[有圖] 男人不知道下面有蛇 女人不知道上面有石頭壓着男人

17 回覆
6 Like 80 Dislike

「男人不知道下面有蛇
女人不知道上面有石頭壓着男人
都是爲了對方考慮,放手是解脫還是另一種痛
女人看不到男人的壓力
男人看不到女人的痛苦
這就是生活……
彼此之間應該多溝通交流共同進退吧!

不放手還有一點希望,放手了什麼都沒了………
人這輩子,有人恥笑你,有人羨慕你,有人討厭你,有人嫉妒你,有人看不起你,還有人陷害你,也有人誤會你。
沒關係,告訴自己,生活就是這樣!

你所做的一切不能讓每個人都滿意,不要爲了討好別人而丟失自己的本性,因爲每個人都有原則!別人嘴裏的你,不是真實的你,
一樣的眼睛,不一樣的看法。
一樣的耳朵,不一樣的聽法。
一樣的嘴巴,不一樣的說法。
一樣的心,不一樣的想法。

所以,做好自己就行。剩下的交給良心.....」

講出黎話俾對方知咪得囉戇鳩
好撚大陸
屌你老味
我睇到
男人 下面 蛇
女人 上面 石頭
仲諗係咪咸濕post
根本張圖大陸黎
以為咩石頭胸(警鐘胸啲friend)
Same
以為講緊男人就軟皮蛇
女人就石頭波
溝通左有咩用,條蛇唔會走左架喎,舊石仲要咁撚大其實放唔放手都係死路一條,呢張圖根本唔係叫人溝通,反而係無論情況幾惡劣都要堅持
應該係想講無論點掙扎最後都係死
依張圖根本就夾硬黎 仲要俾個解釋佢做乜鳩
屌 我都係
仲諗住入嚟有好嘢睇
放開左女人,男人比較石扎住,仲要比隻蛇爬想去咬埋佢隻眼,呢個故事想講出做男人好撚慘
溝通左有咩用,條蛇唔會走左架喎,舊石仲要咁撚大其實放唔放手都係死路一條,呢張圖根本唔係叫人溝通,反而係無論情況幾惡劣都要堅持
放開左女人,男人比個石扎住,仲要比隻蛇爬上去咬埋佢隻眼,呢個故事想講出做男人好撚慘
我上連登就係唔想睇FB content farm啲垃圾
有條蛇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞