[推到完場] 台灣九合一六都選舉

1001 回覆
21 Like 12 Dislike
對比起姚文仲係到嚇人,陳其邁其實真係算唔差

d人話韓國瑜一個人救國民黨全黨,民進黨全黨救陳其邁一個人,我覺得其實兩黨都各自拖累緊佢地

KMT班老屎忽拖韓國瑜後腿就一定,佢地留返在台中台北新北咪算咯,係要周圍刷存在感
蔡英文留在台北陪姚文砌下台階係好事,反正佢去邊都扣分,不如陪住個負分嘅慢慢玩
不過賴清德陳菊謝長廷在南部始終有佢地嘅樁腳存在,佢地肯現身的話我唔敢講對DPP係負面宣傳,但做到幾大效果就真係見到先知

陳其邁:「我們高雄從過去的重工業污染的城市,變到今天成為一個又美麗、又年輕、又跑又跳的城市,難道我們自己不是一個成功的典範嗎?不管你支持誰,不管你是藍綠,我們永遠熱愛我們故鄉高雄。」

姚文智:「支持蔡英文就是支持姚文智,支持丁守中就是支持馬英九、吳敦義、婦聯會,還有江澤民和胡錦濤,因為你們都支持『九二共識』,而且抗拒改革。」

高下立見

今晚單野會唔會幫到民進黨?
傅榆會唔會被霸凌到救左民進黨一命

真係會有影響,國民黨就因為個統既立場會奶野,韓國瑜雖然好醒咁打過預防針,但偏偏當日就係有班自稱韓粉去洗詹雅雯,雞扒妹及其他反韓/撐陳既人既fb 而家一班五毛用同樣方法洗傅導fb,難免會有韓粉=五毛既想法

支那又學係韓國既子瑜果陣咁幫民進黨助選
直接開砲打白海豚

咁樣當住十萬人面前唔開名屌吳敦義,呢砲算係佢對中間選民嘅投名狀。KMT班大老好心就咪亂過濁水溪搞事啦

陳其邁轉打巷戰拜票算係比較低調而紮實嘅打法,起碼睇得出佢在地區組織方面仲有實力抗衡,我都好期待陳菊同謝長廷可以做到啲乜來幫佢扳回劣勢

不過吳敦義參選,韓會支持
咁樣當住十萬人面前唔開名屌吳敦義,呢砲算係佢對中間選民嘅投名狀。KMT班大老好心就咪亂過濁水溪搞事啦

陳其邁轉打巷戰拜票算係比較低調而紮實嘅打法,起碼睇得出佢在地區組織方面仲有實力抗衡,我都好期待陳菊同謝長廷可以做到啲乜來幫佢扳回劣勢

d人話韓國瑜一個人救國民黨全黨,民進黨全黨救陳其邁一個人,我覺得其實兩黨都各自拖累緊佢地

KMT班老屎忽拖韓國瑜後腿就一定,佢地留返在台中台北新北咪算咯,係要周圍刷存在感
蔡英文留在台北陪姚文砌下台階係好事,反正佢去邊都扣分,不如陪住個負分嘅慢慢玩
不過賴清德陳菊謝長廷在南部始終有佢地嘅樁腳存在,佢地肯現身的話我唔敢講對DPP係負面宣傳,但做到幾大效果就真係見到先知

得王金平係正面加持
$+白紅派
有咩分別 政治操作佢高雄得左手 以後咪照住做囉 假新聞政治抹黑 打手 咩都出齊

假新聞你講民進黨?做鳩柯P佢地至叻

三民自 😅

最好係中國商人收購左既中時會好過三民自啦 咁tvb都可信過now同cable

韓粉不計較 高雄車禍韓粉當場和解 高喊: 1號凍蒜
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20181117002383-260402
今天上午高雄鳳山,發生一起廂型車與機車對撞車禍,造成女機車騎士腳受傷,但兩名造勢肇事者發現,對方都是「韓粉」隨即當場和解什麼也不計較,女騎士說 回家擦個藥,晚上要還要來相挺韓國瑜。

兩名趕著要去參加韓國瑜鳳山造勢晚會的韓粉,在路上發生碰撞,造成女騎士右腳腳踝受傷流血,不過女騎士沒有生氣跟責怪對方,說「沒關係,只是小傷」,雙方當下和解。原來車禍兩造雙方都是韓粉,要來參加韓國瑜的造勢會,女騎士莊小姐說,要去看韓國瑜的場地,打算晚上要過來為韓國瑜加油的。不過雖然車壞了腳也受傷,晚上還是會到場挺韓國瑜。
(中時電子報)

呢個雖然唔係fake news,但就好有cctvb中國新聞同新聞聯播果d好人好事浸支那膠味 睇完後既感想都會係:關我叉事
假新聞你講民進黨?做鳩柯P佢地至叻

三民自 😅

最好係中國商人收購左既中時會好過三民自啦 咁tvb都可信過now同cable

韓粉不計較 高雄車禍韓粉當場和解 高喊: 1號凍蒜
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20181117002383-260402
今天上午高雄鳳山,發生一起廂型車與機車對撞車禍,造成女機車騎士腳受傷,但兩名造勢肇事者發現,對方都是「韓粉」隨即當場和解什麼也不計較,女騎士說 回家擦個藥,晚上要還要來相挺韓國瑜。

兩名趕著要去參加韓國瑜鳳山造勢晚會的韓粉,在路上發生碰撞,造成女騎士右腳腳踝受傷流血,不過女騎士沒有生氣跟責怪對方,說「沒關係,只是小傷」,雙方當下和解。原來車禍兩造雙方都是韓粉,要來參加韓國瑜的造勢會,女騎士莊小姐說,要去看韓國瑜的場地,打算晚上要過來為韓國瑜加油的。不過雖然車壞了腳也受傷,晚上還是會到場挺韓國瑜。
(中時電子報)

呢個雖然唔係fake news,但就好有cctvb中國新聞同新聞聯播果d好人好事浸支那膠味 睇完後既感想都會係:關我叉事

陳其邁:「我們高雄從過去的重工業污染的城市,變到今天成為一個又美麗、又年輕、又跑又跳的城市,難道我們自己不是一個成功的典範嗎?不管你支持誰,不管你是藍綠,我們永遠熱愛我們故鄉高雄。」

姚文智:「支持蔡英文就是支持姚文智,支持丁守中就是支持馬英九、吳敦義、婦聯會,還有江澤民和胡錦濤,因為你們都支持『九二共識』,而且抗拒改革。」

高下立見

姚文智已經選到痴左線
由高嘉瑜開始就不斷屌鳩自己友
擊潰丁守中
如果要選陳,高雄註定窮多4年,全國人都唔會再可憐依班友
擊潰丁守中

柯p要贏
人地免費車人去高雄
台北沖到去桃園查水錶
民進黨真係有進步價值?我真係好懷疑

香港人只係可以睇同分析, 有乜話支唔支持
唔通笑柒民進黨就係支持國民黨,再提升到支持統一再提升到支持共產黨
唔怪得笑鳩泛民既都係鬼

宜家民進黨多左項價值就係建制化
雖然民進黨係廢
但最少綠營執政下社會安定,無咩大事發生
係維持現狀方面比國民黨做得好更好

雖然失去左深綠同拼經濟既人既支持
擊潰丁守中

柯p要贏

好難唔贏 柯又係要多謝綠營派左個智將出黎 丁丁係黨內又唔夠地位 除非最後一刻跪票啦

其實講真丁丁都好慘 豬隊友段片我笑左勁耐
擊潰丁守中

柯p要贏

好難唔贏 柯又係要多謝綠營派左個智將出黎 丁丁係黨內又唔夠地位 除非最後一刻跪票啦

丁丁,潛伏廿幾年既男人
今年無人想選先輪到佢
柯p要贏

丁丁,潛伏廿幾年既男人
今年無人想選先輪到佢

慘到
柯p要贏

丁丁,潛伏廿幾年既男人
今年無人想選先輪到佢

相比起父幹撚佢算係好好多了
柯p要贏

丁丁,潛伏廿幾年既男人
今年無人想選先輪到佢

如果管中閔想選,丁丁隨時要讓

丁丁,潛伏廿幾年既男人
今年無人想選先輪到佢

冇咩人幫佢拜票
人地免費車人去高雄
台北沖到去桃園查水錶
民進黨真係有進步價值?我真係好懷疑

香港人只係可以睇同分析, 有乜話支唔支持
唔通笑柒民進黨就係支持國民黨,再提升到支持統一再提升到支持共產黨
唔怪得笑鳩泛民既都係鬼

宜家民進黨多左項價值就係建制化
雖然民進黨係廢
但最少綠營執政下社會安定,無咩大事發生
係維持現狀方面比國民黨做得好更好

雖然失去左深綠同拼經濟既人既支持

全面執政都可以自爆 (黨產會及轉正會),
繼續檢討國民擋
丁丁,潛伏廿幾年既男人
今年無人想選先輪到佢

冇咩人幫佢拜票

你講緊既正正係政黨環境下既問題
無靠山 韓國魚都唔洗贏啦

冇咩人幫佢拜票

認真,王金平唔出手,農區組織票唔會咁近
吳仔搞掂紅派
王金平搞掂白派
呢到近7~8萬
仲未計財力
冇咩人幫佢拜票

吳仔搞掂紅派
王金平搞掂白派
呢到近7~8萬
仲未計財力

所以丁丁真係好慘
但真係柯P做市長最好
https://youtu.be/8-Lj4IJRHoo

吳仔搞掂紅派
王金平搞掂白派
呢到近7~8萬
仲未計財力

所以丁丁真係好慘
但真係柯P做市長最好

馬仔係台中/桃園/台東出現次數仲多過台北
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞