究竟係Ctrip on9定樂桃航空垃圾

91 回覆
5 Like 65 Dislike
email去航空公司問
之前有間唔知咩國家既公司, 結果要親自問航空公司confirm
試過一獲類似 情況改左係澳門酒店(JW) 下晝三點到都話住客名單冇我 好彩櫃臺妹妹好服在追佢地先追到番黎 都差唔多三點九
兩間都on9
之前朋友坐日狗樂桃 去到機場先知取消左 仲要冇任何賠償

蝗國野ctrip就聽過唔止一次出事
點解廉航取消要賠比你 去歐洲坐廉航d規矩仲嚴 想要保障咪買因航囉
又唔係打風又唔係冧樓取消都唔洗賠?
我自己好少坐亞洲廉航(除左東南亞都唔會去亞洲旅行)
歐洲坐過ryan 飛馬 pobeda
如果有買旅程保障點都有賠
但間航空點都會送住宿加幫您安排班次
日狗樂桃只係幫我朋友安排左第二日航班就冇其他人表示(佢都有加保障)

Btw 因航不了

LCC不嬲都除左退錢唔會額外賠償架啦
你講歐洲例子,你自己都識講「如果有買旅程保障」即係佢個保險賠俾你,唔係航空公司賠
買野前睇清楚條款是常識吧?
板你老母
戈你老母
都你老母
屌你老母
有名你叫支Cheap啦 咁都用
7月去台灣嗰陣都用咗trip.com買機票,好彩冇事順利去轉旅行
On9 至會用支那既携程
ctrip會同airline以旅遊社身份拎位,再係佢地自己個網上面賣平過官方個價少少。

所以係轉上轉,其實唔穩陣。
fb group好多人話用咁多次都冇事/一定係你有問題
用ctrip 訂過酒店同機票又冇咩事。
不過之前其實都淆淆地,所以叫佢即刻send 張itinerary 黎,係番official 網再check 。
酒店就邊度訂都好都要send email 去酒店confirm。
支那野係咁
ctrip
邊間啊, 係咪hk express
我用左trip.com 買機票
比你嚇一嚇即刻上香港航空個網check
好彩查詢見到張票已confirm
訂完後收到 e ticket 未?
未有既話就算有哂確認訂單,email 都冇用,係你on 9左因為用屍cheap
有都冇用
隨時係判上判嘅不明來歷飛(eg里數飛)之後爆咗出嚟畀carrier一個cancel就
轉個domain買間香港公司返嚟就可以洗底

你話生活常識=零雞蛋嘅港豬嘅錢幾易呃呀
乜都齊呀
三娘教子,當交學費
三娘 = cheap 屍cheap 永off
用過一次Ctrip訂中華去台北
訂之前都知呢間野咩料
但因為真係平多啲同講明即時確認先同佢訂
雖然最終無問題
但下次都不了
而家用Online agent只用zuji
用CTRIP 你咁樣玩尻老豆呀
係唔係當年叫佢買遊戲機買錯佐, 而家報仇啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞