」之類
以後唔去了
點判斷點叫快點叫慢

大隻黑人開門一定大力過我地快過我地,一定唔關你事
請問樓豬有冇打算去驗下個腦
講真貪你個1萬9咩
佢地跌左跌左啦
個主席又死撚左
你自己on9比管理公司玩
老閪都話隻較壞左/鬆左細細力就推到好大幅度啦,況且都爆曬死無對証唔通真係為左單細野搵法証咩分分鐘佢地人工仲貴過道爛鬼門
同樣道理,當你天生大力咁啲人肥200公斤撘扶手電梯一樣,重得濟踩爆左塊鐵板唔通又要佢賠咩,唔告佢架野廢都偷笑啦,根本公眾比人用嘅野就要預大好多個承受力
為左唔知追唔追到既19000
而名譽受損
Under duress 佢簽咩都可以係無效.
一個 Reasonable person 無咩機會會遇到爆門重要係咁大, 亦無足夠法律知識清楚知道自己權利.

商場應該確保及有足夠指示, 如果你話開門過大先爆. 你道門有無提到可開合度?
PTSD 唔一定係即刻發生, 所以叫佢搵 GP 再 Refer Delayed-Onset PTSD. 再 Counter Sue

你有無推爆過商場既門? 你推爆左後點處理? 不如你又分享下?
樓主 記撚住 開門快慢唔會整爛道門,成因係 推門力度
,而 力度無得憑肉眼睇,就靠 舊門頂膠 去決定你有沒有太大力
商家佬又恃著自己大把錢,唔怕同人打官司,係度恰鳩小市民,連錄影片段都唔俾人睇下

呢單野要散出去俾多d人知,如果唔係樓主做錯既,就唔應該要樓主賠錢

(大家諗下,呢單野樓主需要既,其實唔係各位既專業意見)
乜apm有玻璃門咩
而家你都on99簽左 報蘋果搞大佢啦
雖然 要無賴 可以屈返千零蚊睇醫生 用
但樓主 功力未夠 唔洗賠都當贏啦
自首嗰下先搞笑
成件事根本係覺得自己犯咗案咁
窮人含撚
點叫做快先
佢地有無貼張紙出嚟提示人應該以咩速度開門先啱
如果無你就死口話唔知度門咁化學咁易推爆
樓豬行緊大運
上蘋果啦
以前聽D保安ic吹,試過有單父母冇理任個仔跑,一野推盡,門頂都起撚左出黎爆左,父母報警想屈返商場,俾人判父母有一半責任,門照賠,賠小D咁1/3左右。
重有shk住宅每次巡邏有得填玻璃門情況係咪正常,睇到child登仔鳩up真係
如果佢收埋cctv唔俾你睇,咁點叫做快都係佢講晒既姐
你有冇腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞