89年經典神劇《義不容情》重播

29 回覆
12 Like 2 Dislike
正呀

《義不容情》重播!TVB在深夜重播《珠光寶氣》後,於11月11日重播韋家輝監製,黃日華、溫兆倫、岳華、劉嘉玲、藍潔瑛、周海媚等主演的超經典劇集《義不容情》,相信又掀起煲劇熱。

https://topick.hket.com/article/2190735/TOPick%E6%9F%B4%E7%8A%AC%E5%87%BA%E5%8B%95%20-%2089%E5%B9%B4%E7%B6%93%E5%85%B8%E7%A5%9E%E5%8A%87%E3%80%8A%E7%BE%A9%E4%B8%8D%E5%AE%B9%E6%83%85%E3%80%8B%E9%87%8D%E6%92%AD%E3%80%80%E6%BA%AB%E5%85%86%E5%80%AB%E6%8E%A8%E9%82%B5%E7%BE%8E%E7%90%AA%E5%87%BA%E7%81%AB%E8%BB%8A%E4%B8%80%E5%B1%8D%E5%85%A9%E5%91%BD?mtc=10012

一生何求
https://www.youtube.com/watch?v=Jhw2qT0hXWw
幾分傷心幾分癡
https://www.youtube.com/watch?v=7ROu2cjvB88
正喎 等左好耐啦
係咪岳華死先增加咗佢重播機會
我成日覺得邵美琪同商天娥調轉角色會有說服力好多
我覺得岩喎, 唔係為錢為權, 點會鍾意商天娥
溫兆倫嗰啲唔係演技
戲內戲外都係個大仆街
藍潔瑛
頭左幾集就死左
藍潔瑛
幾集就死左
藍潔瑛咁靚, 死法好有意境, 不論義不容情定大時代, 睇住佢簡直係一種享受
人間有情 義不容情
你感唔感受到失去姐姐既感覺呢
商天娥以前定位係靚女黎啵
鹿鼎記佢做陳圓圓同阿坷都係大美女黎
尋遍了卻偏失去 未盼卻在手
唔爭在播埋馬場大亨
韋家輝神劇
頭幾集好好睇, 偷銀包到判刑
藍潔瑛好好戲
佢除左唔同tvb 扭計, 好難覺得佢靚囉
未睇過 但係間唔中就會有人講丁有康呢個角色
終於等到佢重播喇
利申:睇過一次,正到不得了
強力推介
我得到沒有 沒法解釋得失錯漏
電視史上最仆街最人渣嘅角色
呢套嘢教識我
窮仔要發達 唯有食軟飯
會唔會再興番摺紙星星呢
買紙條去摺,
文具舖又有一樽樽咁賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞