backup佬道歉聲明

508 回覆
18 Like 562 Dislike
由我建立呢到既第一件事,我經常提醒自己,出發點一直都係為左方便大家,更特別係為左方便係外國因為時差問題而睇唔到直播既。

係呢件事上,我的確係無向達哥攞過一個正式既授權去進行備份呢個行為,而我亦到誤會左佢係呢一件事上既立場。當初我建立呢到,我無諗過會產生「妹仔大過主人婆」既情況,我只係想令到大家可以方便咁睇到佢既直播重溫。係訂閱數不停上升既時候,我了解到我自己好可能係一啲唔認識達哥既人既第一個接觸到既地方,我當時亦到提醒自己,我要盡力做好佢。

係14年既時候,我希望頻道可以給人一個好印象,而衍生左不同既版本予大家選擇。從頭到尾,我只係希望可以比到一個更好既視聽體驗各位。經歷過消音,block片,到限制我既上傳既時間,我亦到係達哥收台之後不斷諗方法希望係第二朝就比大家睇到。

至於我發帖問題,我從來都無擺達哥上枱既意思,我只係希望大家可以盡快搞清楚事件,而我亦到即時停片。我希望達哥佢可以比一個指示我,並無其他既意思。係我出左帖後,我並無諗過會造成咁大既影響,更加無諗過要指責達哥啲乜嘢。

至於另一方面既版權問題,我記得係2013年8月既時候,dvd透過YouTube聯絡我,希望利用我既備份去發出一份版權聲明。因為當時有一個人名為「監督與李燦森」既人偷達哥片,更甚者加上佢自家既水印,最後大家都成功檢舉到呢個人既頻道。

我只係一個學生。事到如今我已經十分後悔,特別係見到達哥因為開台而令佢自己身體變差,呢兩三日我不斷反思自己係呢件事上有邊樣係做到岩,講到尾我自己無一樣野做得岩。無攞授權,係我唔岩。私下開營利,係我唔岩。將件事放上公海討論,係我唔岩。係呢到我想向達哥作出一個最真心,最衷心既道歉。正如佢自己所講,日日開台直播令佢放棄左好多,而我就利用呢樣野去搵錢。而家既我已經十分後悔,亦都十分之自責,我亦都對達哥十分愧疚。

最後,我希望達哥或者其他有授權既兄弟可以聯絡我,好讓我能夠將我手上有既直播備份能夠轉交到達哥既手中。我亦都希望呢件事可以告一段落,令到達哥可以繼續開台。

利申:撐達哥

好撚假囉
條友厚顏無恥到咁 成篇野睇唔出佢有咩悔意
仲想拎學生光環做藉口 達哥係件事上睇得出成個人好厚道 好君子
呢條仆街 只係貪生怕死嘅小人
叫佢官判佢還錢,佢還唔到就申請佢破產
推到佢仆街
樓上既人唔叫hkg+嘔返d錢出黎?
又唔撚係呃又唔撚係騙
人地靠手法賺你地廣告錢
憑咩要人嘔返出黎
利申 唔睇達哥

你條戇鳩咁唔叫偷叫咩
唔好推啦

食屎啦backup佬,唔係達哥出返個聲名,你條冚家鈴會撚出黎打返篇道歉文咩 ,而家見被人圍就扮晒可憐,又話自己學生黎,你老味用人地啲片黎搵到錢又粒聲都唔出
識收錢唔識問達哥拎授權,講咩都係廢話
食撚左百幾萬 轉哂落老豆老母到 破產wfc
超絕少睇達哥d片

姐係有條友呢幾年大模斯樣攞達哥d片放上自己channel
話自己做backup

但係達哥一直無授權過?
超絕少睇達哥d片

話自己做backup

但係達哥一直無授權過?

係,仲一直聲稱做義工冇營利(之前仲有人質疑過)
超絕少睇達哥d片

話自己做backup

但係達哥一直無授權過?

係,仲一直聲稱做義工冇營利(之前仲有人質疑過)

到依家話自己只係賺咗36萬
不過只係view數未計廣告
計埋應該過百萬
所以到依家條友都係無講過真話
死性不改
私下開營利,係我唔岩。

之前邊條撚樣話無開呀 話咩音樂版權呀

你講大話道撚左歉未呀
食撚左百幾萬 轉哂落老豆老母到 破產wfc

破產前會check佢金錢流動 無咁易俾佢條撚樣破
袋左球幾就笠水啦
理撚得你班連登仔拎鍵盤定拎關刀
依家輔仁同01都係我既人 睇你點鬥
唔使講咁多
回水先
賺錢無問題
問題係人地停你又喊苦喊忽 講到做義工咁
好心你啦 咁大個人
偷錢要有正確姿勢
偷完呃完幾百萬還有fans撐
唔怕差佬捉 可以屌返人地轉頭
小偷大盜學野啦
私下開營利,係我唔岩。

之前邊條撚樣話無開呀 話咩音樂版權呀

你講大話道撚左歉未呀

知你繼續mon post架 推撚到你見到為此
但係大家有無諗過,達哥想唔想搞大件事佢
佢可能會覺得自己害左人(以佢性格黎睇)
所以達哥未有下一步行動前,我都覺得要尊重番佢先
而家咁睇有啲似係啲人代達哥出頭咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞