[推到完場] 台灣九合一六都選舉

732 回覆
18 Like 9 Dislike
其實韓國渝走白色路線
食曬中間選民,淺藍淺綠d票
贏面肯撚定高過依家

難d講
柯p上次其實有深綠加持
今次如果唔係姚仔真係太戇鳩,鹿死誰手,真係尚未知,自己覺得中間路線都係太難玩。
其實國民黨只要唔係咁戇鳩,穩定返自己啲基本盤,已經ok

選市長都係睇政績為主
唔同選立委同總統
拎到大量中間選民同淺藍綠既票已經夠用
依家柯P左右開弓,準備放箭
不過同意一點
深綠既票柯P應該冇曬
其實韓國渝走白色路線
贏面肯撚定高過依家

難d講
柯p上次其實有深綠加持
今次如果唔係姚仔真係太戇鳩,鹿死誰手,真係尚未知,自己覺得中間路線都係太難玩。

選市長都係睇政績為主
唔同選立委同總統
不過同意一點
深綠既票柯P應該冇曬

見到丁丁仲識講下市政問題,攻擊下巨蛋處理,選舉仲有得救。
姚仔仲喺度講緊統獨,真係笑死人 而家佢問黨中央借選舉經費,仲要提出還款計劃 佢應該真係收得皮
除非黃俾人拉,唔係都穩陣 , 主要係高太弱
如果係龍介選或者就已經打和

其實我唔太明國民黨點揀人,龍之介只係爭連任市議員,佢上去選市長好大機會偷雞成功。台中又係唔明點解唔出江啟臣,論個人能力同政治魅力起碼高盧秀燕兩班

留力立委

盧長期經營wo
難d講
柯p上次其實有深綠加持

選市長都係睇政績為主
唔同選立委同總統
不過同意一點
深綠既票柯P應該冇曬

姚仔仲喺度講緊統獨,真係笑死人 而家佢問黨中央借選舉經費,仲要提出還款計劃 佢應該真係收得皮

撈亂左立委同市長選舉
好同意吳子嘉所講:「姚文智就是個草包」
選市長都係睇政績為主
唔同選立委同總統
不過同意一點
深綠既票柯P應該冇曬

撈亂左立委同市長選舉

我又唔覺柯P 會選2020
當拿朱立倫去被「徵召」 選總統已經比佢笑左好耐「做好做滿」
佢唔會係勝算唔高既時候去做呢樣野。
一輸左佢既政治生涯就正式完結
佢有能力等到2024
2023 落台北市長去選都岩岩好
其實韓國渝走白色路線
贏面肯撚定高過依家

難d講
柯p上次其實有深綠加持

選市長都係睇政績為主
唔同選立委同總統
不過同意一點
深綠既票柯P應該冇曬

佢都唔在乎啦,急獨派而家人人喊打,姚文死攬住墨綠票結果咪就係得10%
難d講
柯p上次其實有深綠加持

選市長都係睇政績為主
唔同選立委同總統
不過同意一點
深綠既票柯P應該冇曬

佢都唔在乎啦,急獨派而家人人喊打,姚文死攬住墨綠票結果咪就係得10%

咁之前大家都以為連勝文好少飛,最後開出嚟咪又出乎意料
請大家唔好低估深綠嘅鐵票
選市長都係睇政績為主
唔同選立委同總統
不過同意一點
深綠既票柯P應該冇曬

我諗~20%點都有
勝負關鍵應該係淺藍同中立。

我諗~20%點都有

民調10%包埋不表態嘅人,吳子嘉都係預姚文最後得票大約15%,理想啲就20%
應該走唔出丁丁+姚文=柯P嘅局啦。

你睇早兩個月高嘉瑜王威中直頭被點名批鬥,而家都冇晒聲氣,就知綠營已經開始要棄保,起碼市長大敗都唔好拖垮市議員選舉先。

我諗~20%點都有

民調10%包埋不表態嘅人,吳子嘉都係預姚文最後得票大約15%,理想啲就20%

你睇早兩個月高嘉瑜王威中直頭被點名批鬥,而家都冇晒聲氣,就知綠營已經開始要棄保,起碼市長大敗都唔好拖垮市議員選舉先。

我想講個point就係民調唔當得真,尤其係台北同新北市
上次台北新北個民調同結果相差到
我諗~20%點都有

我想講個point就係民調唔當得真,尤其係台北同新北市
上次台北新北個民調同結果相差到

最大鑊唔係桃園咩
DPP 整體得票下跌係事實

六都入面DPP係台南桃園應該穩
台北就應該輸到連李應元防線都保唔住 , 但柯p是否穩勝好睇投票率 ,如果投票率低而姚有20%,丁有小小機會偷到雞

新北就蘇貞昌會小輸 , 電火球真係選得幾好, 如果最後陳菊都收埋皮 , 我估佢會坐黨主席

台中嘅局勢就好唔明朗, 好似盧秀燕有領先, 但民調未必能夠完全反映DPP嘅實力.。林佳龍有兩個優勢, 一係花博, 二係佢喺台中嘅組織力量強。 盧秀燕就有空污問題幫手, 我唔負責任下估計林佳龍會贏1-2個百分點

高雄方面 , 我認同吳子嘉嘅分析, 只要陳菊回防, 陳其邁嘅民調會上升 , 分分鐘係選前之夜見到陳菊 下跪求選票, 謝長廷喺日本返嚟幫手
呢兩樣喺台南選民心目中都好有用。 韓唔可以花咁多力氣去其他地方幫手, 特別係台北
, 另外韓要贏, 就一定要衝高投票率去平衡返民進黨嘅一啲基本盤

其實陳其邁仲有一招可以打殘韓, 但同時會傷到蔡英文, 可以攻擊韓唔支持多元成家, 咁樣有機會傷到韓係年輕人嘅支持

9up完

我覺得吳子嘉講其他縣市都冇問題,唯獨一講高雄就上晒頭
陳菊同謝長廷回防大本營或者可以對仍然十五十六嘅深綠票有效,但對40歲以下、農民同經濟選民呢班最求變心切嘅只怕要表演切腹先得。要在喪失制空權情況下止住韓國瑜嘅勢,打公投議題或者係突破點,但唔好忘記綠營係支持同婚平權,打呢個議題隨時變回力鏢,對陳其邁而已會有啲綁手綁腳。
再者,十常侍幾幫得手,睇下邱議盈個fb巴別塔有幾高就知啦

綠係選舉機器, 我唔會睇小DPP 係高雄既組織戰實力 , 綠有好多奧步未用
DPP 整體得票下跌係事實

六都入面DPP係台南桃園應該穩
台北就應該輸到連李應元防線都保唔住 , 但柯p是否穩勝好睇投票率 ,如果投票率低而姚有20%,丁有小小機會偷到雞

新北就蘇貞昌會小輸 , 電火球真係選得幾好, 如果最後陳菊都收埋皮 , 我估佢會坐黨主席

台中嘅局勢就好唔明朗, 好似盧秀燕有領先, 但民調未必能夠完全反映DPP嘅實力.。林佳龍有兩個優勢, 一係花博, 二係佢喺台中嘅組織力量強。 盧秀燕就有空污問題幫手, 我唔負責任下估計林佳龍會贏1-2個百分點

高雄方面 , 我認同吳子嘉嘅分析, 只要陳菊回防, 陳其邁嘅民調會上升 , 分分鐘係選前之夜見到陳菊 下跪求選票, 謝長廷喺日本返嚟幫手
呢兩樣喺台南選民心目中都好有用。 韓唔可以花咁多力氣去其他地方幫手, 特別係台北
, 另外韓要贏, 就一定要衝高投票率去平衡返民進黨嘅一啲基本盤

其實陳其邁仲有一招可以打殘韓, 但同時會傷到蔡英文, 可以攻擊韓唔支持多元成家, 咁樣有機會傷到韓係年輕人嘅支持

9up完

陳菊同謝長廷回防大本營或者可以對仍然十五十六嘅深綠票有效,但對40歲以下、農民同經濟選民呢班最求變心切嘅只怕要表演切腹先得。要在喪失制空權情況下止住韓國瑜嘅勢,打公投議題或者係突破點,但唔好忘記綠營係支持同婚平權,打呢個議題隨時變回力鏢,對陳其邁而已會有啲綁手綁腳。

綠係選舉機器, 我唔會睇小DPP 係高雄既組織戰實力 , 綠有好多奧步未用

KMT 學下人la
台南大家點睇
高思博民調回聲喎,搞咗咁耐有終於整合曬台南

高思博本身個朵唔夠響,黃偉哲又算中規中矩應該冇問題

KMT 學下人la

其實因為同志議題,好多深綠耶撚教會椿腳轉左支持韓國瑜
除非黃俾人拉,唔係都穩陣 , 主要係高太弱
如果係龍介選或者就已經打和

其實我唔太明國民黨點揀人,龍之介只係爭連任市議員,佢上去選市長好大機會偷雞成功。台中又係唔明點解唔出江啟臣,論個人能力同政治魅力起碼高盧秀燕兩班

龍介唔敢選

呢個我都信,始終提名嘅時候冇諗到民進黨自爆得咁快

KMT 學下人la

空心菜同志議題做唔好,好多同志轉投國民黨啊
KMT 學下人la

空心菜同志議題做唔好,好多同志轉投國民黨啊

Diu 2面不是人

撈亂左立委同市長選舉

佢有能力等到2024

好多人都話柯2020係好機會 ,但我唔認同
今年DPP 大敗 的話 ,蔡應該無得連任 , 賴清德會去馬 ,柯應該支持賴清德
反正賴清德治下唔會政經有咩好轉,民調會跌,2024柯就用綠白共主選,用DPP 既組織先有機會
台南大家點睇

我係韓國瑜個post提過高思博係朱立倫舅仔,而高思博老豆做過省議會議長,出得起錢去選
撈亂左立委同市長選舉

佢有能力等到2024

今年DPP 大敗 的話 ,蔡應該無得連任 , 賴清德會去馬 ,柯應該支持賴清德
反正賴清德治下唔會政經有咩好轉,民調會跌,2024柯就用綠白共主選,用DPP 既組織先有機會

就算柯P選到又點,立法院又有幾多佢啲人
撈亂左立委同市長選舉

佢有能力等到2024

睇住民進黨今次點起完佢尾注不成又被獨派騎劫,佢會唔會就咁做跛腳鴨總統?

早兩個月先講柯P可能選完會組黨,到時應該會有一次勢力洗牌。
佢有能力等到2024

睇住民進黨今次點起完佢尾注不成又被獨派騎劫,佢會唔會就咁做跛腳鴨總統?

柯P想學馬克龍
佢有能力等到2024

柯p組黨要起碼三個條件:
1.台北市長起碼以六成得票贏
2.新竹縣徐欣瑩以過半贏
3.簽咗承諾書嘅43個人過半贏

如果以上三個條件都達到,證明佢真係得到普遍認同,可以組成一個可以持續落去嘅政黨
台南大家點睇

我係韓國瑜個post提過高思博係朱立倫舅仔,而高思博老豆做過省議會議長,出得起錢去選

高家學埋連家啲嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞