覺唔覺香港人睇演唱會好撚on9 ?

77 回覆
21 Like 14 Dislike
1. 首歌一靜就大叫,大叫得黎又無意義,影響演出者情緒

2. 明明唔撚識個歌手同啲歌,又學人睇,屌你老味啦首首都唔識,又唔肯投入氣氛,成6木咁,咪撚買飛啦,有錢大曬呀?
同理跟撚著唱嗰啲人
明明係演唱會變左自己唱k咁
同理跟撚著唱嗰啲人

同理跟撚著唱嗰啲人

識唱既一齊唱
同理跟撚著唱嗰啲人

識唱既一齊唱

演唱會更係玩大合唱
不過更係唔係首首都係啦
人地就係因為投入所以跟住唱
你又話人唔投入,又唔比人跟住唱
最on9一定係唔同歌手互動
叫一齊企起身又唔企,一齊揮手又唔揮
成場都靜坐咁,唔講以為你嚟聽演奏會
跟住唱有咩問題
你都戇撚鳩鳩
影相先係最on9,你依家上ig search bigbang既hashtag,勁撚多人影相,香港人最撚鍾意隔mon睇show,你係黎睇show定做攝影師
影相先係最on9,你依家上ig search bigbang既hashtag,勁撚多人影相,香港人最撚鍾意隔mon睇show,你係黎睇show定做攝影師

呢個真 個個為左放上ig snap 呃like
完全冇諗過表演者感受
呢樣野eason成日屌
廣東歌係咪都鳩叫人拍手打拍子
http://www.passiontimes.hk/article/10-01-2015/25977
呢篇文其實講中我既睇法,係香港你投入睇show,fing頭fing手,有機會被當成異類,以前係學校睇band show我已經有過被人笑既經歷,我真係唔明回應隊band想炒熱集氛既行為點解會比人笑

就以動漫live黎講,成班觀眾有統一既動作應援,其實係一種參與live既方式,又可以向歌手表達出支持

Band show最容易講既就係,唔識回應隊band,淨係識影相同鳩叫,個死人mon仲要遮住後面d人睇,有時真係想撞鳩跌佢部電話

所以eason係講得無錯
點解每晚 都有咁樣既野人 係到嗌生晒
最on9係
學友:愛是永恆當所愛~~~
觀眾:學友我愛你!!!
學友:是..你~
最on9係
學友:愛是永恆當所愛~~~
觀眾:學友我愛你!!!
學友:是..你~

算啦 張學友咁廢
得返大陸仔先聽

死都要影

死都要影

我都會影
但淨係影最想聽嗰首影完就算:
但好多人影晒成場
叫又唔俾
唱又唔俾
影相又唔俾
乜都唔俾做不如返屋企睇碟啦
https://youtu.be/xX59JmrQHv4

外國嗰D好有feel
其實係睇咩類型既演唱會姐

死都要影

我都會影
但淨係影最想聽嗰首影完就算:
但好多人影晒成場

我都係 淨係會其中一首歌影一段仔
比自己返屋企j 而唔係up上ig
成個演唱會文化根本錯哂,
比左錢又如何?
張飛係比你睇演唱會既權利而唔係影相拍片,
要post ig點解唔可以影開場同散場?
大部分演唱會都有工作人員影低相擺上網做記錄,仲要係高清,
班人影得咁差好心就咪鬼獻醜

仲有香港人好興打拍子,
問題係打錯哂又唔齊
日本同香港兩種氣氛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞