[做你的樹窿] 入嚟放低心事同吹水4

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
新仔
有野想講但唔敢講
新仔
有野想講但唔敢講

我都係
6年前,我識到你,我地一直都有傾有講,一個天真既小男孩就咁同你成為咗朋友
5年前,我同你係同一班。有次放學,仲記得你係我手上畫咗個紋身,我個日好夜都唔肯沖涼,因為我唔想無咗你比我既紋身,我覺得我地關係變得更加好。同年,我重遇返佢
4年前,我不知不覺間對佢有其他既感覺,係比朋友更親既感覺,我鍾意咗佢。有一日,我,你,佢都係班房,我死黨將佢叫咗出去,我有少少唔開心,但我呢刻唔記得你仲係班房,我掛住望佢而無留意你,我好對唔住你,但我自己意識到我地關係已經唔再好似以前咁
結局係好慘,但係我真人經歷
3年前,佢有男朋友,我好唔開心,甚至喊。係我最唔開心既時候,你搵我。我好記得你陸運搵我影相,我想翹你隻手影,但你唔肯,之後同你傾咗一晚,最後因為你發燒,我有少少咳而完咗呢一次我當時最開心既夜晚
2年前,係最後1年,我當時淨係考慮過升學既野,無再理太多既事。而去到最後上課日,我係你手上得到一張紙,係寫我對你既所有感受,我寫咗好多野,好多好多,係張紙既背面,我諗咗好耐,1堂?唔係!2堂?係更長時間,我最後寫咗一段字,係真正我對你一直都無表露既感覺,我曾經鍾意你。
1年前,我同你去咗唔同學校讀,你唔再留意我,我亦都變成一位陌生人
直到依家,我都唔知自己可以講咩。我覺得自己好衰,鍾意咗你同佢,直到依家都係。我覺得你已經知道咗,所以無再搵我,甚至好討厭我。如果你睇到,我知你仲好憎我,但我希望你知道,我打呢段文字既目的係想比你知道呢6年我點樣諗你,同埋多謝你過去6年帶比我既一切,一個紋身,一張合照,以及一個開心既晚上。(張相同whatsapp我仲有keep住)

多謝你,陌生人上。
我篇文半個月前打,但一直都唔敢講,我覺得自己好衰,點解可以鍾意2個女仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞