[推到完場] 台灣九合一六都選舉

711 回覆
17 Like 9 Dislike
撈亂左立委同市長選舉
好同意吳子嘉所講:「姚文智就是個草包」

我又唔覺柯P 會選2020
當拿朱立倫去被「徵召」 選總統已經比佢笑左好耐「做好做滿」
佢唔會係勝算唔高既時候去做呢樣野。
一輸左佢既政治生涯就正式完結
佢有能力等到2024
2023 落台北市長去選都岩岩好

好多人都話柯2020係好機會 ,但我唔認同
今年DPP 大敗 的話 ,蔡應該無得連任 , 賴清德會去馬 ,柯應該支持賴清德
反正賴清德治下唔會政經有咩好轉,民調會跌,2024柯就用綠白共主選,用DPP 既組織先有機會

自從朱立倫之後應該唔會再有縣市首長夠膽帶職參選

Btw 唔知國民黨2020派邊個選總統,吳敦義好明顯拉唔到個勢,一個唔該分分鐘馬英九又選,如果係對戰蔡英文佢應該會贏
高思博本身個朵唔夠響,黃偉哲又算中規中矩應該冇問題

我係韓國瑜個post提過高思博係朱立倫舅仔,而高思博老豆做過省議會議長,出得起錢去選

高家學埋連家啲嘢

無辦法,朱立倫從政無乜係南部,唯有靠外家
今年DPP 大敗 的話 ,蔡應該無得連任 , 賴清德會去馬 ,柯應該支持賴清德
反正賴清德治下唔會政經有咩好轉,民調會跌,2024柯就用綠白共主選,用DPP 既組織先有機會

睇住民進黨今次點起完佢尾注不成又被獨派騎劫,佢會唔會就咁做跛腳鴨總統?

早兩個月先講柯P可能選完會組黨,到時應該會有一次勢力洗牌。

柯p組黨要起碼三個條件:
1.台北市長起碼以六成得票贏
2.新竹縣徐欣瑩以過半贏
3.簽咗承諾書嘅43個人過半贏

如果以上三個條件都達到,證明佢真係得到普遍認同,可以組成一個可以持續落去嘅政黨

完全認同

但我唔認為組黨係一個好選擇
我又唔覺柯P 會選2020
當拿朱立倫去被「徵召」 選總統已經比佢笑左好耐「做好做滿」
佢唔會係勝算唔高既時候去做呢樣野。
一輸左佢既政治生涯就正式完結
佢有能力等到2024
2023 落台北市長去選都岩岩好

Btw 唔知國民黨2020派邊個選總統,吳敦義好明顯拉唔到個勢,一個唔該分分鐘馬英九又選,如果係對戰蔡英文佢應該會贏

王金平

王金平

不如馬英九贏面大
好多分析都話民進黨輸硬
到時國民黨大捷就拎正牌話支持兩岸統一、一家親係民心所向?

睇住民進黨今次點起完佢尾注不成又被獨派騎劫,佢會唔會就咁做跛腳鴨總統?

早兩個月先講柯P可能選完會組黨,到時應該會有一次勢力洗牌。

柯p組黨要起碼三個條件:
1.台北市長起碼以六成得票贏
2.新竹縣徐欣瑩以過半贏
3.簽咗承諾書嘅43個人過半贏

如果以上三個條件都達到,證明佢真係得到普遍認同,可以組成一個可以持續落去嘅政黨

徐欣瑩票—25%大約等於柯文哲影響力
好多分析都話民進黨輸硬

咁柯p贏到又係一家親?
好多分析都話民進黨輸硬

佢咁解讀唔錯得哂
但呢個係地方選舉
宋楚瑜擺明就係西瓜靠大邊嘅人
不過柯P都統整幾多泛綠同淺藍嘅人,市府架構裡面乜人都有

宋楚瑜想配柯玩2020 , 拉枱返立委選舉嘅優勢 但到時差唔多80 , 同時叫佢做後輩嘅副手, 未必過到心入面個 關

宋楚瑜當年為咗親民黨,仇家連戰都肯合體啦
台灣馮檢基

香港有普選先定宋楚瑜做到(副)總統先
請支持財神總統

王金平

不如馬英九贏面大

馬英九係做得好就唔會當年無人想選啦,
當年洪秀柱都係無人爭先一開始有得入閘
朱立倫係呢單野既受害者
宋楚瑜想配柯玩2020 , 拉枱返立委選舉嘅優勢 但到時差唔多80 , 同時叫佢做後輩嘅副手, 未必過到心入面個 關

宋楚瑜當年為咗親民黨,仇家連戰都肯合體啦
台灣馮檢基

香港有普選先定宋楚瑜做到(副)總統先

連宋配輸咗畀兩粒子彈
當年如果贏咗可能順勢拼返入國民黨添
王金平

不如馬英九贏面大

朱立倫係呢單野既受害者

佢就真係算躺著也中槍
王金平

不如馬英九贏面大

朱立倫係呢單野既受害者

如果係洪秀柱選輸,中國國民黨同台灣國民黨先可以正式分裂,兩邊都可以脫離被轉型正義 重新上路
只不過立委太自私啦!監粗換柱,令國民黨失去完全本土化嘅機會
不如馬英九贏面大

朱立倫係呢單野既受害者

佢就真係算躺著也中槍

佢原本應該2020先選,而家個底花曬
不如馬英九贏面大

朱立倫係呢單野既受害者

如果係洪秀柱選輸,中國國民黨同台灣國民黨先可以正式分裂,兩邊都可以脫離被轉型正義 重新上路
只不過立委太自私啦!監粗換柱,令國民黨失去完全本土化嘅機會

依家國民黨重新整合成功
朱立倫係呢單野既受害者

佢就真係算躺著也中槍

佢2020 選根本就好大機會
雖然佢2016 係身不由己
佢就真係算躺著也中槍

話因爲立法會kmt好大機會陷家產先焗佢出黎

話因爲立法會kmt好大機會陷家產先焗佢出黎

最後都係陷家產
唔知道地方立委時代力量選擇會點
自己覺得台北新北今次國民黨應該輕輕鬆鬆

柯P做得幾好喎,咁都唔連任,台灣人個腦都係裝屎

陳水扁係咁多年嚟市政滿意度最高嘅台北市長,最後咪係連任唔到

班天龍國人全部都腦裝屎

班天龍國人全部都腦裝屎

不過四個台北市長都幾ok

班天龍國人全部都腦裝屎

不過四個台北市長都幾ok

柯p 既網上攻勢真係全台第一
但落到地面個評價又好似同網上既match 唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞