買Let’s go 比卡超之前要知既幾件事

416 回覆
283 Like 16 Dislike
要認真講就係呢隻驚target market唔同啫
其實又唔太擔心下年果隻都會係咁
實比d對戰玩家屌到上天
呢隻玩過一陣覺得一般

可能打開kof覺得個格鬥系統唔吸引/唔慣
最憎呢隻撚樣
仲有gothetelle

但唔否認戰術性非常高
咪講左唔買
第一時間 完全變垃圾
生蛋玩遺傳技同chok違本身我都少做
佢要DEL都冇咩意見

但我好鍾意pkm本身有特性
唔係純粹靠stat 三圍弱少少嘅精靈靠特性先有得玩吓
如果佢一刀切冇哂特性我真係唔會玩
可以話放棄咗pkm franchise 青年至大人market
呢隻唔係冇出過咩 係有傳過會出但最後cancel左定咩
果陣d鬼佬仲係道屌話broken d草綱綱螳螂可以返屋企
其實純粹將Game Freak系PKM放埋一齊
好多都靠特性變強寵
冇左就變stat+typing game
全隊base 600/mega base 700拎哂出黎
其實佢而家都係出返初代151
無特性影響應該唔大
脫殻忍者一扑就死
冇印象呢個 不過呢隻冇得用好過有

有踩影應該同mega恥鬼差唔多level

double switch/voltturn換鬼燈入去d防寵道 替身冥想 STAB 一場點都一換二or以上
showdown冇玩唔清楚,GEN5個陣踏影鬼燈係PO比人BAN,只有初初個段時間有得用下,結果草鋼瘋狂橫行
依加成班屌到隻game地底泥
到時一出就周圍問邊度買平幾十?
幾舊水都咁多陰謀
皮你老母個卡丘
151好似得皮皮同波波球?
隻Pokémon Quest都係GF出喎
呀仲有吸盤小丑
以前gen5應該係玩pokemon online多
印象中個時有分dream world同wifi
dream world就有齊所有夢特 基本上每隊都有隻鬼燈
wifi就淨係有出咗實機拎到嘅夢特 同埋一開始睇到對面全隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞