假如你讓一條魚爬樹的話,牠會永遠相信自己是一個笨蛋。

278 回覆
1710 Like 121 Dislike
你呢啲垃圾學人講野
天生我材必有用呀細路
真係每個人都有長處
連智障都可以靠一己之長服務社會
唔可能有廢人
只係社會同制度太垃圾
再加上個人態度問題

我好憎人蠢
但蠢本身係冇罪
我係憎啲人又蠢又自大
好似你咁
細聲話你知
督察垃圾都會收
只睇外形同政治立場
之後有體能有學位就得
樓主呢d心態好唔要得
無睇內文
標題唔錯
曾幾何時聽過一句說話

某啲人之所以失敗,係因為佢無法想像成功嘅人所付出,所犧牲嘅嘢
樓主呢d怨天尤人既廢物老左就會係係屋邨公園un un腳話自己後生幾威幾威果d老野
試下做銀行RM lor if talk得
收入又穩定回報又高
輕鬆個班都4-5皮 又有得搏過百
其實你睇一間分行 至少一兩個sales年薪過100
唔洗咁急 岩岩出黎姐
18fg呻乜撚野
過多十年先出黎呻啦
十年間有際遇同冇際遇都可以好大分別
學之前某個post巴打咁講
30幾歲都開始比拼到大家既分別
到時你再開post啦
Sell屎樓主應該唔會做架喇,跑數狗
呢個世界係適者生存

你遇到既問題,唔係得你有,唔係今日先有,唔係香港獨有。

對比部分國家,香港可能係難玩,但半杯水,睇到d咩,視乎你自己心態。
期望同現實往往差好遠

讀書時每次聽到人放棄夢想

心入面都會笑9佢地

因為我對自己好有信心

依家我個夢想都唔知放左係邊度啦
做數學補習老師躍
香港健身界個朵臭哂你就唔可以做教練?
你係真係有興趣做既洗鳩咁多籍口咩
天生我材必有用
講嗰個係李白呀
見樓主選擇性回覆就知佢有幾垃圾

靠天材都叻唔到一世
平時係ig見好多人由零,玩咩比賽玩到出國比賽代表香港
你估人地背後無付出
就算一個youtuber都有恆心出到一日一片先keep到人氣
一個成功嘅人除左腦仲要靠人同自己努力 如果想成功又唔想付出先,咁返去早d訓教發個好夢
依個世界總要有人飾演配角
有無大叫天生我才必有用之後跳起yeah
一日唔放棄一日都未輸 咁講係好廢,但一直負能量覺得懷才不遇,到你60-70歲就死個時會好後悔好似未盡力咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞