買Let’s go 比卡超之前要知既幾件事

416 回覆
283 Like 16 Dislike
係cut到少過初版
我玩3DS VC初代好玩過佢
抵啦冇得生蛋
玩番黃版唔好

幾時online plan先送
咁老實講其實每一個新gen都有新野既
重製版果啲就真係擺明sell回憶
暫時除左oras同usum之外我覺得每一集都唔錯
Pkm玩法實在係回合制頂峰

六隻一組pkm自由配對配技已經無限可能性 將回合制組隊對戰個機制發揮得極好 不同於其他rpg有固定幾個角色打法變化有限 pkm 比你自由捉怪組隊個可能性已經可以係千萬萬化

再講pkm當中仲有收集,育成,解謎之類遊戲性,只要響呢個框架上每代出新pkm新劇情新系統 已經無得輸
當然let’s go唔會買 點都唔當佢係正統 等下年可能連新switch
隻game出黎比玩開pokemon go班廢老玩

做入門級就真
咩都唔洗理淨係捉捉捉
Lm
講起故事 我記得xy果集玩頭兩關果陣以為個故事會好長
點知中段就突然加速好快完左
情義結 同pokken一樣就算唔玩都會買黎儲
唔睇名都知邊個post

佢未出都係唔屌得太大力住
只係最近喺度諗
LPLE係針對PGO玩家而隻驚係做得好兒童向
而PGO真係好唔兒童向,見到嘅都係成年人、中年人多過細路
開場Ex-Raid幾乎都要你唔返工返學先打到

同埋佢又要當正傳
但VGC又留返喺3DS
究竟仲想人喺呢隻驚玩啲咩呢

個人感覺成件事係做得好矛盾
唔係因為啲乜嘢系統冇咗,而係佢考慮嘅對象可能一開始就錯咗

都係嗰句,出咗再睇下點
利申驚已訂
我反而想知佢係咪會持續更新唔同代既精靈?利申訂左機波set比卡超版
唔係不嬲都話呢隻係spin off
下年有隻正規gen 8 game?
pkm最好玩個地方就係對戰

淨玩story mode係唔會明
人大左真係無咩心機擦
pkm其中一個做得好既地方就係想輕鬆玩既玩到通關捉埋神獸就夠
想hardcore啲又有成個對戰系統可以慢慢研究
再加埋個ip本身吸引力太強
只要唔好有一集真係柒得太離譜應該都會keep住hit落去
官方歸類做正傳
係玩家唔當佢係
最驚佢lets go會變左一個新系列
間唔中出一集果年就頂左隻"正傳"既位
真係為愛入 舊既特色冇曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞