[推到完場] 台灣九合一六都選舉

711 回覆
17 Like 9 Dislike
國民黨彰化縣長因韓流追到55波,候選人張麗善昨辭立委背水一戰,搞到其餘立委身份的候選人要做選擇,好正。

陳其邁咁情況下,相信唔辭唔得,不過如果佢是第一人走出來,加分效果大增。

所以佢地第一個反應就係話張麗善扮野,有心就應該一早辭
國民黨彰化縣長因韓流追到55波,候選人張麗善昨辭立委背水一戰,搞到其餘立委身份的候選人要做選擇,好正。

陳其邁咁情況下,相信唔辭唔得,不過如果佢是第一人走出來,加分效果大增。

陳識選舉就唔會搞到咁,自己民進黨初選完左就懶懶閒
今次選舉係咪搞埋同性婚姻合法化公投?
https://youtu.be/xhdWv-9rzaw

好好笑

同性婚姻合法化其實係司法院大法官裁定,一定要改法例。
而家公投焦點係修民法(改原有婚姻制度)定立專法(如同外國民事結合制度)

而家公投焦點係修民法(改原有婚姻制度)定立專法(如同外國民事結合制度)

唔怪得有個les插畫家呢期係咁叫人投票

但係我又唔想支持護家盟班陷家剷,同香港d藍絲廢老無分別

唔怪得有個les插畫家呢期係咁叫人投票

但係我又唔想支持護家盟班陷家剷,同香港d藍絲廢老無分別

入得票站可以唔拎公投票,再唔係投廢票白票都可以,不過今次有十張公投票,另加起碼三張地區票,簡直眼花瞭亂

睇報紙今天決定,可能變雙失青年
國民黨2016果陣,好多人話佢地永不翻身
依家2018佢地捲土重來,仲要氣勢咁好
可想而知民進黨幾差

彰化wor 由頭帶到尾
國民黨2016果陣,好多人話佢地永不翻身
依家2018佢地捲土重來,仲要氣勢咁好
可想而知民進黨幾差

當時全世界覺得要翻盤係晚小英做完8年之後
點知隨時連任失敗
南區又死守
breaking
陳其邁辭任立委
想破釜沉舟
breaking
陳其邁辭任立委
想破釜沉舟

而家失勢先來辭
過埋KMT1111六都造勢晚會,拜託韓國瑜唔好再去陪丁丁攬炒啦,人地差唔多傾全國之力對付緊你架
breaking
陳其邁辭任立委
想破釜沉舟

太遲,而且不是第一個跳出辭,
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

反國民黨反撚到傻上腦,係唔係都屈9人國粉
十足販民啲on9粉絲咁,你唔支持佢你就係投共
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

又係果種所有嘢都係統獨嘅傻西.
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

根本兩者一鳩樣,都係無視個黨既惡行,屌鳩人離棄佢地
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

根本兩者一鳩樣,都係無視個黨既惡行,屌鳩人離棄佢地

急獨派啲傻鳩除左騎劫民進黨之外仲識乜?投KMT等於投共,投柯P因為佢講過二岸一家親又等於投共,但民進黨全面執政嘅縣市又越做越霉。

條友以為果度係香港咩,屌票就有票
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

講緊我?
朱學恆個page好多人去陳其邁個場呃便當po晒上去,頂佢個肺好撚豐富
隔離個post真係
用香港角度睇台灣政治

講真入面冇乜幾個識得台灣政情,總之只係抱住一個原則,獨=好,含淚投票都要捧。
朱學恆個page好多人去陳其邁個場呃便當po晒上去,頂佢個肺好撚豐富

如係台灣好想去岐山果場感受下,但晚上8時已冇巴士,痴線,D人點走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞