其實達哥個人生算成功定失敗?

227 回覆
2750 Like 57 Dislike
樓上好多人將成功定義為賺到錢, 就知香港社會價值觀係點
成功又未算
不過 喺香港靠打機出名 本身已經奇蹟
仲要唔係靠打得勁
而且 又唔係靚仔 甚至可以叫係樣衰
咁都紅到 証明天時地利人和好緊要
當然啦 行呢條路個份堅持同勇氣都不可或缺
達哥家底應該好厚
剩係入到一大 已經好成功
將伍公子同笑波子擺埋一齊嚟講
人地成功定失敗又到樓豬可以定義到嘅
樓豬你係人乜水
真係兄弟?我覺得佢地現實唔識

識,之錢咪為錢反目

有無link?
佢哋識

唔洗link 咁樣就ok

( Show Blocked User - Olivier吉魯 )
( Show Blocked User - 歌神譚詠麟2 )

岩啊
搵得多錢係香港就係成功
香港人價值觀已經被塑造成咁

個人覺得鍾意打機, 又可以用打機黎搵到食生活到已經好成功
好似果啲咩J, 笑咩子雖然on9
但如果佢地係鍾意打機係鍾意咁既生活其實都好成功
過唔到自己想過既生活幾有錢都係失敗, 即係果啲OT到無晒生活但有錢
不過果啲都可以只係未成功, 儲完錢之後過返自己想要既生活自然就成功
點解伍公子會墊達哥底?

就算講賺錢,達哥都好成功啦
起碼佢做緊自己中意做啲野

諗起佢以前玩人中之龍 夢之繼承者最後個感想
我覺得已經算成功,起碼我相信達哥已經成為咗某部份人嘅生活不可缺少嘅一部份
https://www.youtube.com/watch?v=U537z21cJ2I

每一次聽都會眼濕濕
超級無敵乒乓波
其實達哥,你未又係偷人地D文自己讀, 而家你出左名先講版權?

達哥個直播主要係打機,潮文係人地sd/作比佢,唔通你要佢每日打個reference出黎先直播得?

同埋達哥直播主要係打機,但佢向香港咁紅唔多唔少都關潮文事喎

觀乎YouTube上有關達哥既片,好似係讀潮文同唱歌既views數最多

加上好多人唔打機都識達哥係因為佢讀潮文,呢d人氣係靠潮文賺番黎

先唔講佢偷人D文黎讀

達哥正一仆街x家產黎借高登上位吸水

當初口口聲聲話自己打機唔會為錢,依家又拍廣告又出活動,仲成日偷偷借聽眾賣廣告幫人sell game,自打咀巴

當初又話自己簡game,屌,俾高登仔踢爆原來老早都開始收錢幫人宣傳sell game,即係話所有game都佢收左錢要佢打邊隻就邊隻

贊助商鏈接

依家機又hea打,打又求奇,講野又低質曬,好撚心就摺撚走埋啦

其實達哥,你未又係偷人地D文自己讀, 而家你出左名先講版權?
GreatDaily

最撚慘搵萬靚蚊pv行出黎同人講自己ceo,

好撚低招囉

就算真係ceo一入職公司就黎玩完,仲有面出黎勁認 ,最近好似仲話比人炒撚左,好Seven心班狗就唔好衝出黎幫主人劣包皮啦

pv都扮得ceo,香港咪成百萬個ceo

真心笑撚死人,昆傻仔就得,昆精明既高登仔下世啦

達哥 搵得果萬零蚊就話自己係ceo,最近仲比人炒左
達哥正一Hi Hi我的家產黎借高登上位吸水
當初口口聲聲話自己打機唔會為錢,依家又拍廣告又出活動,仲成日偷偷借聽眾賣廣告幫人sell game,自打咀巴

當初又話自己簡game,Hi,俾高登仔踢爆原來老早都開始收錢幫人宣傳sell game,即係話所有game都佢收左錢要佢打邊隻就邊隻

依家機又hea打,打又求奇,講野又低質晒,好向左走向右走心就摺向左走向右走埋啦

最向左走向右走慘搵萬靚蚊pv行出黎同人講自己ceo,
好向左走向右走低招囉

就算真係ceo一入職公司就黎玩完,仲有面出黎勁認最近好似仲話比人炒向左走向右走左,好Seven心班狗就唔好衝出黎幫主人劣包皮啦

vp都扮得ceo,香港咪成百萬個ceo
真心笑向左走向右走死人,昆傻仔就得,昆精明既高登仔下世啦
蓋棺而論,未到死果日都答唔到你啦

如果只論呢一刻,我都覺得算係成功,而且佢個勢頭一直係向上,食哂電競條水,應該長做長有
成唔成功唔係由別人定義
我夠膽講佢而家出黎話退休都得
視乎佢仲想唔想繼續做 邊個會厭錢多
同周杰倫一樣(唔係成就)
宜家已經冇左一出道個陣味
咁都唔成功既過9 成人都係loser
唔理佢搵到幾多,起碼佢成功帶歡樂俾我
國際知名打機香港代表,周圍飛出席game event,打機打到咁都失敗?佢係差在唔知點解唔搞埋youtube拍vlog賺多筆,佢拍又可以出錢叫人剪
投你老母票
識,之錢咪為錢反目

有無link?
佢哋識

唔洗link 咁樣就ok

( Show Blocked User - Olivier吉魯 )
( Show Blocked User - 歌神譚詠麟2 )

至少比樓豬成功
達哥正一Hi Hi我的家產黎借高登上位吸水

當初又話自己簡game,Hi,俾高登仔踢爆原來老早都開始收錢幫人宣傳sell game,即係話所有game都佢收左錢要佢打邊隻就邊隻

依家機又hea打,打又求奇,講野又低質晒,好向左走向右走心就摺向左走向右走埋啦

最向左走向右走慘搵萬靚蚊pv行出黎同人講自己ceo,
好向左走向右走低招囉

就算真係ceo一入職公司就黎玩完,仲有面出黎勁認最近好似仲話比人炒向左走向右走左,好Seven心班狗就唔好衝出黎幫主人劣包皮啦

vp都扮得ceo,香港咪成百萬個ceo
真心笑向左走向右走死人,昆傻仔就得,昆精明既高登仔下世啦

咁洗唔洗揾icac拉佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞