無知一問 non-jupas升UGC

10 回覆
0 Like 1 Dislike
宜家讀緊CIE TOP UP
想問可唔可以用番TOP UP成績報UGC?
定要用番Asso 成績報?
想報番傳理系 第時想做電影行業
有冇邊科收得比較低?

CIE ASSO GPA 3
TOP UP sem one 3.2

感激不盡
non-jupas只要你impress到個有power嘅prof, 例如主動去聽佢講座識佢/sit佢堂, 乜撚都得

但係如果你只係為左ugc個名, 又無咩獨特經歷只係個平凡嘅學生, 呢個分數gpa太低, 我諗無乜機會
認真,想做電影行業既話,傳理Top Up已經夠做,而且你成績唔算特別突出,都好難入到UCG,早入行仲緊要過讀咩科,真心。
non-jupas只要你impress到個有power嘅prof, 例如主動去聽佢講座識佢/sit佢堂, 乜撚都得

但係如果你只係為左ugc個名, 又無咩獨特經歷只係個平凡嘅學生, 呢個分數gpa太低, 我諗無乜機會

多謝巴打解答
可惜我唔鍾意靠關係
認真,想做電影行業既話,傳理Top Up已經夠做,而且你成績唔算特別突出,都好難入到UCG,早入行仲緊要過讀咩科,真心。

其實主要係宜家讀緊劇本 但我個人鍾意拍野多d
好想入番可以拍野既科
Push push
比個參考數字你 有朋友CIE topup gpa3.7幾上返UGC

多謝巴打解答
可惜我唔鍾意靠關係

唔係關唔關係, 你show唔到俾人睇點解要賞識你, 咁點解要俾個offer你?
成績好過你嘅大把, 對讀果樣野show到好有passion嘅年年都大有人在
你自己換轉係in你果個prof/assist prof/associate prof諗, 成村人in, 點解要揀你

多謝巴打解答
可惜我唔鍾意靠關係

唔係關唔關係, 你show唔到俾人睇點解要賞識你, 咁點解要俾個offer你?
成績好過你嘅大把, 對讀果樣野show到好有passion嘅年年都大有人在
你自己換轉係in你果個prof/assist prof/associate prof諗, 成村人in, 點解要揀你

講得好岩
我會試下 不過好驚連in既機會都冇
又肥又讀唔到書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞