(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 761 Dislike
當時認左都可以話係受壓力下影響,你主動返來係協助調查,但當時環境令你受壓力係精神恍惚下認左。
算喇樓主同連登仔講討論d唔關個case重點問題既事
我問左好多野都唔答我

利申責任險做過哂理賠同核保保險狗

pre judice 係咪意思
緊係即刻插水扮整親,分分鐘有錢袋
依啲真係要賴返佢

仲要惡過佢

啲保安係咁撚低賤

如果條係啲巴辣大陸女人

佢應該都唔會告

因為驚佢告返轉頭

講真你一開始已經當左自己錯

咁真係無得玩

道門咁易爛係佢地嘅問題

點會關你事

錯嘅應該係佢地

我都係咁諗

咪你就咪撚返去啦

返去比人屈咩

仲要死狗咁自首

比啲保安狗攞哂彩
樓主幾歲
因為依家唔係正常情況
反問返佢有無
每日檢查紀錄 - 究竟有無人去每日檢查道門
保養維修紀錄 - 對上個次維修幾時
可以賴日久失修又無人發現

樓主最on9係 返轉頭 自首
正常情況,佢地管理層 仲驚到仆街 怕整傷人上報紙
,之後就屌7 工程維修部 無好好檢查道門。
依家竟然有人肯賠錢了事,保險都省返。

好似太遲了
謝謝你呀巴打
我係覺得個門頂係冇發揮作用

門頂膠 個作用 係限制道門過份開張
除非你果一下開門 連舊膠都撞爛,否則無可能話你過度用力。
無舊膠就更易

巴打咁熟嘅
有膠 但好似冇用

舊門頂膠 就係放 係度門 可開關既範圍內 頂住道門 唔俾佢個鉸開得太盡 整爆道門

如果 道門 未 撞到舊膠 就爆,係門問題/膠放錯位
點解要返去
因為爆左門 所以怕警察通緝你?

驚cctv影到相

你最戇尻係當左自己有錯

但事實上錯嗰個係佢地

自己都唔識得保護自己

咪比人蝦囉

巴打個名
原本 樓主可以執返幾千蚊去睇醫生
依家變左要賠錢俾人
無知都可怕

1:原地插水 可執最少幾萬

2:走左 商場報保險 樓主唔駛賠

3:走左再回頭 逼商場做鳩你

結論:樓主真係好撚弱智

彭巴幾時再領軍?當係幫樓主籌旗
樓主你搵區議員傾吓,話自己無心推爆度門而且無咁多錢賠俾商場,叫個區議員陪你一齊返去同商場傾吓有無得賠少D好過喇

我試下打去問下
報比蘋果 + 揾議員
咁都唔識處理,兒登真係多小朋友
當時認左都可以話係受壓力下影響,你主動返來係協助調查,但當時環境令你受壓力係精神恍惚下認左。

無舊膠就更易

巴打咁熟嘅
有膠 但好似冇用

舊門頂膠 就係放 係度門 可開關既範圍內 頂住道門 唔俾佢個鉸開得太盡 整爆道門

無舊膠就更易

巴打咁熟嘅
有膠 但好似冇用

好專業
最後件事應該都係 樓主唔洗賠錢,SHK報保險/食落保養維修到
點解要返去
因為爆左門 所以怕警察通緝你?

驚cctv影到相

痴線 影到咪影到
無受傷就拍拍羅友走啦
隔一陣啲保安都唔認得你
商場爆門周不時有
特別啲廢中每年都推爛唔少
你當萬九買過教份算啦

你咁戇尻 抵比啦

保護自己應有嘅權利都唔識

點幫你
apm爛左一邊道門 原來係你整爛
apm爛左一邊道門 原來係你整爛

等巴打番工放番張相上黎
揾唔到 保險巴打個post
連保安都驚
樓主如果我係你,我會再去多次個商場,問下玻璃門附近既職員,係咪每日都有好多人好快,好大力開門
巴打咁熟嘅
有膠 但好似冇用

好專業

但樓主 唔好搞咁多
俾錢算數啦,上堂唔洗俾錢咩
一係就 事後 將19000數捐返出黎
當上堂學野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞