(法律)係新鴻基啲商場推爆玻璃門 要賠萬九

1001 回覆
53 Like 762 Dislike
話好驚有冇得拗?
又有哂cctv

有,用簽名嘅時候係Under duress
首先個保安有無同你講咩,誤導你簽名
你之前要求睇CCTV,佢又唔畀睇,只係搵幾個保安不停強迫你認,個手段令一個正常人都覺得驚

因為係我自己返去
所以係自己認

認 what?

"推爆玻璃門" 同 "有意圖推爆玻璃門" 係唔同嫁
btw,好小事姐,你唔識處理咪搵議員幫你,睇下有冇得唔洗賠。最壞最壞最壞打算咪兩萬蚊 件事就完左。

真係好小事,唔洗愈諗愈誇張:要打好耐官司,要洗唔知幾多十萬、幾留案底、坐監....
呢啲根本唔可能
當 值 律 師 服 務 之 法 律 諮 詢 中 心

可 供 預 約 時 間 為 下 午 6 時 2 5 分 至 下 午 7 時 4 5 分

觀 塘 民 政 諮 詢 中 心 ( 星 期 三 )
九 龍 觀 塘 觀 塘 道 398 號
嘉 域 大 廈 地 下
電 話 : 2342 3431 ( 辦 工 時 間 )
電 話 : 2357 0685 ( 星 期 三 晚 上 非 辦 工 時 間 )

大律師公會法律義助服務計劃

計劃由香港大律師公會提供,旨在提供免費法律意見
服務由一組私人執業的大律師義務提供
可以獲大律師提供以下的服務:
大律師會以書面形式或在會面時就申請人提出的問題提供法律意見;
代表閣下出席任何容許法律代表出席的法庭或審裁處之聆訊。
在以下情況,派律師代表合資格的申請人出庭應訊:
申請人未能取得法律援助;
申請人沒有經濟能力聘請私人律師;及
申請人有充分理據進行訴訟或抗辯

港大校園免費法律諮詢計劃
(節錄自香港大學「臨床法律教育服務中心」網頁,詳情請瀏覽 http://www.law.hku.hk/cle/ )

香港大學法律學院與當值律師服務計劃合作,在港大校園提供一項免費法律諮詢計劃,旨在 (一) 為面對法律問題的大學教員、學生、或公眾人士對有關涉及香港法律的實際問題而提供初步的法律意見 (二) 透過處理真實案件,加強法律學生處理案件的經驗和技巧,及推廣義務專業服務的文化

港大校園免費法律諮詢計劃曾給予初步的法律意見的個案範圍廣泛,包括:

合約及商務法律糾紛
離婚及撫養權問題
僱傭及消費者法律權益
交通意外及工傷賠償
樓宇業權及遺產產權
誹謗
知識產權
刑事及司法覆核等等
https://www.sracp.org.hk/tc/services/cswsinfomation.html

謝謝你呀
比著係我都會驚到仆街
算喇樓主同連登仔講討論d唔關個case重點問題既事
我問左好多野都唔答我

利申責任險做過哂理賠同核保保險狗

sorry呀 睇唔切
巴打問左咩
律師/區議員都幫唔撚到

因為事主曾經係離開過現場成粒鐘

所以咩心理呀 傷痛呀肯定屈唔到賠償

首先樓主走撚左就咪撚返去啦傻閪

人地商場買晒保險 真係報完警就通緝你咩

警方備完案咪又係當冇回事

呢家你又返去自首 都唔知你做乜撚野

錢就賠撚緊嫁喇 上堂打官司輸撚埋就唔止萬九

人地大財團 大把律師團 仲要你事後離開過現場

你係個官會幫大財團定你個弱智仔?

我都覺得搵區議員傾先好啲,主動帶上法律層面嘅話 人地就冇得唔陪你玩埋落去,人地資源>過你,你贏輸都會虛耗時間/精神,除非佢死都要你賠。

不過我覺得商場應該唔會想搞大件事,對佢地都冇so,商場會俾傳媒針、俾人屌...etc

冇錢 打官司 輸左冇錢會破產?

你搵大狀黨,佢有辦法幫你架啦,你而家咩都唔洗諗,訓陣先啦
打官司唔駛代價?

贏就慳萬九 輸就包撚晒咁多場堂費律師費

博贏就2萬 博輸就20萬 仲要贏面好低

好心你班撚屌咪推樓主去死啦

不過樓主用弱智人士呢個point去打感動能該work

用法援/小額錢債打喎

法援班垃圾靜係識叫人認罪/求情

有撚用咩

小額咪又係要賠

小額賠小d都好呀
http://www.choosehklawyer.org/tc/search_fl_practice_areas.asp

聽朝慢慢打 睇下佢地點講先啦
問多個意見又冇死既

謝謝你呀巴打 人間有愛呀
一走就你輸左9成啦

梗係即場插水扮嚇親整到各樣,仲要聲大大屌佢度門係咪有問題要告尻佢

相信成件事就唔同晒

而家淆底走左去又淆底返去自首簽晒紙你真係弱智到登天,好想知你幾歲,咁撚大個人仲咁豬閪,遊戲都未識點玩
樓上班人on9 9,係咁叫樓主驗傷,但樓主推爆門之後走咗去一個鐘,就算之後真係驗到有傷,商場都可以質疑呢傷唔係爆門時造成。
樓主又係on9 9就咁走咗去,商場見度門爆咗樓主又走咗,咁當然係報警喇,因為點知樓主係咪有心推爆度門。樓主走咗去就咪返轉頭喇,唔通真係為咗度門通緝你咩
你自己返去認咗又簽咗文件重有得推翻咩
樓上班人係咁推樓主搵律師同商場打官司,贏面咁低係咪想推樓主去死呀 公證行驗度門可能又要收幾萬,樓主輸咗官司到時可能要賠廿幾萬,樓主叫樓主打官司班人係咪夾返一份先

巴打心水清
樓主走左成個鐘,之後又返去自首,仲要簽埋紙,即係承認破壞左道門,願意用$19000和解
就算打官司 上到庭呢兩樣都已經係十分不利嘅證供
總括黎講 樓主衰極度on9
唉 樓主真係 見你咁弱智真係唔忍心推你去死

你聽日返商場搵最大粒果個 傾下點和解啦

你帶晒住址 証明自己好窮 博下同情

呢家只係賠萬九 打輸官司要賠最少2-30萬

好喇你冇錢 搞破產都係要拎萬幾兩萬出黎破

你真係贏到既就慳返萬九

萬九同幾廿萬 仲要時間精神

贏面仲要極底 因為你自己離開過現場

冇得搞 聽日去商場認衰仔 還下價仲好
律師/區議員都幫唔撚到

因為事主曾經係離開過現場成粒鐘

所以咩心理呀 傷痛呀肯定屈唔到賠償

首先樓主走撚左就咪撚返去啦傻閪

人地商場買晒保險 真係報完警就通緝你咩

警方備完案咪又係當冇回事

呢家你又返去自首 都唔知你做乜撚野

錢就賠撚緊嫁喇 上堂打官司輸撚埋就唔止萬九

人地大財團 大把律師團 仲要你事後離開過現場

你係個官會幫大財團定你個弱智仔?

怕有刑事
唔想有案底

做基層垃圾工怕咩有案底 學歷黑警都做唔到怕乜鳩
萬九咪入小額.
去睇醫生話好撚驚, 再睇心理醫生證明有創傷後遺.

佢個設施係比你推, 無警告你點知推得幾深?
重有以後你推門都驚呢? 做愛回想個畫面搞到交配唔到呢?

我有冇得主動入小額同佢拗賠幾多?

心理醫生
btw,好小事姐,你唔識處理咪搵議員幫你,睇下有冇得唔洗賠。最壞最壞最壞打算咪兩萬蚊 件事就完左。

真係好小事,唔洗愈諗愈誇張:要打好耐官司,要洗唔知幾多十萬、幾留案底、坐監....
呢啲根本唔可能

你都戇鳩 律師費 堂費 輸左你要比埋人地果份律師費

唔駛幾廿萬?坐監就唔駛既
用法援/小額錢債打喎

法援班垃圾靜係識叫人認罪/求情

有撚用咩

小額咪又係要賠

之前收律師信 睇過有啲律師樓有全包plan

不過貴過萬九 我諗樓主都係賠錢算數

一急就亂啫。

爆完玻璃 全場人望住你真係好撚驚
啲目光

有事啲嘢未發生過就係咁
我覺得佢地唔會追究
放心啦

我都覺得唔會追究 ,萬八蚊,新世界真係跌都跌左,如果追究搞到上電視報紙,保安阿頭俾人問話都似

前題係你真係正常使用,唔係又撞又踢
話好驚有冇得拗?
又有哂cctv

實有架睇你有無牙力,樓上有ching想知你簽果段野有無寫明雙方要私下和解

警察log book寫明會私下回解

你又話張野有寫你係認罪
認左罪仲想搞咩?
樓上班人on9 9,係咁叫樓主驗傷,但樓主推爆門之後走咗去一個鐘,就算之後真係驗到有傷,商場都可以質疑呢傷唔係爆門時造成。
樓主又係on9 9就咁走咗去,商場見度門爆咗樓主又走咗,咁當然係報警喇,因為點知樓主係咪有心推爆度門。樓主走咗去就咪返轉頭喇,唔通真係為咗度門通緝你咩
你自己返去認咗又簽咗文件重有得推翻咩
樓上班人係咁推樓主搵律師同商場打官司,贏面咁低係咪想推樓主去死呀 公證行驗度門可能又要收幾萬,樓主輸咗官司到時可能要賠廿幾萬,樓主叫樓主打官司班人係咪夾返一份先

巴打心水清
樓主走左成個鐘,之後又返去自首,仲要簽埋紙,即係承認破壞左道門,願意用$19000和解
就算打官司 上到庭呢兩樣都已經係十分不利嘅證供
總括黎講 樓主衰極度on9

岩 有時人唔錯過做過戇鳩仔點識學精

2萬蚊對基層黎講 借錢分期還你有手有腳都唔係咩天文數字,當交學費啦
萬九咪入小額.
去睇醫生話好撚驚, 再睇心理醫生證明有創傷後遺.

佢個設施係比你推, 無警告你點知推得幾深?
重有以後你推門都驚呢? 做愛回想個畫面搞到交配唔到呢?

我有冇得主動入小額同佢拗賠幾多?

心理醫生

有 但你入就人地賠比你 但要有理據同證據
如果唔係個官會屌你
入稟都係100蚊有找
唔係心有屎點會走呀
賠你就賠啦搵律師
首先你唔好驚

你夠可以話佢係用次貨 / 無用安全制動

令到上述事件發生

你只係誤中呢個陷阱既受害人

如果佢地唔改善以上問題,就會有第二第三個受害人

試問係咪每個受害人都要賠返錢比商場?

商場執住我cctv好快咁開門依個問題

商場有冇指示叫人唔好開門開得快

咩叫開門開得快所以爛,有力度限制?有速度限制要慢於幾秒先可以開到道門?
話好驚有冇得拗?
又有哂cctv

有,用簽名嘅時候係Under duress
首先個保安有無同你講咩,誤導你簽名
你之前要求睇CCTV,佢又唔畀睇,只係搵幾個保安不停強迫你認,個手段令一個正常人都覺得驚

佢淨係話果份係賠償承諾書
又話咩有冇幾千到一萬攞住出黎先,俾啲誠意
其實得佢一個保安

你講到咁
不如話佢恐嚇啦
無啦啦叫你賠錢
你驚先簽左佢份野認罪
如果唔係 你都認左罪
仲有咩好傾
問意見就搵區議員個啲

求其搵個律師問意見 分分秒秒都係錢

民政署個啲有排排 法援應該冇咁快批

check左過唔過資產先

冇草錢
基層

你真係唔想賠就搞大件事啦
最壞打算都係賠萬九
上庭打官司另計

應該會揾議員
問下你咩叫快
點定架?
成件事最on9就係你爆玻璃後即時走
唔走既話 依家就係新鴻基賠錢比你啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞