[偽文青的決擇] Fujifilm xt-3 定 xt-20

50 回覆
3 Like 1 Dislike
見xt3出左,拍片特強。電子野又應該有新買新。但我又唔係拍開片,如果純影相,係唔係應該買xt-20?剩低幾千用黎買鏡? 但純影相,xt3同xt20差距有幾多?謝謝🙏🏻
偽文青買黎掛係心口 唔洗哂錢揀呢兩部 買部積木機就夠了
xt3 啦
我揸住部xt20 好想升
咁都要偽得夠真嘅
拍開片?定係心癮大於實際需要?
xt3啦 一步到位
xt20 玩玩下會唔夠玩
利申: 用xt20 只係貪佢細部 幫我用完菲林機之後補返張數碼留底
我都想買部富士機黎玩下 都睇緊呢兩部
部牛龜70D 加隻SIGMA 17-50 2.8 好重 次次出街都好似擔泥咁 我心思思想換機
我同巴打個情況差唔多。
我部60d加支sigma鏡成1.2kg重,計過如果轉xt3加kit鏡會輕300g
你無心拎機出去影, 輕左300g 你都係唔會拎出街影
我多數去旅行用,但而家年紀大左發覺呢1.2kg長期掛頸好辛苦。所以諗緊轉唔轉機。
我影我隻狗為主 出街已經一袋二袋
最火滾係成枝間唔中走蕉 同埋連拍成日busy
仲要擔泥 所以最開頭考慮xt20先 夠細部
有錢xt3
無咁多budget咪xt20加鏡
利申:窮撚用緊xt20
錢就預左15k,只係唔拍片好似浪費左部xt3 姐。如果xt20 嘅用家操作體驗好,平機身加多枝鏡未嘗唔係一個好選擇。
你究竟係比意見人定問人意見
XT2啦
唔太貴個樣又好睇過XT20
又有WR同日本做
2部都用緊
操作上一定係x-t2/x-t3最順手

但x-t20作為一部機仔好撚稱職
budget 依家15k既話都夠x-t3 加支kit 同一支f2既定焦
btw 真文青係揀xpro/xe系列 唔撚揀x-t 系列
Sorry 9 up左...
冇大家交流下姐
我就揀xt20
輕d平d
最近都諗緊xt20定xt2
但xt2買銀色又貴多2k 黑色又柒
諗緊倒不如買部xt20平平地玩算
偽文青緊係用傍軸喇
Xe/Xpro 系列
XT20隻銀同黑雖然同價 但兩隻都靚到15/16
黑色型 銀色有菲林味
要銀色梗係上xt3
咁啱我都用緊xt20想升xt3
睇下你有冇需要快對焦
如果冇我會揀xt2/xpro2加支鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞