買Let’s go 比卡超之前要知既幾件事

416 回覆
283 Like 16 Dislike
好多草鋼同螳螂都搞到要戴套
仲有天蝎土神基本一留場就死
之後鬼燈好似比人ban埋
無特色 其實同玩pkm鳩對戰/果陣黃版有咩分別
期待左好耐,一定買
仲有d吉利蛋盔甲鳥 死到一地都係
原本唔諗住玩
見到呢個post同正評數決定要買黎試下
以前po gen 4盔甲鳥一定要帶套
而家都冇咩見ufo lu
單單係圍巾 火+鬼+草+冰 配招可以捉嘅對像已經數都數唔哂
仲未計其他配招
如果自己隊冇帶惡系追擊手就等比人捉多次
可以一人撕破大部分隊聯防真係唔ban都冇天理
ufo都仲有好多 用黎殺草綱同mega綱螳螂

而家直頭無人用盔甲鳥 因為有上位版出現 celesteela (都係比ufo殺 )
我鍾意SubCM多d
入黎踩下吉利蛋就無責任+6 +6
嗰陣係連大呆都要帶套
講開追擊手
以前好鐘意狃拉捉鬼同富迪
而家耿鬼同富迪都快過狃拉
班吉拉最穩陣架啦 食到一下氣合彈
subcm 捉少好多野
不過一捉到就起馬一換二
好憎celesteela
未摸到係咩type celesteela都唔知出咩頂
日月果個殺完buff 最高stat ge 特技好屈
變左老屎忽講舊屎
最鍾意用offensive celesteela陰人
不過成日比mega富迪trace beast boost好大鑊
但好多捉到嘅野都好常見

乜隊都肯定要死兩隻 stall team就死晒
冇特性,同埋 生蛋系統!
純玩收藏既輕玩家表示唔覺有必要要咁樣一刀切舊有要素
輕玩家自然有自己既玩法 慢慢玩 唔刷個體值 都可以玩得好開心
Lm
又唔算一刀切既 下年隻GEN8都會有番
lets go一個系列
下年gen8一個系列

Lets go咪casul玩
下年嗰隻咪以往嘅正傳

又冇話淨係出lets go唔出gen 8
又冇講gen8係lets go玩法

我要玩正傳有嘅野點解唔玩返正傳
定係你想一隻新Title內容同正傳100%一樣?
主要係佢銷售手法有問題
前面都講佢cut片誤導消費者
佢哋自己都唔敢明說取消特性
即係GF自己都知有問題但照做
仲有請打手唱好隻game 買like欺騙消費者
製作人一而再踩舊作舊玩家嚟捧新作
好多玩家最初都係打算買嚟當畀資金佢做新作
後來越睇佢d訪談對隻game由觀望轉為厭惡
個製作人仲要語無倫次自己打自己臉講埋堆矛盾的論點去護航,講真我最初諗住雙版本買波
後來聽到冇野戰都有考慮單版本
後面d內容越來越唔妥先決定唔買
佢如果事先講明都好d,刪完內容仲要剪片扮有果d畀佢剪走既內容
咁都仲要無條件支持?自HGSS之後佢邊次整game有過誠意?
不過我都同意增田好應該收收皮比啲後輩上
個後輩大森仲廢喎(ORAS/SM)
除非你搵返森本茂樹(HGSS/綠寶石)
至少HGSS仲keep住Pokemon 最高傑作個稱號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞