[推到完場] 台灣九合一六都選舉

748 回覆
18 Like 9 Dislike
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

講真入面冇乜幾個識得台灣政情,總之只係抱住一個原則,獨=好,含淚投票都要捧。

台灣人聽咗幾十年統獨已經厭
始終長期都係狼來了

所以民進黨打統獨,共產黨滲透根本無共鳴
選民關心嘅係經濟,你唔掂就換人做
“It's the economy, stupid”

其實咪又係睇美國頭

到埋就算搞公投決定統獨,兩邊都係過唔到架啦
龍介仙傳如韓總當選,空心菜會考慮以大陸資金助選等問題dq韓總,並預告一定會暴動。

我唔信,依步咁盡,只有迫佢立即選總統及全國示威

唔會咁癲掛

除非民進黨係高雄做左d 唔得光嘅野啦

好似想查高雄盤數
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

講真入面冇乜幾個識得台灣政情,總之只係抱住一個原則,獨=好,含淚投票都要捧。

始終長期都係狼來了

台灣人最關心係經濟,有冇溫飽飯食,空心菜淨係掛住搞國民黨,同泛民一樣咁垃圾
龍介仙傳如韓總當選,空心菜會考慮以大陸資金助選等問題dq韓總,並預告一定會暴動。

唔會咁癲掛

好似想查高雄盤數

吳董話韓當選,由下年起陳菊不停出入法庭

唔會咁癲掛

好似想查高雄盤數

五千個天坑
會唔會咁都唔查
吳子嘉講到明,韓國渝贏左,出年就會見到陳菊成日去法院
點會冇臺底交易

始終長期都係狼來了

台灣人最關心係經濟,有冇溫飽飯食,空心菜淨係掛住搞國民黨,同泛民一樣咁垃圾

冇話唔搞得既
不過市民覺得dpp搞完對佢地生活完全冇幫助
始終長期都係狼來了

冇話唔搞得既

你搞可以架
講呢D可以俾到你選民有著數先得架
講統獨得黎要國民埋單有春用咩
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

始終長期都係狼來了

其實台灣既民間保護網應該都幾strong
一見到共匪應該會即刻會有所行動
培養民間勢力反共點都好過用政府資源
一黎費事俾人話浪費資源搞政敵
二黎冇咁多約束

始終長期都係狼來了

其實台灣既民間保護網應該都幾strong
一見到共匪應該會即刻會有所行動
培養民間勢力反共點都好過用政府資源
一黎費事俾人話浪費資源搞政敵
二黎冇咁多約束

保咩護,點緊點返大陸搵錢啊
就算搞統獨公投,統一都好大機會贏
聽完就火都來
https://www.youtube.com/watch?v=moXrlC-9QUA
試下林鄭咁講睇下點
而家最希望都係柯選2020
唔係又係2舊屎對決
聽完就火都來
https://www.youtube.com/watch?v=moXrlC-9QUA
試下林鄭咁講睇下點

冇話唔搞得既

你搞可以架

最慘係南部綠營長期掌政,唔少年輕人在地搵唔到食被迫北上天龍國甚至要去大陸工作,呢啲例子對急獨派而言就梗係投共無誤,但佢地根本冇俾過年輕人有其他更好選擇。

利申有高雄人朋友一個在北京一個在澳洲工作。
唔係又係2舊屎對決

佢執政會點我都真係想睇下
唔係又係2舊屎對決

柯市政滿意度
唔係又係2舊屎對決

柯市政滿意度

上返去啦
佢自己都認左,頭一年幾搞屎棍
冇話唔搞得既

你搞可以架

最慘係南部綠營長期掌政,唔少年輕人在地搵唔到食被迫北上天龍國甚至要去大陸工作,呢啲例子對急獨派而言就梗係投共無誤,但佢地根本冇俾過年輕人有其他更好選擇。

咁呢D你單係地方政府配合做到又有限既
但老實以台灣個產業結構個D
我真心唔覺得呢個問題係有解
你搞可以架

咁呢D你單係地方政府配合做到又有限既
但老實以台灣個產業結構個D
我真心唔覺得呢個問題係有解

高增值同低增值產業嘅銷售區根本應該唔同, 走去賣農產品俾東南亞, 點會唔死?
認真,無論港獨定台獨也好,嘗試在論述唔好過份政治立場化,多啲試下經濟生活上能夠俾人民感覺你可以帶俾佢地三餐溫飽!

如果做唔到,乜獨一世只活在口腔之中
認真,無論港獨定台獨也好,嘗試在論述唔好過份政治立場化,多啲試下經濟生活上能夠俾人民感覺你可以帶俾佢地三餐溫飽!

關sir 今鋪咁正常嘅

急獨派識顧全大局嘅,就唔會搞到綠營雞毛鴨血攬炒啦
縣市長同議員里長本來就係處理市政為主,硬係有班on9無限上綱到意識形態之爭,冇人buy就屌票諉過於人,總之有問題就係KMT嘅錯,綠營嘅問題就一定係DPP嘅錯,永遠都唔關獨派嘅事
唔係又係2舊屎對決

佢執政會點我都真係想睇下

立法院無票只會比藍綠夾死

急獨派識顧全大局嘅,就唔會搞到綠營雞毛鴨血攬炒啦
縣市長同議員里長本來就係處理市政為主,硬係有班on9無限上綱到意識形態之爭,冇人buy就屌票諉過於人,總之有問題就係KMT嘅錯,綠營嘅問題就一定係DPP嘅錯,永遠都唔關獨派嘅事

一日唔改善,一日只會錯下去

關sir 今鋪咁正常嘅

Sure
聽龍介仙講台語聽到上咗癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞