[推到完場] 台灣九合一六都選舉

1001 回覆
21 Like 12 Dislike
台灣係民主國家,邊個黨做唔掂咪投第二個黨囉,就係咁簡單

選個地下黨 台灣梁振英上台無得怨

宜家選市長喎

A做得差,係咪改投B,要睇埋B係咪就更好。係咁諗的話即管投,但若果唔係只係想懲罰dpp的話,咁我只可以講仲未真正理解民主意義

好多人都認同文翠珊做得差,但贊成轉工黨既只佔較細比數

點為之更好?選舉係比政綱㗎喎,在野陣營如果要勝選,就一定要提出比執政黨更好嘅藍圖。

A做得差,係咪改投B,要睇埋B係咪就更好。係咁諗的話即管投,但若果唔係只係想懲罰dpp的話,咁我只可以講仲未真正理解民主意義

好多人都認同文翠珊做得差,但贊成轉工黨既只佔較細比數

點為之更好?選舉係比政綱㗎喎,在野陣營如果要勝選,就一定要提出比執政黨更好嘅藍圖。

韓國瑜份政綱就咪提啦
相信我之術之後,大改但好多係高雄現有政策又無埋摩天輪同掘石油
而家撐佢係講北農業績同佢好似帶動到好多人幫佢做野

宜家選市長喎

有咩分別 政治操作佢高雄得左手 以後咪照住做囉 假新聞政治抹黑 打手 咩都出齊

屌 人地一個造勢晚會 都多人到咁 果然個個當過兵
我地香港 澳門 個啲 真係收皮算啦 #不了

宜家選市長喎

有咩分別 政治操作佢高雄得左手 以後咪照住做囉 假新聞政治抹黑 打手 咩都出齊

假新聞你講民進黨?做鳩柯P佢地至叻
宜家選市長喎

你睇下AIT單新聞你覺得美國係講邊個國家幫緊邊個黨散布假新聞

你睇下AIT單新聞你覺得美國係講邊個國家幫緊邊個黨散布假新聞

咁中國緊係想國民黨贏嘅
之但係國民民進其實係一丘之貉
邊個想統想獨都要睇美國頭啦

屌 人地一個造勢晚會 都多人到咁 果然個個當過兵
我地香港 澳門 個啲 真係收皮算啦 #不了

密過六四維園,唔知飯民會話有幾多人呢?
直接開砲打白海豚
你話台灣人當局者迷走去FF國民黨係好人都算啦
香港人隔住個海用第三身角度都可以撐得落國民黨既人真係唔屎都無用

你話台灣人當局者迷走去FF民進黨係好人都算啦
香港人隔住個海用第三身角度都可以撐得落民進黨既人真係唔屎都無用

你話台灣人覺得投國民黨同大陸關係好返,短期經濟回升,就話有投國民黨理由姐

以香港人角度黎講,真係搵唔到支持友共既國民黨既理由

咁中國緊係想國民黨贏嘅

唔好比我估中 韓國瑜當選之後中共一定恭喜佢 之後講咩高雄人都認同自己係中國人 不抗拒統一之類 因為台獨民進黨輸左
人地免費車人去高雄
台北沖到去桃園查水錶
民進黨真係有進步價值?我真係好懷疑

香港人只係可以睇同分析, 有乜話支唔支持
唔通笑柒民進黨就係支持國民黨,再提升到支持統一再提升到支持共產黨
唔怪得笑鳩泛民既都係鬼
人地免費車人去高雄
台北沖到去桃園查水錶

唔通笑柒民進黨就係支持國民黨,再提升到支持統一再提升到支持共產黨
唔怪得笑鳩泛民既都係鬼

最緊要大家都無得投響台灣個票, 唔知咁快講到老共層面做乜
人地免費車人去高雄
台北沖到去桃園查水錶

唔怪得笑鳩泛民既都係鬼

最緊要大家都無得投響台灣個票, 唔知咁快講到老共層面做乜

你想唔想佢嬴係一回事
高雄點解選到咁柒係一回事
分析佢點柒同支持佢對家係兩樣唔同既野
唔通我反共我就要幫姚文講說話,
"乜柒都做公園 好醒好有遠見
0元月票世界級德政
花媽借錢借到就黎破產好捧捧"
要關心邊個當選,中國高唔高興黃安高唔高興做乜9 ?
宜家選市長喎

三民自 😅
柯p既造勢都無咁多人

咁中國緊係想國民黨贏嘅

唔好比我估中 韓國瑜當選之後中共一定恭喜佢 之後講咩高雄人都認同自己係中國人 不抗拒統一之類 因為台獨民進黨輸左

俾人食住上
直接開砲打白海豚

咁樣當住十萬人面前唔開名屌吳敦義,呢砲算係佢對中間選民嘅投名狀。KMT班大老好心就咪亂過濁水溪搞事啦

陳其邁轉打巷戰拜票算係比較低調而紮實嘅打法,起碼睇得出佢在地區組織方面仲有實力抗衡,我都好期待陳菊同謝長廷可以做到啲乜來幫佢扳回劣勢
直接開砲打白海豚

咁樣當住十萬人面前唔開名屌吳敦義,呢砲算係佢對中間選民嘅投名狀。KMT班大老好心就咪亂過濁水溪搞事啦

陳其邁轉打巷戰拜票算係比較低調而紮實嘅打法,起碼睇得出佢在地區組織方面仲有實力抗衡,我都好期待陳菊同謝長廷可以做到啲乜來幫佢扳回劣勢

對比起姚文仲係到嚇人,陳其邁其實真係算唔差

d人話韓國瑜一個人救國民黨全黨,民進黨全黨救陳其邁一個人,我覺得其實兩黨都各自拖累緊佢地
傅榆會唔會被霸凌到救左民進黨一命
直接開砲打白海豚

d人話韓國瑜一個人救國民黨全黨,民進黨全黨救陳其邁一個人,我覺得其實兩黨都各自拖累緊佢地

KMT班老屎忽拖韓國瑜後腿就一定,佢地留返在台中台北新北咪算咯,係要周圍刷存在感
蔡英文留在台北陪姚文砌下台階係好事,反正佢去邊都扣分,不如陪住個負分嘅慢慢玩
不過賴清德陳菊謝長廷在南部始終有佢地嘅樁腳存在,佢地肯現身的話我唔敢講對DPP係負面宣傳,但做到幾大效果就真係見到先知

KMT班老屎忽拖韓國瑜後腿就一定,佢地留返在台中台北新北咪算咯,係要周圍刷存在感
蔡英文留在台北陪姚文砌下台階係好事,反正佢去邊都扣分,不如陪住個負分嘅慢慢玩
不過賴清德陳菊謝長廷在南部始終有佢地嘅樁腳存在,佢地肯現身的話我唔敢講對DPP係負面宣傳,但做到幾大效果就真係見到先知

陳其邁:「我們高雄從過去的重工業污染的城市,變到今天成為一個又美麗、又年輕、又跑又跳的城市,難道我們自己不是一個成功的典範嗎?不管你支持誰,不管你是藍綠,我們永遠熱愛我們故鄉高雄。」

姚文智:「支持蔡英文就是支持姚文智,支持丁守中就是支持馬英九、吳敦義、婦聯會,還有江澤民和胡錦濤,因為你們都支持『九二共識』,而且抗拒改革。」

高下立見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞