[YouTube界黑幕]YouTuber踢爆sunny陰招搶西多士飯碗

166 回覆
84 Like 468 Dislike
識佢老母個西
拍香港小店點搶支那飲食片飯碗
西多士有幾多條拍香港仲要係講小店既片呀
https://www.youtube.com/watch?v=uoREgnNFXhk&list=UURrImi1CRog9dttI2nM8nPg&index=15

畀Sunny開live公審過嘅嗰條舊菜條新仔個樣仲柒過樓主
呢條片仲柒過西多屎
係咁老屈太陽選手有陰謀
片主既陰謀係咪借人上位
嘜鳩sunny都係利用連登姐
兩個都唔撚識
屈返受害者轉頭
連登正式同中國接軌
條片係唔係比youtube整到睇唔到
sunny=台灣
西多屎=中國

sunny幾唔好睇都好
呢次我點都撐佢
睇有碗話碗個ar叔算
一個無人識既 youtuber
借兩個人 一個有十萬 subscription 既西 Dorsi
一個 廿萬 subscription 既 sunny
拍條片講下所謂既陰謀論
就可以上位
Ricegum係會玩鳩同串鳩啲市民喎
狗咬狗
支那種日日食支那野,先天後天加埋,特別柒
結論: 樓主係西多士
要另外下載先睇到youtube條片
sunny都唔係第一次講大道理黎掩飾自己
睇返eminleo同西多士都可能係狗共有利益
結論3個都唔係好人
晒左我十幾分鐘,原來狗咬狗骨
其實邊個係西多士
對號入座靠人上位嘅就收皮啦
Sunny 都唔係好人,一開始見佢都有心拍片所以都follow 下佢,有一條片佢應該比game sponsor ,可能唔夠view as agreed,之後開live 屌鳩啲觀眾唔click 入去睇,又話個標題唔夠爆所以觀眾唔睇好低汁。重有佢啲片成日只係張啲野食放大同multiply,好悶,之後unfollow 佢
有咩問題

社會上各行各業都係咁

你唔係支那閪多士打手做咩咁上心
搶乜春飯碗?
以食評片黎講, sunny啲食評片係垃圾到唔想睇, 睇完唔會覺得想去食
而西多士啲片真係似食評多啲, 的確有讚有彈, 至於伏唔伏我就唔知(我唔會去元素國食元素周期表), 啱佢口味又唔代表啱其他人口味, 但真係比較資訊性同有說服力
同埋西多士家下主力拍大陸野同埋香港連鎖快餐店多, 真係拍少左小店喎
但睇過sunny啲食評片都唔望佢可以做到宣傳啦, 咁垃圾, 咪最多係飲飲食食vlog, 我寧願搵屎萊姆/馬田拍好過

我唔知係sunny俾個氹西多士踩定乜, 番大陸拍片嘅youtuber真係唔少喎, 鬼叫西士多同埋佢啲貧友仔玻璃心咩, 無啦啦怨婦上身拍段片衝出黎柒, 又講拍片好辛苦, 佢都係想拍好啲片, 佢好用心拍片, 屌, 咁你就乖乖地去拍你啲食評片啦, 引乜春戰啫
啲觀眾想嘈由佢地自己嘈, 然後出黎叫停佢地, 話完全唔覺被冒犯, 仲要扮和事佬先叫高招, 洗乜俾人利用番轉頭?
佢千字文果度我有屌佢, 係想話人就開名屌, 唔好最後懶落啲觀眾身上, 結果大家有眼睇架啦

呢段片又話用免費拍片黎搶米路, 咁西多士未發圍之前咪又係咁, 咁唔通個個新晉食評youtuber都搶米路? 想搶都要有料搶先得架, 憑sunny? 唔係講笑丫?
同埋西多士有講, 佢拍小店之前要問店主同唔同意俾佢拍, 有啲都唔同意, 點解呢段片就假設香港啲小店好肯俾錢/見免費就搵sunny拍, 先唔講sunny啲食評片質素, 佢之前拍過呢類食評片, 好明顯係被人請去, 家下先話人想用免費去搶啲小店目標客戶係咪太夾硬黎呢? 佢又唔係家下先想開呢個巿場。而且西多士啲片嘅取向好明顯同sunny唔同, sunny要咁樣去斷西多士米路, 首先成個頻道都要轉型, 變相要放棄之前建立嘅野

我唔係話幫邊個, 不過出呢條片扮分析嘅人真係好on9 , 好似小學雞作文咁, 夾硬套啲野黎支持自己論點 (即係死撐) , 根本唔係分析,就算sunny係仆街又點? 要睇好人唔洗睇youtube啦, 家下係想睇片咋, 唔係想睇邊個心地好, 邊個拍出黎我睇得開心舒服就like佢。
同埋家下洗唔洗你插我一刀, 然後講句對唔住我就要笑住多謝番你? 都識講sunny同西多士三唔識七有乜咁大仇口, 屌, 咁佢地又有乜交情, 要俾面對方手下留情? 未出過社會做野? 咁就屌人仆街, 呢個世界仲多更仆街嘅人啦。

西多士覺得人地串佢, 就暗示性咁出片, 被暗示明示果個開名屌就叫過份? 輸左就扮弱者, 直勾釣魚, 你唔係柒到自己上釣, 你依然會sub數like數view數節節上升, 畢竟真係唔多香港人好似西多士咁專注咁去發展呢啲類型嘅頻道, 佢真係做好自己果範,唔會有人入到佢位, 畢竟佢都叫做代表性嘅北上食玩指南

TLDR嘅各位: 我主旨係, 扮分析果個正on9好偽善, 唔係西多少打手就係sunny hater (扮乜春係為sunny好嘅粉絲啫)
成件事根本就鬼鬼地
sunny 同其他utuber開片唔係第一次
利申 我有睇過佢D片
真心唔吸引

其實睇返成件事 點解西dorsi會俾人圍插
好大部分係有班hater走黎抽水
睇返佢地留言 其實原因不外呼屌西dorsi主力介紹大陸吃喝玩樂資訊
我只可以講
utube上 睇乜野片係你自己click入去睇
自己唔鍾意 都要其他人唔鍾意
真心on9

西dorsi其實都無開名 同埋佢只係話唔鍾意睇
咪唔好睇囉
我好簡單 我上utube睇片係為打發時間
間唔中搵下料咁
對呢D恩怨情仇真心厭惡

PS 呢單野後 就無再click入去睇sunny 任何片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞