[推到完場] 台灣九合一六都選舉

732 回覆
18 Like 9 Dislike
我稍為睇睇韓國瑜既政見,聽落去好似好靚,但本身又有些少擁抱大陸既傾向,高雄人真係會咁支持?

台灣南部農產品如果外銷,最大市場始終係支国。好似呢一年外銷停滯,內需又食唔晒,咪搞到水果價格崩盤,果農血本無歸。點解話意識形態戰無效,班農民俾民進黨搞到飯都冇得開,仲同你玩?

根本台灣就接受唔到獨立代價

台灣本身冇日本既腹地,國際地位又被支那阻撓,唔向外發展點得?只係將市場由大陸轉向東南亞
韓國瑜則提出20字,決定台灣的生死存亡,「國防靠美國,科技靠日本,市場靠中國,努力靠自己」;他認為,台灣並沒有實力去得罪周邊的任何政治勢力,「我們非常脆弱,需要和平關係」。

韓國瑜形容,兩岸關係就好比兩性關係,台灣是漂亮的女孩子,有三個男人在追你,「桌上大麻將想怎麼胡牌都可以,要吃條子美國人打,要吃桶子日本人打,要吃萬子中國大陸打,想怎麼胡牌都可以,怎麼談戀愛都可以,不要隨便結婚,跟任何一個結婚,另外兩個打死你」。

韓國瑜強調,應該要用高度智慧化解兩岸關係,引領人民,甚至引領民主進步黨,「他們越走越偏狹,要把它拉回一條坦途道路上,我們有責任,引領2300萬同胞,新任黨主席應該要審慎處理」。

原文網址: 政見會/台灣像美女!3男猛追 韓國瑜:談戀愛別結婚 | ETtoday政治 | ETtoday新聞雲 https://www.ettoday.net/news/20170410/901383.htm#ixzz5VZ3xC100
Follow us: @ETtodaynet on Twitter | ETtoday on Facebook
撈亂左立委同市長選舉
好同意吳子嘉所講:「姚文智就是個草包」

我又唔覺柯P 會選2020
當拿朱立倫去被「徵召」 選總統已經比佢笑左好耐「做好做滿」
佢唔會係勝算唔高既時候去做呢樣野。
一輸左佢既政治生涯就正式完結
佢有能力等到2024
2023 落台北市長去選都岩岩好

呢一點我認同,柯P好大機會唔出選2020,原因係根本仲未儲到班底,而且白色力量個盤未夠穩,只得柯P一個人唔夠hold住全國。2024先去選,到時候大局應該會更明朗

2024 國際都唔知咩形勢la
今年年頭Trade War 影都未見
空心菜上台後唔洗半年就民意爆炸,仲有賴清德、深綠助政加速死亡,結果變左天連陳水扁時代既車尾燈都睇唔到

打北農迫到韓你復出去高雄參選
韓國瑜則提出20字,決定台灣的生死存亡,「國防靠美國,科技靠日本,市場靠中國,努力靠自己」;他認為,台灣並沒有實力去得罪周邊的任何政治勢力,「我們非常脆弱,需要和平關係」。

韓國瑜形容,兩岸關係就好比兩性關係,台灣是漂亮的女孩子,有三個男人在追你,「桌上大麻將想怎麼胡牌都可以,要吃條子美國人打,要吃桶子日本人打,要吃萬子中國大陸打,想怎麼胡牌都可以,怎麼談戀愛都可以,不要隨便結婚,跟任何一個結婚,另外兩個打死你」。

韓國瑜強調,應該要用高度智慧化解兩岸關係,引領人民,甚至引領民主進步黨,「他們越走越偏狹,要把它拉回一條坦途道路上,我們有責任,引領2300萬同胞,新任黨主席應該要審慎處理」。

原文網址: 政見會/台灣像美女!3男猛追 韓國瑜:談戀愛別結婚 | ETtoday政治 | ETtoday新聞雲 https://www.ettoday.net/news/20170410/901383.htm#ixzz5VZ3xC100
Follow us: @ETtodaynet on Twitter | ETtoday on Facebook

問題係開始要歸邊,KMT 都要諗清楚自己跟邊個大佬
@羅曉聰 @村短

佢哋兩件垃圾會care政治咩
空心菜上台後唔洗半年就民意爆炸,仲有賴清德、深綠助政加速死亡,結果變左天連陳水扁時代既車尾燈都睇唔到

賴清德算係在民意上幫到手啦,起碼佢民望高過霧島英文
陳菊先攞佢命

然後有阿扁帶住深獨派背刺

柯P早排俾記者扑咪時都有解釋過,佢話弱國無外交,一方面唔能夠靠晒一邊,一方面要提升自身價值,令台灣在國際間議價能力提升。在經濟同國際關係嘅角度上其實只係阿媽係女人咁上下嘅認知,但對於獨派而言任何同支那嘅交流都代表住台灣價值會被蠶食,所以先嘈得咁耐。

之不過陸漂最嚴重嘅又係南台灣人
什麼地球村?啊?你們外地人來我這開飯店、作經理,土地也要BOT,山也BOT,連海也要給我BOT!為什麼這麼美的一片海,被飯店圍起來?
你好,我叫洪國榮,170公分、75公斤、今年60歲。我最大的興趣,就是吵架、打架、殺人、放火。而我最大的心願,就是把整個恆春放火燒掉,然後把所有年輕人叫回自己家鄉,重新再造,自己做老闆,別出外當人家夥計。這樣我們熟悉了嗎?
台灣南部農產品如果外銷,最大市場始終係支国。好似呢一年外銷停滯,內需又食唔晒,咪搞到水果價格崩盤,果農血本無歸。點解話意識形態戰無效,班農民俾民進黨搞到飯都冇得開,仲同你玩?

台灣本身冇日本既腹地,國際地位又被支那阻撓,唔向外發展點得?只係將市場由大陸轉向東南亞

個新向南政策仲衰撚過支那一帶一路

柯P早排俾記者扑咪時都有解釋過,佢話弱國無外交,一方面唔能夠靠晒一邊,一方面要提升自身價值,令台灣在國際間議價能力提升。在經濟同國際關係嘅角度上其實只係阿媽係女人咁上下嘅認知,但對於獨派而言任何同支那嘅交流都代表住台灣價值會被蠶食,所以先嘈得咁耐。

之不過陸漂最嚴重嘅又係南台灣人

你可以咁講,但牆頭草唔係你想做就得
台灣其實都玩緊Hard Mode

個新向南政策仲衰撚過支那一帶一路

咁唔去支那係得返尼條路。。。
其實唔明韓國喻點解咁多人撐,成日話人又老又窮
利申:成個fb都係深綠同溫層
不要隨便結婚,跟任何一個結婚,另外兩個打死你

高雄市未合併之前市區藍綠可以打和,藍主要係輸縣區,今次韓國瑜擺明搞經濟,幫縣區農民賣野,打中目標社群

老: 年輕高學歷高技術嘅搵唔到食被迫北漂外漂
窮: 農民菜價被吳音寧主政嘅北農壓抑,水果豐收賣唔出+旅遊業不振+港口貿易不景氣

同以前港共話販民議員去美國唱衰香港一樣,如果唔係事實,又點會咁多人有共鳴?韓國瑜講完呢句口號都睇怕俾高雄人屌到收皮,唔會再有之後嘅空軍大轟炸同鳳山登陸戰啦。

窮: 農民菜價被吳音寧主政嘅北農壓抑,水果豐收賣唔出+旅遊業不振+港口貿易不景氣

同以前港共話販民議員去美國唱衰香港一樣,如果唔係事實,又點會咁多人有共鳴?韓國瑜講完呢句口號都睇怕俾高雄人屌到收皮,唔會再有之後嘅空軍大轟炸同鳳山登陸戰啦。

提出來果陣,個個高雄人都話好嬲,之後冷靜就開始諗到底係咪真係咁,咁就又做到個聲音出來
深綠日日叫獨立不惜一戰,可是全部是老野加借故不服兵役的大學生,你會聽佢講嗎?
深綠日日叫獨立不惜一戰,可是全部是老野加借故不服兵役的大學生,你會聽佢講嗎?

如果美國撐,根本唔成問題
龍介唔敢選

呢個我都信,始終提名嘅時候冇諗到民進黨自爆得咁快

呢個真,民進黨自爆的速度快到無人估到,一上場後可以做乜都柒既黨,真係只適合做最佳在野黨

2012年國民黨滿意度一樣好低
馬英九一樣連任到
台灣民調一直唔準
誤差可以20-30%

呢度仲要係成班香港人9up
我哋根本唔係同一個國家

提出來果陣,個個高雄人都話好嬲,之後冷靜就開始諗到底係咪真係咁,咁就又做到個聲音出來

佢個戰略其實好清晰亦好立體,一開始一句口號炸開話題,等當時佔據輿論主導權嘅綠營屌完一輪以為佢得把口,然後針對年輕族群同經濟選民打空戰,主打北漂陸漂議題回應又老又窮口號同時製造圍城效果,再借王金平對農會嘅影響力加上自己北農嘅實績直接拔對方椿腳,跟住就係鳳山登陸戰嘅陸軍實彈演練。

當陳菊要到近一個月先回防,安排俾陳其邁嘅人倒米仲用力過拉票,就睇得出綠營在戰略同戰術上被韓國瑜屌打都未有自覺
我稍為睇睇韓國瑜既政見,聽落去好似好靚,但本身又有些少擁抱大陸既傾向,高雄人真係會咁支持?

中國根本唔講市場原則
今日你屈服佢
第二日可以搵其他嘢迫你妥協
咁唔穩定嘅市場你都爭取
係咪on9

大部份年輕人不想打杖,要佢地死

根本中國就唔會打
李登輝搞總統直選嗰陣話打又冇打

陳水扁話一邊一個連任埋又冇打

台灣實際上已經用中華民國名義獨立緊

而台灣國防根本靠美國

如果冇美國直頭一早畀中國佔領
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞