究竟係Ctrip on9定樂桃航空垃圾

91 回覆
5 Like 65 Dislike
事源我早幾日幫老豆係ctrip買香港飛大板既機票,跟住佢check in戈陣話老豆冇係個名單入邊,但係我email已經收曬確認訂單戈d message,比番佢地睇佢地就話係第三方公司未過數比航空公司,之後要我老豆補番1320,成件事都底係咩問題。有冇巴絲遇到過,同埋可以點算?
大陸野係咁上下
大陸野係咁上下x2

係Ctrip 幫襯返支那地區行程先比較安全

Btw ctrip出名多呢啲case, 只能怪你on9無上網做下research
C for 支那 Trip for cheap
咁你話呢?
確認訂單是無撚用得
有航空公司張itinerary先穩陣
支那cheap錯
揀支那cheap嘅更錯

講完
有乜理由用Ctrip
我都係第一次訂機票
好撚驚回程又係咁
以後都唔用ctrip 垃圾大陸野
on9
不嬲travel agent 都係咁
直接官網買啦
官方網站買一定冇死
或者Expedia都得
兩間都on9
之前朋友坐日狗樂桃 去到機場先知取消左 仲要冇任何賠償

蝗國野ctrip就聽過唔止一次出事
點解買 LCC 機票都要經其他公司買?
用ctrip訂樂桃係咩玩法
用開trip.com
係咪ctrip d兄弟黎?
係, 其實都幾易睇得出
Ctrip伏到仆街都有人用佢
咪又即係Ctrip
用埋啲垃尻圾既網, 抵你俾錢交學費
地勤仔表示幫客check in 次次no rec 訂9成都係ctrip
唉屌 真係好撚on9
幾年前一路都有用CTRIP
有次訂澳門酒店, 我習慣都send email 去酒店做 confirm . 去到check in 時, 酒店話CTRIP 取消咗我訂單.
有次坐春秋, 又係CTRIP 訂, 廈門飛返香港, 去到廈門機場CHECK IN. 佢話架機取消咗, 佢春秋話搵唔到我, 但經CTRIP通知我. CTRIP 又話搵唔到我SEND 咗SMS 話我知. 2間嘢扯貓尾.
自此永世BLOCK 咗CTRIP 呢間嘢.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞