買Let’s go 比卡超之前要知既幾件事

416 回覆
283 Like 16 Dislike
呢個遊戲係今年持續被內部洩漏左幾個月既正統續作(增田一再堅持佢係正統)

增田表示畫面太真實會令家長唔放心畀小朋友玩,所以特登整到呢個男女老幼都啱既水準
仲有大受好評既跟隨系統回歸

增田話小精靈如果畀人打過會有心理陰影
所以今集冇得打直接丟波,始終暴力係唔啱既

為咗唔駛打野怪練努力,今集改成拎d精靈放生換糖畀人食(至於d糖用咩原材料就...)

增田表示原版要40粒鐘先爆機太麻煩
所以今集得152隻精靈,地點係老屎忽玩家最愛既關東地區,亦大幅簡化到遊戲時數適合現代玩家

雖然今集冇特性系統,但GF好有心咁喺宣傳片畀Mega袋獸用招式動畫係打兩拳既迷昏拳
同時出條片小磁怪食伊貝火招剩一血
令人以為有親子愛同結實特性
感覺好像仲有特性系統咁

考慮到新人可能打唔贏短褲童軍
所以今集可以雙人圍毆npc

因為舊玩家將舊作當生蛋game,令增田好傷心
所以今集冇生蛋,等你班玩家重回正軌

果d唔著衫/泳裝角色,當然要換返件衫先出嚟
咁暴露d家長會唔鍾意架

呢隻game本身好多人罵緊
但twitter 一班網紅喺GF 誠意金邀請上去玩完
個個轉晒口風好評不斷,足以證明好game係多人識欣賞

你見增田講到本作幾咁神就知,不斷踩前作經典踩系列傳統再踩埋舊玩家都要力谷呢隻
絕對有潛力成為HGSS後本世紀最有誠意最有心機既Pokemon 重製Game
最後增田希望我地舊玩家包容吓班新玩家
正如香港人包容班蝗周街痾咁大愛
隨你點講,呢隻一定hit到爆
打咁多字貼圖浪費時間
正評比樓主
但係3鳥同超夢夢要打過先收服得, 巧橙
點都好過製作人有時間㩒住個del制不停上訪談但乜內容都唔肯加
然後鳩吹新作有幾好將被del走既野講成舊作缺點為左玩家好先刪走咁
又踩舊作又踩舊玩家
仲要del完d野又遮遮掩掩,拍條宣傳片仲要特登剪到誤導玩家以為有特性咁
有錢唔做好隻game,反而不斷收買網紅做打手講到呢隻先最符合呢個系列咁
仲有跟go用cp值, 關愛D戰鬥老屎忽唔駛睇6個數字咁多
好在老任請玩果班人一致好評啫 請佢地玩完之後仲要唱衰隻game既就無陰公啦
唔會買
恕我孤陋寡聞 第152隻係咪衝浪比卡超
連登反隻game代表會大賣
結論即係俾錢佢開發下一隻
皮卡丘啊,2018年重比卡超
任天堂依啲奶共公司整隻game整成點都唔應該玩喇
又話小精靈比人打唔好
但又可以同npc 對戰
咁我地係打個人定隻小精靈
全世界反隻game
今舖撐你呀死蛇王
肯定大賣
話知你班hardcore gamer幾多負評都好

利申唔會買等下年
美碌坦呀
無埋等級系統?
無野怪打只可以打人升級?有幾多人比你打
捉怪榨汁用糖升
有等級系統,捉野生怪已經有經驗
唔買,等出返傳統果隻pokemon
小剛Wakanda Forever
個系統應該都一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞