【氣象】一吹北風就灰鳩天,咁都唔叫霧霾叫多雲?

44 回覆
73 Like 3 Dislike

你老母閪你同我講呢d唔係霧霾,呢d叫天晴?
一吹北風就咁,政府話唔關大陸霧霾事?!

特區政府都係到愚民 大陸人到2018年都仲係咁自欺欺人,香港政府又倒退埋一份!無雞啼就無日出咩屌你老母

外國無工廠咩?一樣有

但係大陸人做工廠就撚到乜標準都唔撚守,環保標準唔撚守安全標準唔撚守,淨係諗點樣搵錢

咩叫 可持續發展,係做完呢單仲有第二單可以做

唔環保唔安全,你做3 40年就搞到好似鬼國咁

一味識得賄賂d官比你鳩排污,排撚完又點,玩鳩死自己係到吸霧霾,屌你老母

仲話玩到2025,共產黨出年都唔知過唔過到

仆街啦!
反政府囉
霧你老母霾支那仔
香港本身叫煙霞
光化學毒霧 photochemical smog
熊你老母臭閪豆沙
香港叫紅豆沙
根據香港天文台資料,當近地面的空氣,因水氣凝結成細微的水滴懸浮於空中,而令能見度下降至1公里以下、相對濕度又超過80%時,就稱為「霧」;若能見度介乎1至5公里之間,就稱為「薄霧」。但假如空氣中有大量混有微小塵粒、煙、鹽、灰等污染物的懸浮粒子積聚,令能見度下降至5公里以下,而同時相對濕度低於80%,便稱為「煙霞」,亦即是「霧霾」。
ok
煙霞個名太靚
唔應該用喺哩到
如果真係理埋環保安全

支那制產品邊有競爭力 靠冇環保安全先做到咁平

東南亞工廠其實都係衰貪污、唔環保安全、人工低過支那先搶得贏支那

講到尾都係消費者追逐性價比,價格平先造就到依個扭曲國度

左膠其實一向都想推返依個資本主義設定
你今次仆街啦,喺連燈唔可以講環保㗎
巴打,
香港一吹東北風, 就係呢d 環境.
好狗耐了.
起碼超過10年.
之不過, 呢幾年,
離晒罩....

可以點?

早幾年, 去過內陸區,
某一天,
哇, 你老味,
堅辛苦.
空污指數直逼咖喱國.
返大陸,只要一過左香港關,已經係灰撚到想嘔
唔係鬼國其實都有藍天
今日係唔係吹北風
今日呢
有冇睇日子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞