買Let’s go 比卡超之前要知既幾件事

416 回覆
283 Like 16 Dislike
gen5亂到唔想玩
gen6 7都接受到
留名學野
其實showdown真係好多好笑野

showdown random 果隻Fan Rotom no more air balloon
由手機game果邊賺大錢, pokemon company就意識到
舊果啲系統得返老屎忽玩, 新接觸pokemon果堆𡃁仔根本對以前個系統無情義結
最多覺得啲招式屬性相刻, 進化好有趣,有得保留

努力值, 個體值原意唔係想比玩家睇到
之後個個都刷蛋, 新果集比你睇埋
以前細個玩. 邊會理啲嘢, 知道咗呢啲返唔到轉頭, 每集玩時都無咗當初嘅感覺

所以某程度上我覺得回歸返轉簡單reboot, 無可口非
人在日本, 周街都pikachu同伊貝
仲FF有傳統續作班人好心醒下
睇下動畫就知根本想GAME都一齊全面低齡化
黑白嗰陣仲夢想PKM可以青年化
結果走相反路線
dpp

gen 7好玩過gen 6我覺得
等睇廢老用比卡超硬爆大岩蛇
雷道館搵垃圾筒地獄卡關
唔識拎05過黑暗山洞
紫苑鎮嚇到標屎 唔識買眼鏡/公仔過塔頂
唔識買野飲俾4隻門口狗
學招學到冇一招係攻擊招
還我真初代dlllm
我對戰都只係玩到gen5,
GEN5 D天氣隊周街都係,兩邊鬥推,其實某程度上幾爽,
但個環境好悶
BW同XY都好黑
係無啦啦SM變撚哂
另外日子耐左發現SM動畫仲做得好過隻GAME
起碼有得笑某D精靈成日ON9派膠
showdown random battle以前會比air balloon rotom你用
用意不明

而家random抽中rotom唔會有air balloon
打鬥係唔啱、但又互相決鬥
GEN5精髓係BGM
BW10號道路
B2W2每間GYM各有一首專用BGM
當咗製作人係佢人生教練咁
之前random battle 抽中fan rotom 個item 係air balloon
而家改左第2個item 冇再咁on 9
仲記得細個用gameboy玩四色版果陣調較部機既光度都行到個岩石山洞
等正轉好過 電話果隻一出玩咗一個月就del咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞