其實達哥個人生算成功定失敗?

227 回覆
2750 Like 57 Dislike
咁都算失敗 我都想失敗下
緊係成功,打機打到出哂名+接廣告,下下十幾廿萬,人地搵緊你呢世人都搵唔到既錢呀
做自己鐘意既野(直播打機)做到賺到錢,已經好成功啦

當然變唔變質就實有啲,但都叫做堅持自己

試問有邊個大學生夠膽每日準時9點半開台直播,仲要原意唔係為賺錢

同宜家為賺錢開直播個啲垃圾冇得比
緊係成功,打機打到出哂名+接廣告,下下十幾廿萬,人地搵緊你呢世人都搵唔到既錢呀

打機打到俾共產黨賞識恨都恨唔到
聽人講佢出一個fb post 已經係5位數計
仲講緊backup 佬
達仔頭頭Twitch 冇sponsor 冇廣告
開台根本冇收入

backup 佬年賺廿幾萬
直頭係google 通知達哥話咁樣唔啱

達哥冇叫backup 佬收台del 片回水
只係話自己做返backup

啲人仲話咩backup佬幫達仔賺人氣真係得啖笑
情況係你屋企唱歌俾人偷錄去出碟一蚊都冇收到
之後有唱片公司搵你 你就要多謝偷拍你嘅人?

達哥由幾百人睇上到sleeping dog 幾千個陣
backup 佬仲係佢老母個閪到咋
唔係非黑即白㗎嘛
負皮係比你既
奶共奶得好成功
奶共 用老翻 幫支付寶天貓賣廣告
做齊連登仔最憎既野 都冇連登仔屌
當然成功
出賣兄弟果方面好成功

你個分身 譚詠麟 呢?
有wtsp圖未呀?

我懷疑豬魯同歌神譚詠麟係假膠
不斷表面貶達哥,捧backup佬
實際上就令backup佬喺連登被人踩多幾錢重
既然咁憎達仔,
邊有可能一有達哥嘅po 就有豬魯 or 譚詠麟
其實豬魯係達哥死忠嚟

其實可能之前有巴打講過,講過嘅勿屌

波台狗=傲嬌,佢地不嬲係真心愛達哥
話佢成功
又未算好成功
都仲係要奶住咁接 job , 好似地位卑微既打工仔咁
又要日日開台打機服待班小學雞chatroom

話佢失敗
又未算好失敗
仲有伍公子, 笑波子果堆人墊底
同達哥同齡既人,亦有好多日復日zombie mode 咁打工過日子

咁達哥算成功定失敗

成功
失敗

出嚟搵錢個個都奶袋底㗎啦
就係我老世咁有錢都要奶d佢之上嘅袋底
講收入 笑波子肯定唔會係墊底
佢啲片係on9 淨係講數據
佢訂閱人數好似係全港最高
啲views都比班小學雞刷到好高
一個月起碼兩萬收入
仲要係日日喺屋企出啲濕鳩片就賺到
你個分身 譚詠麟 呢?
有wtsp圖未呀?

既然咁憎達仔,
其實豬魯係達哥死忠嚟

吉魯同譚詠麟的確係曲線達哥打手
睇你成功嘅定義係咩
如果你覺得人生能夠將自己鍾意嘅嗜好發展做事業就等於成功的話,咁達哥已經成功咗
試問喺香港有幾多人可以將自己嘅嗜好能夠發展到自己嘅事業?
人前算係大邊個明星/公眾人物
人後公司CEO
點睇都係成功啦
都仲未計代言活動果d
仲講緊backup 佬
個陣backup 佬偷片 偷到 主動向google 申請 做達哥channel

同大陸 搶人品牌名,仲要告番 正版係老番有咩分別
on9咁都要問,
你不如話佢墊緊連登仔底
樓上好多人將成功定義為賺到錢, 就知香港社會價值觀係點

嗰班人真係好膚淺
我淨係知無8成連登仔咁成功
仲講緊backup 佬
個陣backup 佬偷片 偷到 主動向google 申請 做達哥channel

一定要達哥先可以經營達哥CHANNEL?
既然咁憎達仔,
其實豬魯係達哥死忠嚟

吉魯同譚詠麟的確係曲線達哥打手

本身唔知邊Q個達哥 睇完佢2個打手依家晚晚睇達哥 佢玩乜驚我就照買
仲講緊backup 佬

一定要達哥先可以經營達哥CHANNEL?

奶共 用老翻 幫支付寶天貓賣廣告
做齊連登仔最憎既野 都冇連登仔屌
當然成功

1. backup佬偷人片賺成36萬,一蚊都冇畀達哥

2. 達哥口口聲聲話對backup佬有相應行動,但最終無下文,無論係放生咗佢定直頭告唔入都好,backup佬都可以話係袋袋平安,冇得輸。

3. Windows 不是正版單嘢達哥翌日就上官網買返正版key,道哂歉咁有交代仲想點,加上本身係咪用緊老翻都好難講,你哋自己求其 google 都搵到一大堆用正版 key 都照彈不是正版嘅 case... 達哥都算係咁啦。

4. 奶共賣雙11廣告無位好讚,係抵屌嘅

5. 用蝗字仲死撐無做錯,都係值得一屌

6. 達哥間唔中都有屌港共甚至暗串支那,已經好過好多香港直播主,至於避談黃之鋒乜乜柒柒全部搵到食嘅歌手藝人都唔會多講呢啲嘢㗎啦,達哥仲肯串吓支那啲柒事已經好好。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞