[推到完場] 台灣九合一六都選舉

711 回覆
17 Like 9 Dislike
如韓總攻下高雄,不致於選總統,但人大於黨情況下,想當總統的候選人必須向他開出條件,是甚麼?

過咗王金平再諗la

已是2018年了,王金平果套已經20年前,柯韓同Trump依D領袖,可以利用同尊重派系,但不會怕派系,因為佢地力量來自龐大的基層,有力量自然有無數的王金平同類送錢送人

而且重申,正藍恨王金平入骨,根本王毫無群眾基礎,註定與大位無緣

王金平今次拉咗咁多人台,按照政治倫理,王金平對下任國民黨出戰總統人選影響力極大。
當然我都覺得佢唔會出去選,都80無謂搵啲咁嘅嘢嚟搞,但係如果你想掛黨藉出去又想贏嘅話,咁你一定要得到佢嘅支持先。
過咗王金平再諗la

已是2018年了,王金平果套已經20年前,柯韓同Trump依D領袖,可以利用同尊重派系,但不會怕派系,因為佢地力量來自龐大的基層,有力量自然有無數的王金平同類送錢送人

而且重申,正藍恨王金平入骨,根本王毫無群眾基礎,註定與大位無緣

王金平今次拉咗咁多人台,按照政治倫理,王金平對下任國民黨出戰總統人選影響力極大。
當然我都覺得佢唔會出去選,都80無謂搵啲咁嘅嘢嚟搞,但係如果你想掛黨藉出去又想贏嘅話,咁你一定要得到佢嘅支持先。

no 群眾同時憎兩黨,白色力量及韓總才會起,用回舊國民黨果套死硬。

你想2020選立委,你要韓總支持還是王支持。

韓一個人政治力量已經令國民黨各候選人支持度不停增加,王金平只是想去收割成果,但實際上人人只想揾韓總站台,主是韓總
韓總凍蒜

no 群眾同時憎兩黨,白色力量及韓總才會起,用回舊國民黨果套死硬。

韓一個人政治力量已經令國民黨各候選人支持度不停增加,王金平只是想去收割成果,但實際上人人只想揾韓總站台,主是韓總

啱呀
整合候選人唔計,出錢中部唔計,同冮啟臣傾掂數都唔計

啱呀

我由頭到尾都係講緊王金平係黨內ge勢力 對出選總統有莫大嘅影響力,關兩個人立為單挑乜嘢事,logic真係犀利到

柯志恩有份出席嘅節目,你可以睇下啲留言,有唔少人係會屌佢想拉韓國瑜去幫KMT復辟,呢種態度就係朱學恆提到KMT舊派忍唔忍得住氣同之後會唔會引爆柯韓矛盾嘅關鍵。
其實唔明韓國喻點解咁多人撐,成日話人又老又窮
利申:成個fb都係深綠同溫層

老: 年輕高學歷高技術嘅搵唔到食被迫北漂外漂
窮: 農民菜價被吳音寧主政嘅北農壓抑,水果豐收賣唔出+旅遊業不振+港口貿易不景氣

同以前港共話販民議員去美國唱衰香港一樣,如果唔係事實,又點會咁多人有共鳴?韓國瑜講完呢句口號都睇怕俾高雄人屌到收皮,唔會再有之後嘅空軍大轟炸同鳳山登陸戰啦。

提出來果陣,個個高雄人都話好嬲,之後冷靜就開始諗到底係咪真係咁,咁就又做到個聲音出來

我fb個同溫層好多人拎數據出嚟反駁,又有人拍飛機片喎,真係咁差?

啱呀

我由頭到尾都係講緊王金平係黨內ge勢力 對出選總統有莫大嘅影響力,關兩個人立為單挑乜嘢事,logic真係犀利到

王金平蟄伏咁耐,難得有機會俾佢做一次造王者,點會唔出人出錢?以現時KMT嘅實力,要在2020同民進黨爭總統仍然好勉強,佢將籌碼押在韓國瑜身上,某程度上都係睇好佢日後有能力靠爭取南部泛綠勢力同中間選民支持,成為潛在可以挑戰大位嘅人選。
過咗王金平再諗la

你玩得選舉同我講靠咩選民支持
你試下當撈侵同柯P冇共和黨民進黨佢地會上到呢個位
錢資源選舉機器呢D你邊到變出黎
真係唔駛睇佢地點上位架喎
當撈侵家陣總統就話可能有能力組個侵黨出黎
市場咋家陣
人氣變換成實實在在既選舉資源你估容易?
過咗王金平再諗la

市長咋家陣

柯志恩有份出席嘅節目,你可以睇下啲留言,有唔少人係會屌佢想拉韓國瑜去幫KMT復辟,呢種態度就係朱學恆提到KMT舊派忍唔忍得住氣同之後會唔會引爆柯韓矛盾嘅關鍵。

總之韓總如果現在有咁大群眾力量傻到去痴埋D舊派,咁只證明佢冇料。 至於錢,現在有咁大群眾基礎,要錢要糧大把人投資,唔駛靠班老人家

總之韓總如果現在有咁大群眾力量傻到去痴埋D舊派,咁只證明佢冇料。 至於錢,現在有咁大群眾基礎,要錢要糧大把人投資,唔駛靠班老人家

開心就好
兩黨政治,最難顛覆。

市場咋家陣

你有力量大把人投資,派系力量在台中或南台灣仲存在,但影響力是少了,韓這一戰從沒靠黨務系統,初頭打空戰,逐漸靠媒體,之後資源才源源到,人人想收割成功。

鳳山一場,宅神說國民黨D老人及立委上台一9up ,立刻被台下嘘,5萬人只是想看韓,現情況是國民黨極需要韓,自然韓的話事權高,不是你出錢出力就可以指揮韓,你唔出大把人想照顧韓,政治現實是咁。

市場咋家陣

你有力量大把人投資,派系力量在台中或南台灣仲存在,但影響力是少了,韓這一戰從沒靠黨務系統,初頭打空戰,逐漸靠媒體,之後資源才源源到,人人想收割成功。

鳳山一場,宅神說國民黨D老人及立委上台一9up ,立刻被台下嘘,5萬人只是想看韓,現情況是國民黨極需要韓,自然韓的話事權高,不是你出錢出力就可以指揮韓,你唔出大把人想照顧韓,政治現實是咁。

個D人係咩人?咪就係你口中所講既老人囉
有權有錢既唔係你成日串既所謂老人係咩啊

開心就好
兩黨政治,最難顛覆。

白色力量能夠崛起要拜藍綠兩大黨嘅官僚體系老化守舊所賜。三方競爭下選民不需要再受意識形態綑綁,某程度上都可以加速藍綠政黨嘅世代交替,唔駛下下都要含淚投票。
韓大於藍都討論左一段時間,之前謝龍介就提過台南市選議員嘅個個都係掛同韓國瑜嘅合照,冇乜人掛高思博
情況有啲似台北嘅民進黨,除左柯黑派之外冇人敢將自己個樣同姚文智拍埋一齊

但係姚文智會自動波掛好

你唔掛我合照?我叫黨中央踢你出黨

幾個月前年代向錢看吳子嘉就開始恥笑姚文智係草包,酒店梁直頭話黨部收到對吳董嘅投訴,佢咪又係繼續日日去各個台恥笑姚文智

其實大家心中有數啦
扶不起的小智

開心就好
兩黨政治,最難顛覆。

白色力量能夠崛起要拜藍綠兩大黨嘅官僚體系老化守舊所賜。三方競爭下選民不需要再受意識形態綑綁,某程度上都可以加速藍綠政黨嘅世代交替,唔駛下下都要含淚投票。

問題就係有幾多
但係姚文智會自動波掛好

你唔掛我合照?我叫黨中央踢你出黨

幾個月前年代向錢看吳子嘉就開始恥笑姚文智係草包,酒店梁直頭話黨部收到對吳董嘅投訴,佢咪又係繼續日日去各個台恥笑姚文智

其實大家心中有數啦
扶不起的小智

佢扶不起唔緊要。

佢一心要綁埋其他民進黨員一齊跳海先正

開心就好
兩黨政治,最難顛覆。

點解你會覺得兩黨係會唔識變任你食
老: 年輕高學歷高技術嘅搵唔到食被迫北漂外漂
窮: 農民菜價被吳音寧主政嘅北農壓抑,水果豐收賣唔出+旅遊業不振+港口貿易不景氣

同以前港共話販民議員去美國唱衰香港一樣,如果唔係事實,又點會咁多人有共鳴?韓國瑜講完呢句口號都睇怕俾高雄人屌到收皮,唔會再有之後嘅空軍大轟炸同鳳山登陸戰啦。

提出來果陣,個個高雄人都話好嬲,之後冷靜就開始諗到底係咪真係咁,咁就又做到個聲音出來

我fb個同溫層好多人拎數據出嚟反駁,又有人拍飛機片喎,真係咁差?

唔係咁講既話點叫d北漂番黎投票先
後生知經濟唔掂先會上台北發展姐
唔係邊有人上去
但我覺得點解韓國渝上到真係靠Donald Trump果隻”Make 高雄 great again”
你見佢政見其實真係有d不切實際,不過市民覺得可以俾佢試下,睇下會唔會更好

陳仔佢d政綱其實都唔差,佢係太睇少韓國渝呢種人 陳菊操番盤都難打啦 韓國渝一早打緊農會,真心唔知陳菊點tum掂班友番黎
陳仔果班底似倒米多過幫手
開心就好
兩黨政治,最難顛覆。

點解你會覺得兩黨係會唔識變任你食

我咪講左會加速世代交替咯,你睇到我邊句好似你咁講麻煩點出來thx

唔係咁講既話點叫d北漂番黎投票先
後生知經濟唔掂先會上台北發展姐
唔係邊有人上去
但我覺得點解韓國渝上到真係靠Donald Trump果隻”Make 高雄 great again”
你見佢政見其實真係有d不切實際,不過市民覺得可以俾佢試下,睇下會唔會更好

陳仔佢d政綱其實都唔差,佢係太睇少韓國渝呢種人 陳菊操番盤都難打啦 韓國渝一早打緊農會,真心唔知陳菊點tum掂班友番黎
陳仔果班底似倒米多過幫手

咪儍啦,舊年年尾到今年年頭高雄初選打到七彩,依家夾到所謂十常侍,根本面和心不和,如果唔係做乜花媽要番高雄操盤呀!
06年,國民黨都攻唔下高雄,今次唔會易過上次
06年,國民黨都攻唔下高雄,今次唔會易過上次

06年個次陳菊競選總幹事陳其邁係冷靜期宣稱捉到國民黨走路工證據,結果以千幾票偷雞,事後法院證明全屬新聞,事後不了了之。

仲未計98年吳敦義中婚外情抹黑先輸三千票,根本上原高雄市區國民黨無表面咁弱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞