究竟係Ctrip on9定樂桃航空垃圾

91 回覆
5 Like 65 Dislike
ctrip on9
ctrip聽唔少呢啲野
唔知出於咩原因
ctrip成日取消人訂單
最離譜見過有單 登機前取消人哋張機票 , 俾人投訴後ctrip夠膽死連booking record都消失埋做假,好在事主keep晒record
樓主最on9 用支google下都知幾撚伏
呢間野出名。。臭曬
經Ctrip呢類agent訂機票/酒店,佢未必會即時同你落單
而係hold一段時間等價錢平d先買食差價

如果價錢冇再平過咪同你講full哂退番錢俾你但係如果佢冇再同你講返既話咪變左你拎住個唔存在既booking去機場,結果就好似樓豬咁
點解廉航取消要賠比你 去歐洲坐廉航d規矩仲嚴 想要保障咪買因航囉
好人好者做咩用ctrip?
咁就算係廉航,如果係佢取消嘅話都有得退錢嘅
其他賠償就冇,自己買保險啦
我每次喺第三方度買完機票
一定會攞住個booking reference去番航空公司(s)嘅網站度攞番個itinerary先
如果就咁攞攞唔倒,我都一定會搵客服confirm番張機票先
唔用ctrip 可以用乜
其實香港版trip.com=ctrip
平幾多都唔敢經中介買機票
用開Expedia
只係見過一個親共friend用ctrip
講佐咁多年都用ctrip, 坐佐幾耐?
直接樂桃買好難?
永遠無資料
信用卡比人盜用
唔係即出機票嗰啲,幾平都無用啦。

樂桃唔垃圾,樓主同Ctrip 先垃圾。

又唔係打風又唔係冧樓取消都唔洗賠?
我自己好少坐亞洲廉航(除左東南亞都唔會去亞洲旅行)
歐洲坐過ryan 飛馬 pobeda
如果有買旅程保障點都有賠
但間航空點都會送住宿加幫您安排班次
日狗樂桃只係幫我朋友安排左第二日航班就冇其他人表示(佢都有加保障)

Btw 因航不了
仲有間agent 叫edreams 都唔好用
西班牙野黎好似
網上好多劣評
上次book 機票隔成5日先確認 條hotline d人英文口音勁難聽
ctrip = cancel trip
唔係唔知下話
所以我永遠買機票都係去航空公司買
幾平都唔用ctrip/Trip是常識
慳9999次但一次出事都蝕
用ctrip.....
仲要揀樂桃.....

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞