[推到完場] 台灣九合一六都選舉

1001 回覆
21 Like 12 Dislike
其他人都冇台灣省。

其他三個宜家係直轄市嚟
唔屬於台灣省
有乜問題?
基隆市屬於中華民國台灣省喎

民進黨參選人啊,怎會填台灣省。何況台灣凍省已久。

仲以為係官方幫佢改添
原來自己填

所以想佢係咪比人玩,等其邁自己解釋。
其他人都冇台灣省。

其他三個宜家係直轄市嚟
唔屬於台灣省

ok
有乜問題?
基隆市屬於中華民國台灣省喎

民進黨參選人啊,怎會填台灣省。何況台灣凍省已久。

仲以為係官方幫佢改添
原來自己填

出生地理論上係可以寫當地當年嘅全稱
距離九合一大選勝下11天,藝人黃安今(13)日在中國發文指出,若國民黨籍高雄市長候選人韓國瑜當選,自己就要開直播,在鏡頭前剪掉留了10年的長髮,被網友笑稱「豬隊友」、「真挺其邁」。

泡菜瑜要輸囉
咁嘅過街老鼠
距離九合一大選勝下11天,藝人黃安今(13)日在中國發文指出,若國民黨籍高雄市長候選人韓國瑜當選,自己就要開直播,在鏡頭前剪掉留了10年的長髮,被網友笑稱「豬隊友」、「真挺其邁」。

泡菜瑜要輸囉
咁嘅過街老鼠

從南到北,根本係鬥對面多豬隊友,政見wfc

泡菜瑜要輸囉
咁嘅過街老鼠

仲記得當年佢搞到周子瑜被迫拍條柒片,全世界聲討佢
選緊總統嘅朱立倫都有屌佢

泡菜瑜要輸囉
咁嘅過街老鼠

仲記得當年佢搞到周子瑜被迫拍條柒片,全世界聲討佢
選緊總統嘅朱立倫都有屌佢

果次點屌柒佢都冇用啦,今次個效果應該冇咁嚴重,不過隨時拉返韓陳去55波,台中盧秀燕就由55波變成落後。真不愧為綠營最佳助選員

泡菜瑜要輸囉
咁嘅過街老鼠

佢剪條jer就話係真助選唧.
https://www.youtube.com/watch?v=2jI8dckmafI&ab_channel=%E4%B8%81%E5%AE%88%E4%B8%AD%E7%B2%89%E7%B5%B2%E5%9C%98

九十年代風格

最尾果個算唔算失實
柯P真係有上門探行動不便老人家/長期病患者
https://www.youtube.com/watch?v=2jI8dckmafI&ab_channel=%E4%B8%81%E5%AE%88%E4%B8%AD%E7%B2%89%E7%B5%B2%E5%9C%98

九十年代風格

最尾果個算唔算失實

睇番個廣告其實係針對班目標客群,叫佢地記得投票

清水 Vs 雪糕 (影射係網紅唔做實事)
鏍絲 Vs 蜜蜂釘 (都係影射係網紅唔做實事,柯p曾經講過市民要有蜜蜂團結嘅精神,先可以強大,而佢雙十國慶活動送嘅背包亦稱為嗡嗡包)

(大建設政綱 Vs) 柯p交白卷
(講明上任後兩個月處理大巨蛋bot工程 Vs) 玩蛋就影射大巨蛋爛尾
(加快重建政綱) Vs 都更零步伐

條片訊息好明確,就係換咗市長佢
九十年代風格

最尾果個算唔算失實

鏍絲 Vs 蜜蜂釘 (都係影射係網紅唔做實事,柯p曾經講過市民要有蜜蜂團結嘅精神,先可以強大,而佢雙十國慶活動送嘅背包亦稱為嗡嗡包)

(講明上任後兩個月處理大巨蛋bot工程 Vs) 玩蛋就影射大巨蛋爛尾

黃安加持緊KMT,祝佢好運
九十年代風格

最尾果個算唔算失實

不如睇吓下面留言既同溫層?
最尾果個算唔算失實

不如睇吓下面留言既同溫層?

https://www.facebook.com/259202001263173/posts/515452155638155/

老天鵝被點名,卡提諾表示...
台北故宮單野點 係唔係真係封館
台北故宮單野點 係唔係真係封館

話封館修3年,文物全部搬去嘉義嘅南院
先唔講有幾大工程,話冇政治動機真係搵鬼信
https://youtu.be/9dSt4Fv3sA8

其邁陣形當罵人臨急抱佛腳,
韓國瑜就去抱佛腳
其實台中應該算組織戰教科書,兩邊打得幾好。
另外台南新北民望持續拉近

唔通黎個大反轉

新北台中綠
台南高雄藍

唔通黎個大反轉

新北台中綠
台南高雄藍

台北姚仔逆轉勝
有冇人係崗山?
朱學恆fb抄過來:

聽聞3點半已經塞爆,出面條臨時小販街連M記都來搶生意
朱學恆fb抄過來:

聽聞3點半已經塞爆,出面條臨時小販街連M記都來搶生意

cls.......
咁都得
光頭個場多人到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞