[推到完場] 台灣九合一六都選舉

1001 回覆
21 Like 12 Dislike
認真,王金平唔出手,農區組織票唔會咁近
吳仔搞掂紅派
王金平搞掂白派
呢到近7~8萬
仲未計財力

所以丁丁真係好慘
但真係柯P做市長最好

馬仔係台中/桃園/台東出現次數仲多過台北

前兩個都需要支持(但唔通台北唔洗咩
你講緊既正正係政黨環境下既問題
無靠山 韓國魚都唔洗贏啦

吳仔搞掂紅派
王金平搞掂白派
呢到近7~8萬
仲未計財力

所以丁丁真係好慘
但真係柯P做市長最好

下屆就到蔣萬安,既係嫡系又夠後生靚仔又走淺藍中間精英路線,丁丁今屆唔選以後都唔會有機會
吳仔搞掂紅派
王金平搞掂白派
呢到近7~8萬
仲未計財力

所以丁丁真係好慘
但真係柯P做市長最好

下屆就到蔣萬安,既係嫡系又夠後生靚仔又走淺藍中間精英路線,丁丁今屆唔選以後都唔會有機會

蔣公
吳仔搞掂紅派
王金平搞掂白派
呢到近7~8萬
仲未計財力

所以丁丁真係好慘
但真係柯P做市長最好

慘還慘 選市長都係睇人唔睇黨
一係丁丁前一晚都係跪票盡訴心中情啦 我支持
蔣萬安呢單就可以討論下 4年後未必會好過八年後上位
所以丁丁真係好慘
但真係柯P做市長最好

成個選舉sell理性,最後流馬尿求票

睇唔到國民黨有好大誘因要棄丁
智將就真係明係比人做箭靶同棄保既對象

藍營唔似對面有其他人揀,如果丁丁輸唔遠,市議員有得搏綠營跌票執多一兩席,之後選立委仲有得計數,戰略上就算今次機會不大都值得投放資源打落去。
姚文算鳩數罷啦,連啲支持者都心知肚明要支持民進黨票投柯文哲

藍營唔似對面有其他人揀,如果丁丁輸唔遠,市議員有得搏綠營跌票執多一兩席,之後選立委仲有得計數,戰略上就算今次機會不大都值得投放資源打落去。
姚文算鳩數罷啦,連啲支持者都心知肚明要支持民進黨票投柯文哲

有時候真係令人費解
民退黨又係慘少少 出呂秀蓮等於送比丁丁
發唔甘心比柯贏 出智將兩頭唔到岸
丁丁仲好笑 好笑在明明佢都有機會贏
國民黨偏偏唔撚出力幫佢 其實出係台北好過係台南 桃園搏
我個人就唔太信係因為蔣公子 或者係因為丁丁係黨內無靠山
所以相對台中 高雄 台北都好好睇
https://youtu.be/Kr4S081l7qQ
公投18歲投得
選市長竟然要20先有得投

丁姚夠話自己唔係網紅
最後咪又係走去拍片

丁姚夠話自己唔係網紅
最後咪又係走去拍片

仲要俾柯P當眾恥笑拍啲野悶冇人睇,點名叫老天鵝搞搞佢
台北北門廣場現時情況(柯昱安fb)

KMT班老屎忽拖韓國瑜後腿就一定,佢地留返在台中台北新北咪算咯,係要周圍刷存在感
蔡英文留在台北陪姚文砌下台階係好事,反正佢去邊都扣分,不如陪住個負分嘅慢慢玩
不過賴清德陳菊謝長廷在南部始終有佢地嘅樁腳存在,佢地肯現身的話我唔敢講對DPP係負面宣傳,但做到幾大效果就真係見到先知

陳其邁:「我們高雄從過去的重工業污染的城市,變到今天成為一個又美麗、又年輕、又跑又跳的城市,難道我們自己不是一個成功的典範嗎?不管你支持誰,不管你是藍綠,我們永遠熱愛我們故鄉高雄。」

姚文智:「支持蔡英文就是支持姚文智,支持丁守中就是支持馬英九、吳敦義、婦聯會,還有江澤民和胡錦濤,因為你們都支持『九二共識』,而且抗拒改革。」

高下立見

姚文智已經選到痴左線
由高嘉瑜開始就不斷屌鳩自己友

高嘉瑜超受歡迎
姚文屌鳩佢=嫌命長

次次高嘉瑜拍住姚文就西口西面,拍住柯P就笑容燦爛

選民識睇,果區撐高=撐柯
陳其邁:「我們高雄從過去的重工業污染的城市,變到今天成為一個又美麗、又年輕、又跑又跳的城市,難道我們自己不是一個成功的典範嗎?不管你支持誰,不管你是藍綠,我們永遠熱愛我們故鄉高雄。」

姚文智:「支持蔡英文就是支持姚文智,支持丁守中就是支持馬英九、吳敦義、婦聯會,還有江澤民和胡錦濤,因為你們都支持『九二共識』,而且抗拒改革。」

高下立見

姚文智已經選到痴左線

高嘉瑜超受歡迎
姚文屌鳩佢=嫌命長

果陣新潮流同啲柯黑議員好威咁點名高嘉瑜王威中要開除黨籍,結果咪又係要黨部高層出面調停
先唔講王威中少左組織票可以靠柯粉票彌補,高嘉瑜貴為南港內湖票后,佢掛無黨籍牌出選吸盡淺綠白色票源的話,民進黨同區肯定輸死。
泛綠棄保仲醞釀緊,如果到最後成事,姚文低票過高嘉瑜不是夢
姚文智已經選到痴左線

高嘉瑜超受歡迎
姚文屌鳩佢=嫌命長

果陣新潮流同啲柯黑議員好威咁點名高嘉瑜王威中要開除黨籍,結果咪又係要黨部高層出面調停
先唔講王威中少左組織票可以靠柯粉票彌補,高嘉瑜貴為南港內湖票后,佢掛無黨籍牌出選吸盡淺綠白色票源的話,民進黨同區肯定輸死。

條傻仔借咁多去選都唔知要點還
高嘉瑜超受歡迎
姚文屌鳩佢=嫌命長

佢退出政壇咪做KOL 拍youtube羅
姚文咁撚好笑
台北北門廣場現時情況(柯昱安fb)

好似有d 少人
高嘉瑜超受歡迎
姚文屌鳩佢=嫌命長

佢老婆

姚文咁撚好笑

智將
kmt台北都出幾少人

姚文咁撚好笑

智將

佢老母交左電費未
燈都唔開陰9功
姚文咁撚好笑

智將

佢老母交左電費未
燈都唔開陰9功

金馬影帝稱「中國台灣」 姚文智轟:柯P還支持兩岸一家親嗎?
https://tw.news.appledaily.com/politics/realtime/20181118/1468586/

來源:蘋果日報

金馬獎頒獎典禮昨落幕,但上屆影帝涂們出場頒獎就說,榮幸來到「中國台灣」,感受「
兩岸一家親」,引發台灣民眾不滿,文化部長鄭麗君昨在臉書回嗆,「這裡是台灣,不是
中國台灣。」民進黨台北市長候選人姚文智今肯定鄭麗君回應的即時和堅定,他也說要藉
此最後一次請教台北市長柯文哲,中國客人在我們所舉辦的活動上,那樣清楚的說我們是
中國台灣和兩岸一家親,柯市長還是支持兩岸一家親嗎?

姚文智今早強調,台灣是自由、民主、多元、熱情的國家,對於多元領域的尊重,仍然有
一條紅線,不容許侵門踏戶,這條紅就就是這裡是台灣不是中國台灣,這裡是首都台北,
不是中華台北。

另《我們的青春,在台灣》導演傅榆昨奪得最佳紀錄片時說:「希望我們的國家可以被當
成一個真正獨立的個體來看待,這是我身為一個台灣人最大的願望。」卻遭中國網友灌爆
臉書。姚文智表示,傅導演說出了台灣人民最深層的期待,所有的政治人物應該要站出來
,幫助傅導言實現這個願望,但主張兩岸一家親、接受九二共識的政治人物,無法再讓人
民有所期待。

姚文智也說要藉此最後一次請教台北市長柯文哲,中國客人在我們所舉辦的活動上,那樣
清楚的說我們是中國台灣和兩岸一家親,柯市長還是支持兩岸一家親嗎?又對於傅榆的說
法有什麼看法?

姚文智強調,他很清楚台灣的國際處境艱難,還要展現包容與熱情,但就算是如此,對多
元領域的尊重還是有一條紅線,不容許侵門踏戶,或是無所不用其極想要把霸權思維凌駕
在台灣人民身上,而這條紅線就是:這裡是台灣不是中國台灣,這裡是國家首都台北,不
是中國台北。(余祥/台北報導)
---------------------------------------------------------------------------
白痴仔, 係人都都估到佢講呢D
智將

佢老母交左電費未
燈都唔開陰9功

https://tw.news.appledaily.com/politics/realtime/20181118/1468586/

金馬獎頒獎典禮昨落幕,但上屆影帝涂們出場頒獎就說,榮幸來到「中國台灣」,感受「
兩岸一家親」,引發台灣民眾不滿,文化部長鄭麗君昨在臉書回嗆,「這裡是台灣,不是
中國台灣。」民進黨台北市長候選人姚文智今肯定鄭麗君回應的即時和堅定,他也說要藉
此最後一次請教台北市長柯文哲,中國客人在我們所舉辦的活動上,那樣清楚的說我們是

姚文智今早強調,台灣是自由、民主、多元、熱情的國家,對於多元領域的尊重,仍然有
一條紅線,不容許侵門踏戶,這條紅就就是這裡是台灣不是中國台灣,這裡是首都台北,
不是中華台北。

另《我們的青春,在台灣》導演傅榆昨奪得最佳紀錄片時說:「希望我們的國家可以被當
成一個真正獨立的個體來看待,這是我身為一個台灣人最大的願望。」卻遭中國網友灌爆
臉書。姚文智表示,傅導演說出了台灣人民最深層的期待,所有的政治人物應該要站出來
,幫助傅導言實現這個願望,但主張兩岸一家親、接受九二共識的政治人物,無法再讓人
民有所期待。

姚文智也說要藉此最後一次請教台北市長柯文哲,中國客人在我們所舉辦的活動上,那樣
清楚的說我們是中國台灣和兩岸一家親,柯市長還是支持兩岸一家親嗎?又對於傅榆的說
法有什麼看法?

姚文智強調,他很清楚台灣的國際處境艱難,還要展現包容與熱情,但就算是如此,對多
元領域的尊重還是有一條紅線,不容許侵門踏戶,或是無所不用其極想要把霸權思維凌駕
在台灣人民身上,而這條紅線就是:這裡是台灣不是中國台灣,這裡是國家首都台北,不
---------------------------------------------------------------------------

佢唔走去問丁守中,係咪即係認定柯P贏硬先
陳其邁個活動開左波未,有幾多人
智將

佢老母交左電費未
燈都唔開陰9功

不是中華台北。

民有所期待。

法有什麼看法?

支那開個靚球畀對手殺,姚太廢大好機會都殺唔到

認真支那呢次逆助選,民進黨輕輕帶過已經好有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞