[推到完場] 台灣九合一六都選舉

1001 回覆
21 Like 12 Dislike

對比之下English呢個回應就好得多啦

阿扁:thx 阿仔準備大勝

中仔係台北食緊女啦

提前慶祝
柯p北門個場好似好少人。。。。

天亡柯p!?

無辦法,後生仔好多都係返工先到台北市,好難留番係台北市入面住,先天已經輸咗折。

綠白分手令到綠型陸軍幫唔到手,如同311姚生輸屋邨無樁腳幫手一樣……

所以話台灣要走出兩黨政制 係好撚難既事
無錢無靠山點樣玩
同埋有樣關鍵因素 動員力
就算最後唔係藍綠 都只會係新既政黨取代
柯p北門個場好似好少人。。。。

天亡柯p!?

無辦法,後生仔好多都係返工先到台北市,好難留番係台北市入面住,先天已經輸咗折。

綠白分手令到綠型陸軍幫唔到手,如同311姚生輸屋邨無樁腳幫手一樣……

無錢無靠山點樣玩

假設柯P順利連任,2020我當佢唔選總統,佢會唔會派自己人去選立委就值得參考。唔記得邊次訪問裡面,柯P有自爆過佢查過學姐黃瀞瑩戶籍在士林北投,即係佢都有考慮過幕僚參選嘅可能性,而手下戰鬥力最強嘅大學姊林筱淇同競辦發言人林昆鋒應該會係潛在人選。

純FF,唔好打頭

無錢無靠山點樣玩

假設柯P順利連任,2020我當佢唔選總統,佢會唔會派自己人去選立委就值得參考。唔記得邊次訪問裡面,柯P有自爆過佢查過學姐黃瀞瑩戶籍在士林北投,即係佢都有考慮過幕僚參選嘅可能性,而手下戰鬥力最強嘅大學姊林筱淇同競辦發言人林昆鋒應該會係潛在人選。

純FF,唔好打頭

新國民連線,宋楚瑜當年咁勁都係一兩次貨仔
無錢無靠山點樣玩

純FF,唔好打頭

如果當年贏左總統, 應該都會入返國民黨

純FF,唔好打頭

如果當年贏左總統, 應該都會入返國民黨

台灣負債率最高嘅政黨

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156922348446514&id=545201513

傅榆篇回應,呢句

我這部創作最終想說的,其實是:我們的政治不應該總是投射期待在某個個人身上,而是靠每一位公民的共同努力。

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156922348446514&id=545201513

傅榆篇回應,呢句

我這部創作最終想說的,其實是:我們的政治不應該總是投射期待在某個個人身上,而是靠每一位公民的共同努力。

中國人仍然擺脫不了作為「子民」的思想, 沒有想作為一個「公民」的準備
支那人自爆呢件事會唔會幫到民進黨/時力呢

時力一定有D票, 多議席唔駛咁多票

民進黨 睇你講邊到,
台北 唔會嬴
高雄 最講統獨既南部人都同緊你講經濟
可能係得台中幫到少少

唔同當年子瑜, 因為而家係你民進黨全面執政

民進黨 睇你講邊到,
台北 唔會嬴
可能係得台中幫到少少

台中好關鍵 咬得咁緊 藍綠最大戰場
假設藍取高雄新北 綠取桃園台南
加埋柯P既台北
台中就係決定關鍵既戰果
林佳龍唔算做得勁差 盧秀燕睇落似劣勢些少

民進黨 睇你講邊到,
台北 唔會嬴
可能係得台中幫到少少

加埋柯P既台北
台中就係決定關鍵既戰果

本身林佳龍底子硬先無比小英拖累
盧秀燕鳩黎
五五波甚至反超少少都係因為賣菜佬

民進黨 睇你講邊到,
台北 唔會嬴
可能係得台中幫到少少

加埋柯P既台北
台中就係決定關鍵既戰果
盧秀燕鳩黎

都唔一定無影響既,你睇下藍營無半條友出黎講句聲,已經連九二共識都唔係,係等同承認左台灣係中國一部份,呢件事即使係國民黨立場都無唔出聲既原因

民進黨 睇你講邊到,
台北 唔會嬴
可能係得台中幫到少少

加埋柯P既台北
台中就係決定關鍵既戰果

盧秀燕鳩黎

依加台灣咁樣 好睇國民黨策略
今次未必需要大比數 因為2020國民黨都未必贏到
最緊要係立委 做好在野黨 唔好柒
加埋內部唔好再咁保守
呢幾年新人做好政績 2022 台中江啟臣 台南謝龍介 台北蔣萬安 有得打
前提係民進黨呢4年仲係咁既死樣 而國民黨又識做既話
加埋柯P既台北
台中就係決定關鍵既戰果

盧秀燕鳩黎

加埋內部唔好再咁保守
呢幾年新人做好政績 2022 台中江啟臣 台南謝龍介 台北蔣萬安 有得打

只要候友宜同韓國魚贏到
台中台北 甚至桃園高票落選
個人認為國民黨都唔算輸左
今次金馬風暴,最傷應該係丁守中。幾經辛苦拉到同柯P在誤差範圍內,突然爆一次支台衝突,淺藍同中間選民又嚇走晒
盧秀燕鳩黎

加埋內部唔好再咁保守

只要候友宜同韓國魚贏到

個人覺得民進黨響施政上唔會有咩寸進, 畢竟俾dpp全面執政咗幾年, 換嚟只係民怨愈嚟愈不滿dpp. , 萬一下個星期有咩冬瓜豆腐可以講english響黨內帥位不保機會甚大, 而距離2020總統選舉只係得返四百幾日, 到時dpp可以做啲咩補鑊同可以派邊個選總統而有勝算呢?
今次金馬風暴,最傷應該係丁守中。幾經辛苦拉到同柯P在誤差範圍內,突然爆一次支台衝突,淺藍同中間選民又嚇走晒

中國完全係豬隊友
加埋內部唔好再咁保守

只要候友宜同韓國魚贏到

個人覺得民進黨響施政上唔會有咩寸進, 畢竟俾dpp全面執政咗幾年, 換嚟只係民怨愈嚟愈不滿dpp. , 萬一下個星期有咩冬瓜豆腐可以講english響黨內帥位不保機會甚大, 而距離2020總統選舉只係得返四百幾日, 到時dpp可以做啲咩補鑊同可以派邊個選總統而有勝算呢?

所以我會話國民黨想呢個時候反Cup唔太好
大眾未算好支持國民黨 韓國魚都係靠選人唔選黨
國民黨今次唔贏曬佢 但攞能力內最多議員同立委 睇下DPP2020內亂好過

中國完全係豬隊友

未必, 可能有淺綠回歸姚文智呢

中國完全係豬隊友

我諗唔到除左極獨同好鐘意去公園之外
重有咩人投姚文
中國完全係豬隊友

重有咩人投姚文

重有咩人投姚文

姚文:
松山機場 > 公園
大巨蛋 > 公園
butterfly wing > 公園
基隆河 > 公園
$1280 > $0
柯媽媽
柯Liar

佢重有D咩
不如台北獨立

中國完全係豬隊友

你想藍黨嬴咩?
https://www.youtube.com/watch?v=uzSifM6bGUY

剛才有韓冰 , 可惜無BALL , 正

有人話佢 在任農業長 就大量買入支那水果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞