[推到完場] 台灣九合一六都選舉

719 回覆
17 Like 9 Dislike

劇本已寫好

劇本已寫好

台灣政壇毒撚
不過我覺得台北藍營動員好hea
D大佬全部去曬中南部
馬前總統去台東,台中掃票仲多過台北
連勝文係咁而出現兩三次

劇本已寫好

台灣政壇毒撚
D大佬全部去曬中南部
連勝文係咁而出現兩三次

有人覺得藍營在台北有30-40%基本盤嘛
而家台中高雄55波,新北領先但蘇貞昌實力不容忽視,個個寧願痴韓國瑜都好過拍住丁丁啦

雖然好似話丁丁其實有同市議員參選人落區拜票,呢種吸引唔到眼球嘅打法對老一輩可能有用,不過對其他大佬來講就會覺得佢係小雞拱照大雞,太過佛系太過保守,而佢地去親中南部都少則幾百多至幾千人嘅圍住佢地喎

劇本已寫好

台灣政壇毒撚
D大佬全部去曬中南部
連勝文係咁而出現兩三次

有人覺得藍營在台北有30-40%基本盤嘛
而家台中高雄55波,新北領先但蘇貞昌實力不容忽視,個個寧願痴韓國瑜都好過拍住丁丁啦

雖然好似話丁丁其實有同市議員參選人落區拜票,呢種吸引唔到眼球嘅打法對老一輩可能有用,不過對其他大佬來講就會覺得佢係小雞拱照大雞,太過佛系太過保守,而佢地去親中南部都少則幾百多至幾千人嘅圍住佢地喎

馬仔去台東多人到嚇死人
#多謝小英
民進黨D抹黑真係一波接一波,好睇到

韓總是殺人/貪官/色情狂/有性病/獸父...

傻了資進黨

傻了資進黨

網絡世代,一單黑材料冇半日就俾人打臉,過多兩日俾人反洗板,再過兩日連爆黑材料條友從政以來嘅黑歷史都俾人如數家珍咁爆晒出來。DPP如果覺得到2020都仲可以咁玩,唔好話總統大位,立委都保證輸到仆街

然後隔離谷條友應該會嬲到爆炸

傻了資進黨

網絡世代,一單黑材料冇半日就俾人打臉,過多兩日俾人反洗板,再過兩日連爆黑材料條友從政以來嘅黑歷史都俾人如數家珍咁爆晒出來。DPP如果覺得到2020都仲可以咁玩,唔好話總統大位,立委都保證輸到仆街

隔離post好有泛民既影子
btw今日年代向錢看連朱學恆都冇埋,梁文傑點名黃暐瀚話佢一時馬粉一時柯粉一時韓粉,結果黃暐瀚直接在節目頻道留言回覆。

成個風向好亂下

傻了資進黨

隔離post好有泛民既影子

以家高雄班人擺明係經濟原因唔妥你民進黨 搞埋啲小手段呃啲公公婆婆
btw今日年代向錢看連朱學恆都冇埋,梁文傑點名黃暐瀚話佢一時馬粉一時柯粉一時韓粉,結果黃暐瀚直接在節目頻道留言回覆。

成個風向好亂下

根本弱智,立場轉黎轉去有咩問題,唔轉的話何來政黨輪替
果節目真係睇下幾時收皮,以為可以開獨立頻道好威威,你估真係主持受歡迎咩,網民係題目啱聽先聽

成個風向好亂下

果節目真係睇下幾時收皮,以為可以開獨立頻道好威威,你估真係主持受歡迎咩,網民係題目啱聽先聽

係九月尾年代新聞個YouTube channel無啦啦畀人block咗,之後入面堆節目先有自己channel,主持人係節目提醒觀眾好正常,個時網民曾經燉年代唔抵,以為係dpp做,不過依家民意唔同個時

成個風向好亂下

係九月尾年代新聞個YouTube channel無啦啦畀人block咗,之後入面堆節目先有自己channel,主持人係節目提醒觀眾好正常,個時網民曾經燉年代唔抵,以為係dpp做,不過依家民意唔同個時

民意無變,係佢變左姐,本來就係中間偏反政府,有政黨背景嘉賓除左梁文傑之外都係比較年輕進步,好似王威中,高嘉瑜,徐巧芯,蔣萬安,謝龍介呢d
原本好地地讚下彈下都可以,但依家好明顯吹奏陳其邁,今日睇訂閱已經跌到少過80000

今晚旗山夜襲戰個場附近而家已經塞成咁

中天王又正到左場,朱學恆同黃暐瀚好似都會去。
臨尾十幾日玩番藍綠對決?

從柯文哲、小野、陳其邁到姚文智 丁守中批:你們根本「政治亂倫」
https://www.storm.mg/article/606880
今次韓國語睇怕真係會贏
看看扁一個月的評論

https://tw.appledaily.com/new/realtime/20181013/1446804/

年底縣市長選舉選情出現變化,前總統陳水扁今透過「陳水扁新勇哥物語」再次表達憂心,他說選戰剩40多天,民進黨祕書長洪耀福最近受訪分析選情直言這次「比較艱困」,主因是反改革者集結,但仍樂觀認為現綠營執政的桃園、台中、台南、高雄4都,以及非直轄市9個執政縣市,除宜蘭待努力外,其他選情穩定可望保住,並說藍營執政新北及台東已55波,有機會搶下,定下勝選目標13+2。

不過,扁質疑,反改革應是少數,支持必然多數,改革恐出問題或其他施政引發爭議才不得民心,他說,年初曾有選舉專家預估民進黨恐掉8席剩5席,最好情況可能掉5個、最壞則是掉8個,結論是「掉或剩5678都有可能!」扁說他不相信民進黨會輸慘,「正如不相信2014與2016兩次大選國民黨會輸到脫褲子」,但他話鋒一轉,「如果看到高雄、台中二都的選情重大變化仍然自我感覺良好,選擇逃避諉過」,不知喚起支持者危機與憂患意識,什麼事都可能發生!?

事實上親綠美麗島日報最新民調 , 台中市長民進黨已極危

https://tw.news.yahoo.com/美麗島民調-台中市長選舉-盧秀燕小幅領先林佳龍5-4-085101732.html

最大獲是高雄市長 , 賣菜瑜勝與負對2020好大影響!

輸完高雄,應該政治生命玩完,好似連勝文咁有老豆照住就冇事

連勝文而家都好似唔得 定因為我留意得少

平日都咁癲

平日都咁癲

資進黨日日用不同野打韓總,係人都慶

平日都咁癲

Live:
https://news.ebc.net.tw/Live

阿宅岩先有Facebook live,高雄搭的士去旗山,同司機吹水
上面51台,八點關鍵時刻,佢好似話會現場轉播

平日都咁癲
Live:
https://news.ebc.net.tw/Live

阿宅岩先有Facebook live,高雄搭的士去旗山,同司機吹水
上面51台,十點關鍵時刻,佢好似話會現場轉播
旗山都爆場
旗山都爆場

附近酒店爆滿,D人順便去埋2日遊,未選到都發大財
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞