[推到完場] 台灣九合一六都選舉

1001 回覆
21 Like 12 Dislike
我諗唔到除左極獨同好鐘意去公園之外
重有咩人投姚文

姚文:
松山機場 > 公園
大巨蛋 > 公園
butterfly wing > 公園
基隆河 > 公園
$1280 > $0
柯媽媽
柯Liar

佢重有D咩
不如台北獨立

柯P似乎羸嘅機會大左
支那人自爆+姚文智傻傻地

姚文:
松山機場 > 公園
大巨蛋 > 公園
基隆河 > 公園
$1280 > $0
柯媽媽
柯Liar

佢重有D咩
不如台北獨立

柯P似乎羸嘅機會大左

松山機場不知幾分別
拆黎搞咩
姚文:
松山機場 > 公園
大巨蛋 > 公園
基隆河 > 公園
$1280 > $0
柯媽媽
柯Liar

佢重有D咩
不如台北獨立

柯P似乎羸嘅機會大左

松山機場不知幾分別
拆黎搞咩

起公園
如果出呂秀蓮隨時搞掂
只要候友宜同韓國魚贏到
台中台北 甚至桃園高票落選
個人認為國民黨都唔算輸左

個人覺得民進黨響施政上唔會有咩寸進, 畢竟俾dpp全面執政咗幾年, 換嚟只係民怨愈嚟愈不滿dpp. , 萬一下個星期有咩冬瓜豆腐可以講english響黨內帥位不保機會甚大, 而距離2020總統選舉只係得返四百幾日, 到時dpp可以做啲咩補鑊同可以派邊個選總統而有勝算呢?

所以我會話國民黨想呢個時候反Cup唔太好
大眾未算好支持國民黨 韓國魚都係靠選人唔選黨
國民黨今次唔贏曬佢 但攞能力內最多議員同立委 睇下DPP2020內亂好過

但我認為如果kmt今次不失新北, 反轉高雄, (最好)中部能夠再取一市嘅話應該會承勝追擊, 趁「韓流」未落, 繼續打經濟民生牌, 響2020直指總統府
個人覺得民進黨響施政上唔會有咩寸進, 畢竟俾dpp全面執政咗幾年, 換嚟只係民怨愈嚟愈不滿dpp. , 萬一下個星期有咩冬瓜豆腐可以講english響黨內帥位不保機會甚大, 而距離2020總統選舉只係得返四百幾日, 到時dpp可以做啲咩補鑊同可以派邊個選總統而有勝算呢?

國民黨今次唔贏曬佢 但攞能力內最多議員同立委 睇下DPP2020內亂好過

但我認為如果kmt今次不失新北, 反轉高雄, (最好)中部能夠再取一市嘅話應該會承勝追擊, 趁「韓流」未落, 繼續打經濟民生牌, 響2020直指總統府

出邊個先選先
如果高雄嬴, 並唔係國民黨嬴
係賣菜佬嬴乍,
好老實, 賣菜佬唔多唔少都係柯P先彈得起
今次金馬風暴,最傷應該係丁守中。幾經辛苦拉到同柯P在誤差範圍內,突然爆一次支台衝突,淺藍同中間選民又嚇走晒

佢算醒水架啦無點出聲
依加台灣咁樣 好睇國民黨策略
今次未必需要大比數 因為2020國民黨都未必贏到
最緊要係立委 做好在野黨 唔好柒
加埋內部唔好再咁保守
呢幾年新人做好政績 2022 台中江啟臣 台南謝龍介 台北蔣萬安 有得打
前提係民進黨呢4年仲係咁既死樣 而國民黨又識做既話

只要候友宜同韓國魚贏到

講真果句
Dpp得桃園係穩贏 如果一個唔好彩淨係得桃園贏
台北柯p今次俾dpp咁對待 應該從此同dpp割席
咁樣English未來年半應該都做唔到咩政績出黎
2020 extend唔到四年 分分鐘下個十二年又係kmt既天下

拎埋台中應該dpp係咁先
經濟民生牌未來十幾年都岩用
台灣經濟唔係一時三刻可以改變到
https://www.youtube.com/watch?v=uzSifM6bGUY

剛才有韓冰 , 可惜無BALL , 正

有人話佢 在任農業長 就大量買入支那水果

呢 D 抹黑咁都信?
進口問題佢上面既農委會喎。
由佢地點打韓,問題始終都會返到依家 “完全執政” 既民進黨度
只要候友宜同韓國魚贏到

講真果句
2020 extend唔到四年 分分鐘下個十二年又係kmt既天下

雖然賣菜瑜今次係贏個人魅力, kmt亦都重申高雄而家係選人唔選黨, 但係今次「韓流」都幾可肯定先會將kmt的勢力架構洗牌, 可以FF到一個位會唔會有人會做埋黨主席? 不過我認為kmt最後都係派朱立倫出嚟選居多, 始終有經驗同賣菜瑜本人都唔會響2020去馬.

台北個邊柯P如果連任, dpp一定無奈要同佢再合作, 當然柯P同dpp仲傾唔傾得埋欄又另一回事. 白色力量始終未響台灣成為可以影響全國政局嘅勢力, 柯P仍然需要儲政治本錢, 不過真係要睇吓佢嘅野心去到幾大.

最後最吊詭係kmt就算響20年反cup dpp, 經濟民生就可以如政局般反轉嗎? 相信大家都心中有數; 咁到時真係kmt唯我獨尊/ dpp最佳在野黨, 定係兩黨輪替再輪替呢? 又係一個好有趣嘅推演

講真果句

雖然賣菜瑜今次係贏個人魅力, kmt亦都重申高雄而家係選人唔選黨, 但係今次「韓流」都幾可肯定先會將kmt的勢力架構洗牌, 可以FF到一個位會唔會有人會做埋黨主席? 不過我認為kmt最後都係派朱立倫出嚟選居多, 始終有經驗同賣菜瑜本人都唔會響2020去馬.

台北個邊柯P如果連任, dpp一定無奈要同佢再合作, 當然柯P同dpp仲傾唔傾得埋欄又另一回事. 白色力量始終未響台灣成為可以影響全國政局嘅勢力, 柯P仍然需要儲政治本錢, 不過真係要睇吓佢嘅野心去到幾大.

最後最吊詭係kmt就算響20年反cup dpp, 經濟民生就可以如政局般反轉嗎? 相信大家都心中有數; 咁到時真係kmt唯我獨尊/ dpp最佳在野黨, 定係兩黨輪替再輪替呢? 又係一個好有趣嘅推演

今日既高雄只係將台灣既問題搬上檯
經濟差 負債多 就業問題 房價上升 旅遊業慘淡
數到數唔晒
泡菜瑜今次贏盡民心 學你話齋係個人魅力 更多既係佢打中台灣人心裡面最唔想面對既野
坦白咁講 kmt同dpp立場除左對固有既政治問題係有絕對既差別
唔計呢樣講真兩個黨近呢十幾年有咩分別
黨爭不斷 立場飄忽 我都唔再數落去
既然其實而家邊個黨選都一鳩樣 點解唔揀個人係真正處理到個問題
呢次高雄會係未來十幾廿年台灣未來既縮影
結果好影響之後廿年台灣既取態同後生仔既諗法
如果呢次泡菜瑜上到搞得好高雄 好大機會2024佢可以入總統府
至於朱立倫 老派藍營過唔過到未來4年都係問題
柯p既話 係既白色力量影響唔到全國 如果佢有心想2020再上一層既話 之後兩年要睇佢點同ddp打好關係
今次泡菜瑜咁搞一搞 淺藍既人有機含淚票投柯p
雖然好矛盾 ddp咁對佢反而要佢幫ddp
但如果佢野心大就要咁做
當然我唔覺得佢會咁
至於未來廿年點樣 放長雙眼睇
Kmt又好ddp都好
都改變唔到支那勢力同野心侵蝕台灣
如果台灣放手一搏 搞經濟親美 都有機撐得住
如果繼續不思進取 兩營互片 結果係點 你同我都知
講真果句

數到數唔晒
泡菜瑜今次贏盡民心 學你話齋係個人魅力 更多既係佢打中台灣人心裡面最唔想面對既野
坦白咁講 kmt同dpp立場除左對固有既政治問題係有絕對既差別
既然其實而家邊個黨選都一鳩樣 點解唔揀個人係真正處理到個問題
如果呢次泡菜瑜上到搞得好高雄 好大機會2024佢可以入總統府
柯p既話 係既白色力量影響唔到全國 如果佢有心想2020再上一層既話 之後兩年要睇佢點同ddp打好關係
但如果佢野心大就要咁做
當然我唔覺得佢會咁
Kmt又好ddp都好

問題就係民進黨經濟相對親美,國民黨經濟相對親支 太過依賴支那振興經濟個抗震能力會越黎越弱,唔理係支那唔掂會攬住一齊死,一或支那一發癲制裁台灣就死得 雖然日韓都係一邊賺支那錢一邊企係美國果邊,但我唔覺國民黨班人而家知條紅線係邊
市長都還好,而家既kmt執返政,下至愛國同心會等等支那勢力干預會去返馬狗時期活躍返,上至支那間諜,蔡英文時期都聽過捉到間諜掉返對岸,手錶佬果陣真係無 ,確實即使藍營上台都唔會統一,但台奸太多都絕對係問題

BTW唔好講到2024咁遠淨係2020都大把變數,個世界山雨欲來之勢咁,支那自己又內憂外患嚴重,真係隨時未來兩三年搞鑊大既
如果未來兩年世界真係新冷戰,由藍綠營至柯p時力等其他勢力,都睇唔到有邊個可以係動盪大局中帶領台灣前進,真係世界不再和平的話,台灣似乎點都係遭殃

香港就死硬架啦點都
連登幾時咁支持‘中國’國民黨?
連登幾時咁支持‘中國’國民黨?

以上嘅帖都係評論為主,之前有個反國民黨陣營討論,只係無人推番上去
只要候友宜同韓國魚贏到

講真果句

大家係咪唔記得左台南黃偉哲

講真果句

台南唔搵龍介仙死硬

講真果句

名唔重要,西瓜都贏

出邊個先選先
如果高雄嬴, 並唔係國民黨嬴
係賣菜佬嬴乍,
好老實, 賣菜佬唔多唔少都係柯P先彈得起

賣菜佬係因為王世堅先彈起
講真果句

台南唔搵龍介仙死硬

16年立委選舉謝龍介輸到車尾燈都見唔到
不過而家曝光多左,應該有得爭下嘅。

數到數唔晒
但如果佢野心大就要咁做
當然我唔覺得佢會咁
Kmt又好ddp都好

問題就係民進黨經濟相對親美,國民黨經濟相對親支 太過依賴支那振興經濟個抗震能力會越黎越弱,唔理係支那唔掂會攬住一齊死,一或支那一發癲制裁台灣就死得 雖然日韓都係一邊賺支那錢一邊企係美國果邊,但我唔覺國民黨班人而家知條紅線係邊
市長都還好,而家既kmt執返政,下至愛國同心會等等支那勢力干預會去返馬狗時期活躍返,上至支那間諜,蔡英文時期都聽過捉到間諜掉返對岸,手錶佬果陣真係無 ,確實即使藍營上台都唔會統一,但台奸太多都絕對係問題

BTW唔好講到2024咁遠淨係2020都大把變數,個世界山雨欲來之勢咁,支那自己又內憂外患嚴重,真係隨時未來兩三年搞鑊大既
如果未來兩年世界真係新冷戰,由藍綠營至柯p時力等其他勢力,都睇唔到有邊個可以係動盪大局中帶領台灣前進,真係世界不再和平的話,台灣似乎點都係遭殃

香港就死硬架啦點都

柯P其實有提過,雖然選邊站基本上冇得揀一定係睇美國面色做人,但要統要獨都唔會係美方現時所容許,在中美夾縫中生存的話首要提升台灣自身價值,然後避免企死一邊,在國際舞台上善價而沽。

無論DPP點打佢冇台灣價值,其實呢種左右逢源嘅做法既配合到蔡英文不統不獨嘅基本立場,亦可以滿足經濟選民所要求嘅穩定發展環境,對吸引回流台商同外資都有幫助。

柯P成日埋怨記者問佢2020,但其實全台灣得佢同韓國瑜係用緊總統戰嘅高度去選市場,唔問佢唔通問姚丁咩

講真果句

佢唔同陳其邁,黃生係當地直選立委,而且係傳媒之友,個妹仲係極藍名咀,除咗大創單野撇唔清之外無乜挑剔
姚文智成個政治生涯咁就比民進黨玩完

佢早兩個月幾乎要攬住全台北市DPP議員陪葬喎

佢早兩個月幾乎要攬住全台北市DPP議員陪葬喎

明知智力有問題都唔幫手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞