[推到完場] 台灣九合一六都選舉

1001 回覆
21 Like 12 Dislike

超跨張
https://youtu.be/3oYtZhPWmF8

成班嘉賓睇王世姦表演
陳其邁帶耳機上台
真係成個黨一齊打韓國瑜

好樣衰

真係唔怪得d人話呢個係韓粉集中post
韓國瑜畀陳其邁抹黑既就快速澄清,
呢個耳機謠言就四日都無人講係fake news
呢到回音壁效應仲勁過ptt

http://news.ltn.com.tw/news/politics/breakingnews/2608491

根據本報記者在現場拍攝的照片,陳其邁的右耳空無一物,根本沒有網友謠傳的耳機。

要撐韓無問題不過中立d好無 韓話要打場乾淨選舉,但根本高雄選戰就係兩邊鬥抹黑,韓陳兩個一樣咁污糟沒有誰比誰更高尚

Btw洗呢班人fb板既應該真係中國五毛黎,果種帝吧方式思維藍綠營都好難一時間去模仿

超跨張

韓國瑜一早響媒體表示相信陳其邁無用耳機。
仲要係記者第一時間傳達比陳其邁知,
雖然陳當時正在記者對面韓口誅筆伐 😆
台北故宮單野點 係唔係真係封館

話封館修3年,文物全部搬去嘉義嘅南院
先唔講有幾大工程,話冇政治動機真係搵鬼信

又轉咗啦,話係plan姐未作實,又話隔離起座新嘅先重建座舊

超跨張

應該有十萬,但三立話個區得九萬居民,即刻畀人話隔離區過去唔得呀!真係咪偶像咁!

超跨張

岡山呢場最後唱咗 “龍的傳人”
雖然作曲作詞者侯德健正係高雄岡山人。
睇下聽日韓陣營點拆解。
睇埋岡山呢場
六都選舉好大機會係國民黨 3, 民進黨 2, 柯P 1既格局
高雄應該會變天, 台中受空污拖累, 都可能綠變藍
民進黨黎緊兩年都仲咁既樣, 好可能2年後總統同立委都輸晒

超跨張

睇下聽日韓陣營點拆解。

不用分哪麼細, 大家都係「中國人」

超跨張

睇下聽日韓陣營點拆解。

不用分哪麼細, 大家都係「中國人」

睇你點睇囉,岡山場唱岡山人作曲作詞既歌都算在地呀,因為民進黨一直攻擊韓空降高雄 (雖然陳其邁係基隆人 🤣)
睇埋岡山呢場
六都選舉好大機會係國民黨 3, 民進黨 2, 柯P 1既格局

黃安加持緊,中間選民會走,拉唔死韓國瑜但盧秀燕應該多得佢唔少。未來幾日台灣西半部應該都係咁上下,睇下霧霾救唔救到佢
睇埋岡山呢場
黃安加持緊,中間選民會走,拉唔死韓國瑜但盧秀燕應該多得佢唔少。未來幾日台灣西半部天氣應該都係咁上下,睇下霧霾救唔救到佢
睇埋岡山呢場

黃安加持緊,中間選民會走,拉唔死韓國瑜但盧秀燕應該多得佢唔少。未來幾日台灣西半部應該都係咁上下,睇下霧霾救唔救到佢

黃安其實影響好細,黃安當時攻擊手持中華民國國旗既周子瑜,藍綠都冇人想理佢當佢係賣國小丑。
睇埋岡山呢場
黃安加持緊,中間選民會走,拉唔死韓國瑜但盧秀燕應該多得佢唔少。未來幾日台灣西半部天氣應該都係咁上下,睇下霧霾救唔救到佢

唱 “龍的傳人” 就麻煩 D,
有機會趕走中間及淺綠淺藍選民。
依家就睇民進黨點借題發揮及韓既解釋。
https://www.facebook.com/2218824868345331/posts/2364248780469605/

一個二個俾兩百萬選市長就係為左上辯論會賣廣告?
仲有10天,無論你點講韓衰野,支持者已向無視look

看關鍵時刻,高雄縣D農民,喊住叫苦,怕縣區輸到甩look
https://www.facebook.com/2218824868345331/posts/2364248780469605/

一個二個俾兩百萬選市長就係為左上辯論會賣廣告?

呢啲宣傳,講既次數多未必有效
你睇台北,提及蜂蜜檸檬既次數並冇咁多
但sound bite 既持續性更長
達到既宣傳效果亦更加好

理性分析好似係

其實高雄市議會嘅情況又點 如果韓國瑜當選,議會又比國民黨過半,之後4年民進黨點算

其實高雄市議會嘅情況又點 如果韓國瑜當選,議會又比國民黨過半,之後4年民進黨點算

祈禱國民黨做得唔好,然後攻擊佢哋上返台
https://youtu.be/PK4MFvf8P-g

而家真係驚驚地柯p會輸俾JJ
而家真係驚驚地柯p會輸俾JJ

有內鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞