我懷疑個同事扮弱智玩鳩我

322 回覆
2928 Like 30 Dislike
話說公司請左個女仔返黎under我
我心諗 我已經人工夠低架啦 under我果條友究竟幾錢人工
咁唔理啦 又唔關我事
到開始返工 發現佢智力有小小唔正常
講野九唔搭八 教佢做簡單野都教成朝
但係又傻唔哂 聽聞佢讀完副學士畢業 睇英文又ok
上頭就叫我唔好比太複雜既野佢做 怕佢搞唔掂
咁我其實對佢冇乜感覺 都係照教佢做野 叫佢入下資料同filing 複雜小小既都係我做
起初都冇乜野 跟住有次帶佢去銀行 等燈位果陣佢無啦啦問我 佢用個髮夾(有隻不知名公仔)會唔會好似小朋友 我都唔知點答 就擰歪面扮睇有冇車冇應到 佢重問多次 咁我嗯左聲就冇睬佢
行行下又話我地兜左路 行遠左 我就話你直行先轉右同轉右再直行冇分別架 佢都係覺得兜遠左 我都唔知點答佢 就冇理佢 佢以為我嬲 全程係咁同我講對唔住 我話冇嬲佢都照講 咁我都係冇理佢 搞掂d野就帶埋佢返公司

好喇 有日放工 我走佢又走 係後面fing哂手嗌我頭頭~等埋我呀 我一聽到就急步行去lift 尷尬到癲

又成日走過黎我個位度扮貓叫 哇屌 第一次無啦啦係我後面喵嚇到我彈起 問佢做乜 咩事 又唔答 繼續喵 喵完就問我有冇野比佢做 我心諗 我都唔知有咩比你做 樣樣都話驚你唔識搞亂左 次次佢走埋黎我就要搵野比佢做 好鬼大壓力 好死唔死佢開ot都同你做埋佢 第二日又走埋黎喵

重有其他事例 費事講 重點黎喇
頭先lunch聽到佢講電話 大慨係打去中銀check下佢之前交既信收到未
竟然講野有文有路 短短幾句交代哂成件事先開始問
另外 好多人對答都會er一秒諗一諗先開始講
我留意到佢冇er過 人地一問佢就答 又快又清晰
人地話check唔到 比第二個number佢 佢又識問e加打去會唔會食緊lunch 通左要撳邊個制
好似變左第二個人咁 重有用開credit card添

我e加諗 究竟我蠢定佢蠢 佢會唔會扮弱智玩緊我
樓豬on9
食左佢
引你注意
佢成功了
應該點做
下次單獨相處嘅時候Check吓人地有冇出水
btw 佢31歲
靚唔靚 柒唔柒
智力正常就係樓主under返佢
肥柒
問佢有冇男友, 冇就做佢男友

個重點都係肥柒老
雪莎雪莎旋 朱古力旋
外表睇唔出咁大
喵你係想扮可愛姐
仆街你話人扮弱智
憑自己本事單身
同埋佢有時會企起身眼定定望實你
到你發現佢再問佢咩事先開口講野

我以為甜故添
擺明對你有意思
等你做主動咋
唔識做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞