[YouTube界黑幕]YouTuber踢爆sunny陰招搶西多士飯碗

165 回覆
81 Like 464 Dislike
根本支那西多士最唔抵幫
其實sunny真係過街老鼠黎
靠兩個大男人等人俾錢坐係度唱佢個ex起家
到經營左唔係好耐既channel 成日都撩事鬥非
我都係最近google下佢D事跡先知原來俾我想像中多
包括大J 史萊姆
咁岩有個支那傻閪俾位佢入 佢仲唔洗到盡咩
前面兩者佢er唔敢er

不過依道好多佢既假中立真護主小學雞fan屎
樓豬小心俾人插爆

大J係咪梅酒
屎萊姆係乜事?

係梅酒
屎萊姆好似話用小米 又係暗串成日番大陸個d youtuber

不過佢地無好似支那閪咁專登拍條片目的係屌柒佢姐
咁咪入局囉
On9係西多士唔口岩在先

Sunny用十萬蚊買電腦,有冇連登一較高下?

https://lihkg.com/thread/815589/page/1

做咩鳩?達哥我都有post

你有POST達哥關我撚事呀?
係達哥fan屎唔可以係太陽fan屎?唔好咁低質啦講野
十足十主人咁撚樣

護主就唔好俾人捉到啦屌 笑到GAPGAP聲仲想撐
屌你老尾
個sunny 成個通緝犯咁樣都有人睇
根本兩邊都唔係好野
Sunny講嗰句:我唔食西多士。
嗰一下已經贏撚左啦
Sunny用十萬蚊買電腦,有冇連登一較高下?

https://lihkg.com/thread/815589/page/1

十足十主人咁撚樣

你都on9,護咩主,我都唔中意佢 我只係憎支那唔得?
係關於支那既就唔抵幫,同垃圾屎萊姆一撚樣下下講支那

我開post目的洗唔洗同你交代呀
連登轉貼好等閒啫 本身用條柒頭買電腦恥笑連登仔,你咁弱智理解唔到咪算囉
以樓上條柒頭咁講,我一定係屎萊姆粉絲
https://lih.kg/801667
以樓上條柒頭咁講,我一定係屎萊姆粉絲
https://lih.kg/801667

屎萊姆踩過界同立立合唱 港產KOL聯盟捱義氣拍MV爆上Youtube第一

網絡紅人屎萊姆作為香港早期的KOL,一向以打機及搞笑的性格作為賣點。今年簽約英皇,除了進行拍攝工作外,最近終於也多了一個新身份,正式開展歌唱事業。不過首支推出市場的作品,並不是屎萊姆的個人單曲,而是與同門師兄洪卓立合唱《獻醜》。二人也同樣熱愛電競,唱歌又是否同樣合拍?

歌曲留待大家欣賞,不過MV便真的誠意十足兼熱血非常。作為香港KOL界的中流砥柱,屎萊姆的動員能力果然非常厲害,單是為了合唱版的MV,便邀請了Rose Ma、Toyz、攪屎棍、Kimi趙詠瑤、Boris、Kitling、點點Carina等Youtuber共同演出,加上幕後製作前前後後動員三十多人,更自稱為KOL聯盟,實在是相當熱血。原來今次MV的劇本、拍攝、主演、剪接也由屎萊姆親自參與,齋拍也用了22小時,相當熱血認真。難怪已婚的屎萊姆也得到太太批准,與Rose Ma於MV中飾演情侶。不過屎萊姆自己也戴定頭盔表示:「無諗過同Rose Ma合作起來原來咁⋯⋯唔尷尬,可能因為太熟、太專注拍攝啦!係唯獨有一幕要大家擺到個頭好近,差啲撞,個下應該嚇到心跳最快。」

MV中,屎萊姆與Rose Ma有大量對手戲,真係羨慕死一眾巴打。 (資料圖片)

平時經常與KOL打機的阿Ken洪卓立,首度與Youtuber合作出歌似乎也相當感動:「首先要講我無諗過短時間內可以集齊到咁多人,今次佢地確是好用心,例如Toyz專程由台灣趕回來支持,我都俾個種熱血同齊心搞到好感動。我想特別讚屎萊姆佢地好專業,打燈、器材運用上無一馬虎,睇得出有幾認真。仲有頭先早到探班,撞正要打風,不過大家仍然不辭勞苦繼續拍,呢種熱血又係好感染人!」一班KOL出盡全力幫手,結果MV推出不足一日,在Youtube上已得到16萬的觀看次數,成為香港區熱門影片第一位,似乎與KOL合作也能成為一個發展新路向。
我仲開過笑波子post,我一定係佢粉絲

十足十主人咁撚樣

連登轉貼好等閒啫 本身用條柒頭買電腦恥笑連登仔,你咁弱智理解唔到咪算囉

望下你上面D留言啦傻閪
做咩又扯左去支那度呀 關係咪支那撚事呀?
條片係講緊D人一味話支那閪錯SUNNY岩哂
其實兩邊都垃圾 你好意思沖出黎護主跟著想轉移視線話其實你係憎支那?
俾人捉到上黎宣傳就假膠呀
乜口風轉得咁快呀
兩個都唔幫
sunny無睇過
西多士深圳篇=垃圾
我見到佢塊方形面 click都唔想click入去 好撚樣衰

賊眉賊眼成個戇鳩仔咁
唔好企圖掩飾你自己個立場啦
俾人捉到就假膠 跟著惱羞成怒?
關你憎唔憎支那撚事呀?
護主狗真係護主狗 唔撚用腦
十足十主人咁撚樣

望下你上面D留言啦傻閪
其實兩邊都垃圾 你好意思沖出黎護主跟著想轉移視線話其實你係憎支那?
乜口風轉得咁快呀

片主都話支那西多士fans,係佢自己講架渣 都唔係幾中立啦,根本片主有偏幫冇講錯,有冇學過議論架,
弱智仔
仲有片主支持支那西多士已經唔抵幫,係我就2邊都屌
關你憎唔憎支那撚事呀?

弱智,護你老母,博人都咁冇腦
關你憎唔憎支那撚事呀?
弱智,護你老母,駁人都咁冇腦

柒頭狗,弱智狗,孤兒生滋狗,返完通宵更返來日頭被我撚,仲要小學雞到玩閘住反彈??笑撚死人咩!我講緊你個身世咋柒頭。
你個支那五毛弱智狗死曬全家係度求關注。
你都被我撚到衝住來認狗。做影印機回覆狗俾我撚,輸到沙都無埋既弱智狗。
兩個都唔幫
sunny無睇過
西多士深圳篇=垃圾

片主同樓上條弱智仲撐.西多士,真係垃圾埋垃圾埋
片主同樓上條弱智仲撐西多士,真係垃圾埋垃圾埋
片主同樓上條弱智仲撐.西多士,真係垃圾埋垃圾堆
原來條弱智波音係波台狗,唔怪得咁弱智
麻麻sunny
但西多士真係弱智
上次有條片話叫人唔好偷拍果次已經知

但係樓主條片姐係點,
八公咁借佢兩個上位?

望下你上面D留言啦傻閪
乜口風轉得咁快呀

片主都話支那西多士fans,係佢自己講架渣 都唔係幾中立啦,根本片主有偏幫冇講錯,有冇學過議論架,
弱智仔
仲有片主支持支那西多士已經唔抵幫,係我就2邊都屌

轉移視線夠未呀 答我啦柒頭皮
1.關係咪支那撚事呀?
2.立場係西多士唔岩在先 後面俾人周到同主人宣傳突然之間變撚左好憎支那 屌 講出黎你醜唔醜呀 好心你做狗都做聰明D啦傻閪
仲好意思用非黑即白既謬誤黎誤導人話你有POST過達哥?

仲有呀 邊忽見到片主無兩邊屌呀 佢都有話係sunny既fan屎架喎 我見你都睇完啦 又選擇性失明呀?
應該係得SUNNY D小學雞FAN屎先睇唔到姐 明既
你發癲無POINT咁鬧人無用架 只不過俾人睇清楚支持太陽既FAN屎有幾小學雞 有幾低質姐
好撚嘔心個sunny勁撚假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞