[推到完場] 台灣九合一六都選舉

784 回覆
18 Like 9 Dislike
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

講真入面冇乜幾個識得台灣政情,總之只係抱住一個原則,獨=好,含淚投票都要捧。

李登輝:台灣已經係主權獨立國家

隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

講真入面冇乜幾個識得台灣政情,總之只係抱住一個原則,獨=好,含淚投票都要捧。

民進黨係一例一休同勞基法個立場同自由黨冇分別
呢啲咁近身嘅嘢見到個黨居然係咁仆街嘅仲點會理乜嘢台唔台獨,勞工權益講緊嘅係分分秒秒都同自己人生有關嘅嘢,台獨可能一世都只係見到維持現狀
所以與其去blame啲人離棄dpp不如睇下係乜嘢原因搞到咁,不過有啲人就係死牛一邊頸選擇自我蒙蔽

(利申:認為台灣島上任何一個政黨都係垃圾)
朱學恆個page好多人去陳其邁個場呃便當po晒上去,頂佢個肺好撚豐富

如係台灣好想去岐山果場感受下,但晚上8時已冇巴士,痴線,D人點走

自己去嘅本地人一定係坐電單車,外地先要捷運駁巴士的士入去。如果收場比較遲,可以搏下黃的士或者順風車車你返車站。
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

呢啲咁近身嘅嘢見到個黨居然係咁仆街嘅仲點會理乜嘢台唔台獨,勞工權益講緊嘅係分分秒秒都同自己人生有關嘅嘢,台獨可能一世都只係見到維持現狀
所以與其去blame啲人離棄dpp不如睇下係乜嘢原因搞到咁,不過有啲人就係死牛一邊頸選擇自我蒙蔽

韓國瑜諗住等辯論先來鞭佢?

其邁同台北市議員上節目都好像小學生吵架咁,同韓總辯論大冒險
韓總20年前參選立委政見,真係屌打現在2黨

韓國瑜當時的政見有「3大反對,5大要求」,分別是反對台獨、反對分化、反對貪腐,以及強化治安、幼兒福祉、經濟景氣、人民權益、慈善宗教。起底人認為他的政見展現的是深植心中的價值信仰,而在強化治安的部分主張亂世用重典,提出鞭刑、強暴累犯去勢等嚴刑,更是令人不寒而慄。

沒想到鄉民們看到這20年前的政見被翻出,不僅沒有撻伐韓國瑜,反而大讚這20年前的政見到現在都適用,「20年前就知道統獨玩假的,意識形態拖累台灣」、「可能要改喊選總統了」、「20年前就想到要鞭刑廢物跟強暴犯去勢,真有遠見」、「這真的是要打韓嗎,感覺是神助攻」、「這選總統應該高票當選了」。

以韓國瑜嘅口才,應該夠吊起佢來鞭

但陳稍為下風,已經甚麼招也要出,3個月前佢當韓總係隻狗,求佢辯論一定say no

立委既辯才仲差過賣菜佬係咩玩法

當天王世堅以為可用強勢ko佢
點知俾韓總一戰成名

韓國瑜都做過立委,當年反枱事件發起火上來嘅氣勢連阿扁都買佢怕,陳其邁本來就唔係能言善辯嘅人,加埋後面十常侍淨係識嘴砲,真係有辯論睇的話應該仲慘烈過柯P對姚丁果場

韓國瑜都做過立委,當年反枱事件發起火上來嘅氣勢連阿扁都買佢怕,陳其邁本來就唔係能言善辯嘅人,加埋後面十常侍淨係識嘴砲,真係有辯論睇的話應該仲慘烈過柯P對姚丁果場

丁丁依D人對柯P死硬

點知俾韓總一戰成名

真·造王者王世堅,呢輪見佢上節目都有啲收斂,唔知係咪黨部驚佢越屌對面越多票
https://youtu.be/xhdWv-9rzaw

好好笑

介神
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

反國民黨反撚到傻上腦,係唔係都屈9人國粉
十足販民啲on9粉絲咁,你唔支持佢你就係投共

唔小心負皮左 sor 真無心
朱學恆個page好多人去陳其邁個場呃便當po晒上去,頂佢個肺好撚豐富

如係台灣好想去岐山果場感受下,但晚上8時已冇巴士,痴線,D人點走

我係旗山人啊hi

我係旗山人啊hi

咁你估會爆場嗎?

我係旗山人啊hi

咁你估會爆場嗎?

審慎樂觀
龍介仙傳如韓總當選,空心菜會考慮以大陸資金助選等問題dq韓總,並預告一定會暴動。

我唔信,依步咁盡,只有迫佢立即選總統及全國示威

點知俾韓總一戰成名

世堅好似成日幫人成名
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

English Choi: 勞工是民進黨心裡最軟的一塊

點知俾韓總一戰成名

真·造王者王世堅,呢輪見佢上節目都有啲收斂,唔知係咪黨部驚佢越屌對面越多票

費事條友愈幫愈忙

陳仔本身冇咩soundbite
班十常侍又廢,俾著我真係唔去好過去,攞架黎掉有咩好
龍介仙傳如韓總當選,空心菜會考慮以大陸資金助選等問題dq韓總,並預告一定會暴動。

我唔信,依步咁盡,只有迫佢立即選總統及全國示威

唔會咁癲掛

除非民進黨係高雄做左d 唔得光嘅野啦
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

台灣人聽咗幾十年統獨已經厭
始終長期都係狼來了

所以民進黨打統獨,共產黨滲透根本無共鳴
選民關心嘅係經濟,你唔掂就換人做
“It's the economy, stupid”
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞