[推到完場] 台灣九合一六都選舉

1001 回覆
21 Like 12 Dislike
柯P再唔加油,藍營基本盤會夠俾丁丁贏
丁丁個造勢活動好多人。。。。

zoom近d 10個有9個都係廢老

同高雄比真係

打老人牌

睇班深綠棄唔棄保
佢哋一方面覺得自己俾柯p呃咗,另一方面又唔想國民黨贏
不過柯p繼續執政應該都好難做到嘢,藍綠陣營(由新黨到社民黨)都不妥佢,盟友親民黨好打有限,時力又好似分裂
如果綠今次出呂秀蓮去台北,丁丁就贏硬,出咗智將都算畀機會柯p。

睇班深綠棄唔棄保
佢哋一方面覺得自己俾柯p呃咗,另一方面又唔想國民黨贏
不過柯p繼續執政應該都好難做到嘢,藍綠陣營(由新黨到社民黨)都不妥佢,盟友親民黨好打有限,時力又好似分裂
如果綠今次出呂秀蓮去台北,丁丁就贏硬,出咗智將都算畀機會柯p。

柯p有少少告急
深綠班人好多射落海都唔益佢
而家就係睇30歲以下班人究竟會唔會出去投票,而30歲以下班人服務業又佔大半,真係好睇佢地會唔會咁搏命中午休息趕去投票,唔係既話台北就俾班廢老玩曬

今次台灣人有機會輸曬南北!?
柯P做到咁好都要輸既話,台灣只會重回藍綠惡鬥。
https://www.youtube.com/watch?v=EOWjNfROQcs
讓館長看到國家未來的政治人物 柯文哲

台北市民排係
陳>馬>柯>郝
台南民調
台北市長:柯市長應該九成連任

高雄市長:賣菜佬贏緊陳其邁
台南民調

相差好大

咁你要翻一翻歷史,98年陳水扁七成滿意度都可以輸畀有李登輝加持嘅馬英九。

14年柯p85萬票勝文60萬,今年要睇姚姚分到幾多票,分得愈多,丁丁就會愈穩,而且個時14,16年深藍(老人家為主)心灰無投,如果出番嚟投票,柯p都大機會執包伏

咁你要翻一翻歷史,98年陳水扁七成滿意度都可以輸畀有李登輝加持嘅馬英九。

14年柯p85萬票勝文60萬,今年要睇姚姚分到幾多票,分得愈多,丁丁就會愈穩,而且個時14,16年深藍(老人家為主)心灰無投,如果出番嚟投票,柯p都大機會執包伏

馬英九嗰時有曬光環,又反貪,形象又好,辯才又唔輸扁
台北廢老太多係深藍, KMT出個西瓜佢地都會選。
而家只能夠靠50歲以下的全投柯P
台北廢老太多係深藍, KMT出個西瓜佢地都會選。
而家只能夠靠50歲以下的全投柯P

丁丁=kmt台北第二廢候選人
不過有d大佬想丁丁輸咁
馬仔hea輔選
黑金平唔俾$(成個台中南都係佢出$)
主席唔理佢
朱家軍缺席
台南同姚園d民調相差甚遠
Btw 我覺得侯友宜有少少危機,可能陰溝裏翻船;始終政論口才侯不如蘇
Btw 我覺得侯友宜有少少危機,可能陰溝裏翻船;始終政論口才侯不如蘇

蘇如果贏到做硬黨主席
台中應該最正

蘇如果贏到做硬黨主席
台中應該最正

高票落選,下年選總統

蘇如果贏到做硬黨主席
台中應該最正

高票落選,下年選總統

蘇總統
不過佢行政能力都ok
賴神嗰d
看看扁一個月的評論

https://tw.appledaily.com/new/realtime/20181013/1446804/

年底縣市長選舉選情出現變化,前總統陳水扁今透過「陳水扁新勇哥物語」再次表達憂心,他說選戰剩40多天,民進黨祕書長洪耀福最近受訪分析選情直言這次「比較艱困」,主因是反改革者集結,但仍樂觀認為現綠營執政的桃園、台中、台南、高雄4都,以及非直轄市9個執政縣市,除宜蘭待努力外,其他選情穩定可望保住,並說藍營執政新北及台東已55波,有機會搶下,定下勝選目標13+2。

不過,扁質疑,反改革應是少數,支持必然多數,改革恐出問題或其他施政引發爭議才不得民心,他說,年初曾有選舉專家預估民進黨恐掉8席剩5席,最好情況可能掉5個、最壞則是掉8個,結論是「掉或剩5678都有可能!」扁說他不相信民進黨會輸慘,「正如不相信2014與2016兩次大選國民黨會輸到脫褲子」,但他話鋒一轉,「如果看到高雄、台中二都的選情重大變化仍然自我感覺良好,選擇逃避諉過」,不知喚起支持者危機與憂患意識,什麼事都可能發生!?

事實上親綠美麗島日報最新民調 , 台中市長民進黨已極危

https://tw.news.yahoo.com/美麗島民調-台中市長選舉-盧秀燕小幅領先林佳龍5-4-085101732.html

最大獲是高雄市長 , 賣菜瑜勝與負對2020好大影響!

輸完高雄,應該政治生命玩完,好似連勝文咁有老豆照住就冇事

再整多單永和
真係必勝
有媒體話台南姚園55波
又有d話係綠大勝
有媒體話台南姚園55波
又有d話係綠大勝

有媒體話台南姚園55波
又有d話係綠大勝

桃園鄭仔要連任近乎冇懸念,民調數字贏得幾穩定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞