點樣可以令自己開心起黎

163 回覆
56 Like 1 Dislike
幾多錢可以買到被愛?
就算死都唔會有人在意
假嘅都好 應該有錢就得
你既意思係咪叫我搵個ptgf/ 叫雞
我在意
我會記得有個user叫自己做隻貓既人同我講過佢好辛苦
縱使係平水相逄 我都想同你講 唔緊要架~呢到永遠有人會聽你講
去醫院病房行個圈
我覺得算仆街得黎算幾得意既方法
至少自己會同自已講 我仲生存緊 仲感覺到陽光既溫暖 仲可以用緊有既時間去愛我愛既人

不過個人好討厭呢個成日生離死別既地方
冇 唔滿意外表 雖然都多人話我靚 之前有諗過整容
性格 喺呢個地方冇人會直接話你知你有咩問題 好想改 但無從入手
多謝你
我好介意自己唔係處 年少無知好易咁俾咗當時嘅男朋友 到早幾個月同ex分手 為咗快啲撫平傷口亂上網識人 開頭幾次出下街 點知最後扑咗 接受唔到同唔係男朋友嘅人扑 覺得自己好雞 仲要當初傻到以為扑完就會一齊 以為自己留得住佢 但佢玩開邊有咁易沉船

我知我雞 但唔好鬧我
相信你心中一定非常痛苦,才會如此寫下你的心聲!雖然,我並未完全了解你,但我明白置身痛苦中是怎樣一回事。有些人在困苦之中,會選擇放棄自己,不知道你是否也有這自殺的念頭?

無論你是否想過放棄自己,我也希望你不要將困擾藏在心裡。因為人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。你不如停一停,到我們的網站www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事、有趣短片,也有與自殺有關的人與事,你可以隨心看看。您更可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),即時與我們的義工在網上交談,或致電我們24小時電話熱線2389-2222,與我們的義工傾訴。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》
我都唔知呀,你搵到 都話我知啦 ~~~
生有何歡,死有何懼
路邊有一朵花
煩惱的人:以前見過比這朵花更美的花,很想再看它啊 / 這花很美,但明天還可以看到嗎?
有智慧的人默默地欣賞它的美
真心唔明點解會有人覺得可以用身體換男朋友
咁佢係愛你身體定係你?
bot?
都愛
如果你唔比個身體佢都愛你 咁大概叫愛
如果唔比就唔愛你 咁樣只係愛你身體
我以為得以為佢會
lm
唔好再咁傻豬仔啦
人心比你想像複雜好多架
你唔開心咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞